BURSA TAHMİNLERİM - ₺1.573,89

 

Yaklaşık 10 gündür hafta sonu ve dün hariç teklerde iyi bir istikrar yakalamama rağmen bir türlü isabet sağlayacak kurguyu oluşturamadım. Bu gibi dönemler at yarışlarında maalesef olabiliyor ama bu dönemin uzun sürmemesi için elimden gelenin fazlasını yaptığımı belirtmek istiyorum. Moral olarak biraz geride kaldığım için bu dönemde bazı kıvılcımlar gerekli olabiliyor. O kıvılcımı bir türlü yakalayamadığım için de bir türlü şanssızlığımı kıramadım. Bu durumdan son derece rahatsızım ve krizden çıkabilmek için farklı metotlar uygulamaya başladım. Tabi çoğunuz bunun farkında değil lakin tahminleri yayınlamadan önce nasıl ne şekilde süzgeçten geçtiğini, nasıl emek harcadığımı bir ben biliyorum. Bu çaba ve emek sonuca yansımasa bile, altılı ganyan da olsa azmin elinden bir yere kadar kaçacaktır diye düşünüyorum. Bugün ve hafta sonu çıkışa tam anlamıyla geçeceğimizi, sonra da fark yaratmaya devam edeceğimizi ön görüyorum. Bana güvenen, inanan ve sabırla çıkışa geçmemi bekleyen üyelerimize teşekkür ederek Bursa tahminlerime geçiyorum..

 

 

Birinci ayak, Kazanmaya yakın gördüğüm safkan CESUR HİSAR'dır. Çim kum ayırt etmeden istikrarlı koşan bu isim, koşu temposunun düşük kaldığı koşularda çok daha etkili oluyor. KARIK BEY ve belki ekürisine fedai koşacak olan KAĞIZMAN dışında bugünkü koşuda kendisine pres yapacak başka bir isim bulunmuyor. Eğer bu isimlerden özellikle KARIK BEY liderlik için ısrarcı olmazsa, büyük ihtimal CESUR HİSAR çıktığı gibi kazanacaktır. 

Olur da CESUR HİSAR temposunun üzerine çıkartılırsa, ÇERKEZKÖY GÜZELİ devreye girebilir diye düşünüyorum. Bu safkan da inanılmaz formda, nitekim son koşusunu eksik olduğu çim pistte kazanma başarısı gösterdi. Uygun sikletinin yanı sıra pistin de ıslak olması ÇERKEZKÖY GÜZELİ için avantajdır. Koşu temposu yukarılara çıkarsa, düzlükte seri sprintiyle bir kez daha kazanacak durumda olan ÇERKEZKÖY GÜZELİ'de yazarak ilk ayağı iki isimle