ADANA TAHMİNLERİM - CAZİP BANKO

 
 
Şablonda olmayan çekindiğim isimler;
 
3. ayak: 6 LAST TWO HOURS
5. ayak: 1 KÜÇÜKTEPE - 2 ERDİ BEY
6. ayak: 5 DEE MARK - 6 GOLDEN JET - 11 RÜZGAR UĞUR
 
 
 
 
 
Birinci ayak; Koşuda olası tempodan dolayı geriden gelecek, aynı zamanda sıklet avantajına sahip isimleri biraz daha ön planda tutuyorum.
4 numaralı SHARP GLASS son yarışında bankomdu. O gün startı ağır aldı ve ön gruba gelmek için epeyce efor sarf etti. Sonrasında düzlükte grubun önüne çıktı ancak oralara kadar nefeslenemeden gelmesinden ötürü son metrelerde temposunu yitirerek koşudan 2. olarak ayrıldı.
Bugün önlere erken gelmesine gerek yok. Sıkleti de oldukça uygun. DREAM OF HONOUR SARPTAY SILVER CLOUD ve ŞEREF HAN gibi isimleri ön tarafta izleyeceğimiz koşuda, SHARP GLASS düzlüğe kadar beklerse, bence düzlükten sonra başlatacağı ataklar ile kazanmaya en yakın isim olur.
9 numaralı MAMBA MENTALITY bir alt grup atı fakat bugün boş sıkletiyle lehine gidişatta start alıyor. Dolayısıyla herşey lehineyken bence rakiplerine düzlük sprintiyle diş geçirebilir.
3 numaralI SARPTAY kulaklık takısı aldıktan sonra start sorunu yaşamadı. Bugün kazandığı koşudaki gibi rahatlıkla önde boş kalmayacak. Hatta liderliği almak için ısrarcı olmaması lazım. Eğer ön grupta bekleme yarışı yaparsa, bu formuyla SARPTAY düzlükten sonra vitesi değiştirip fotoyu bulabilir.
Son olarak 5 numaralı JONAH HEX' e şans vereceğim. Kazanmayı safkan unuttu ama bugünkü şartlarda kendisine birkez daha şans vermemiz gerek diye düşünüyorum. Hem koşu temposu lehine gelişecek hem de binici avantajına sahip sprinter isim JONAH HEX koşunun şanslı isimlerindendir.
Daha geniş oyunlarda ise 8 numaralı DREAM OF HONOUR 6 numaralı ANADOLU YILDIZI ve 2 numaralı SILVER CLOUD olursa, ilk ayak hemen hemen kapatılmış olur...
 
 
 
İkinci ayak; Banko önereceğim isim plase konumda karşımıza çıkan 3 numaralı MAULLİM HALİM isimli safkan olacak.
Bu ismi çok tutuyorum. Sadece Adana çim pistinden korkuyorum diyebilirim. Zira bu safkan seri birinciliklerin çoğunu hatta neredeyse tamamına yakınını Ankara çim pistinde yaptı. Bazı isimler Ankara ve Adana çim pistlerinde farklı performanslar sergileyebiliyor. Benim korkum pisti yadırgama ihtimalidir.
Mantık olarak ise yani pisti yadırgamaz ise MUALLİM HALİM bende kazanır çıkıyor.
Kendisine pres yapabilecek 2 isim mevcut. Bunlardan YOLLARAZ artık liderliği almak için ısrar etmiyor. Diğer isim ROCKSTAR yine ön grup beklemesini tercih ediyor.
Kısacası MUALLİM HALİM öne düştüğünde ben YOLLARAZ olsun ROCKSTAR olsun ona pres yapmaz diye düşünüyorum.
Geçen sene önde boş kaldığında kimleri kimleri geride bırakan MUALLİM HALİM  ara verdikten sonra katıldığı kum yarışıyla bence kazanacak kondisyona ulaştı. Ayrıca kum pistteki yarışı bile bence ara vermesine rağmen kötü değildi.
Bugün sevdiği çim pistte beklediğim gibi önde boş kalırsa, MAULLİM HALİM beyaz bayrak ayna yarışı izletir diyor, bu safkanı banko olarak öneriyorum...
 
 
 
Üçüncü ayak; 3 numaralı EURO POWER son yarışında çok cazip konumdayken favorimdi. Beklediğim yarışı da yaptı ancak fotoya yakın koşunun favorisine direnemedi.
Bugün normalde tek yazmayı düşündüm bu ismi ama herkes dilinde olacak olması, mesafenin 1200 metre değil 1400 metre olması, dinçlik yarışı yapması gibi nedenlerden dolayı EURO POWER' a tek olarak güvenemedim. Tabi son yarışına göre de favori olmayı sonuna kadar hak ediyor. Tek yazana da itirazım olmaz.
EURO POWER mesafeden, tempodan ya da dinçlikten dolayı eksik koşarsa burada işler karışabilir.
8 numaralı STORM FORCE 2 numaralı CRAZY DAIZY 4 numaralı HOPE FULL TREASURE ve 9 numaralı TOGETHER FOREVER benim beraber şans vereceğim diğer isimlerdir...
 
 
 
Dördüncü ayak; Burada da 1 numaralı CANIMKARDEŞİM ağır favori olarak karşımıza çıkıyor. Form durumu harika olan safkan takısız koşmaya başladıktan sonra hiç geçilmedi.
Bugün yine kazanabilir mi? evet zaten ondan dolayı da favorim. Ancak geçilme ihtimali var mı? tabi ki cevabın ona da evet olur.
62.5 kg. bu kiloyu kaldırabilir ama sıkleti dezavantaj olabilir. Ayrıca koşuda sürat olmayacak. PEKALP dışındakilerin hepsi bekleme atları. Sprinter CANIMKARDEŞİM tempoyu bulamaz ise bu kiloyla düzlükte rakiplerine üstünlük kuramayabilir.
Favorim ama ben CANIMKARDEŞİM' i geçilme ihtimali varken, bu kadar da ağır favoriyken tek yazmam.
2 numaralı DEMİRBERKE için mesafe biraz uzun ancak süper hazırlıklara sahip. Yarışta uzun mesafe gibi koşulmayacağı için DEMİRBERKE düzlükten hemen sonra PEKALP' i atlatarak fotoyu bulabilir.
4 numaralı PEKALP ise önde yalnız kalacak. Bu safkanın önde yalnız kaldığı yarışlar da devleştiğini biliyoruz. Gününde olursa, kendisinden daha güçlü rakipleri önde boş kalacağı için PEKALP geride bırakabilir.
Ben de burası CANIMKARDEŞİM DEMİRBERKE ve PEKALP üçlüsü ayrımsız çıktı...
 
 
 
Beşinci ayak; Bankomdan sonra şablonun en kritik yeri burasıdır. Beşinci ayağı 2 isimle risk edeceğim.
Favorim aradan sonra bir yarış gören, grubun bana göre en potansiyelli ismi 6 numaralı ÖMÜRÜNOĞLU isimli safkandır.
Jokeyine, mesafesine kavuşan ÖMÜÜRÜNOĞLU liderliği alacak ESENTEPE BEYİ' ni belli bir yerden sonra atlatarak birinciliğe uzanabilir.
8 numaralı TAHSİNAĞA' nın ise son yarış performansına bayıldım. Daha zorlu grup ve kendisine göre ters mesafeye rağmen 4. olurken oldukça dikkat çekici bir performans sergiledi.
Bugünkü koşuda rakipleri daha uygun olduğu gibi safkanın az da olsa sıklet avantajı olduğunu görüyoruz. Uzundan kısaya döneceği için eksik koşmaz ise TAHSİNAĞA' dan harika bir yarış bekliyorum.
1 numaralı KÜÇÜKTEPE ve ERDİ BEY hatta ESENTEPE BEYİ şablona sığmayan, çekindiğim isimlerdir...
 
 
 
Son ayak: Satış koşusu olması nedeniyle kapanışta çok ata şans vermeliyiz diye düşünüyorum. Tabii yalnızca satış koşusu olması nedeniyle çok at yazmıyorum. Koşacak atlara, olası koşu tempısuna bakıyorum çok at yazmadan son ayağın içinden çıkılmıyor.
7 numaralı GOSPODIN böylesine uygun rakipleri yakalamış, koşuda da bir tempo olursa, sorunları olmasına rağmen rakipleri de sorunlu isimler olduklarından kazanan olabilir.
2 numaralı KUMTEPER her yarış veriliyor. Her yarışı da hayal kırıklığı oluyor. Bugünde kazanamaz ise benden kırmızı kartı yer.
1 numaralı ELSAN STAR yarış gördü. Bu safkana özellikle dikkat edelim.
12 numaralI NİSANUR HATIRASI stili rakibi RÜZGAR UĞUR' a temposunu kabul ettirirse, bir nefeste bitirebilir.
10 numaralı MANİPÜLATÖR takip ettiğimiz bir isim. Sorunları olduğu aşikar. Ama beğendiğim jokeyiyle start alacak bu isme şans vermeye devam edeceğim.
4 numaralı DALİ APOLARİN bu tip yarışları sever. Çıkıştaki jokeyiyle bir çarpı da bu safkana atalım diyorum...
 
 

 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:4,9,3,5,,8,6,2
2.AYAK:3
3.AYAK:3,8,2,4,9
4.AYAK:1,2,4
5.AYAK:6,8
6.AYAK:7,2,1,12,10,4

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.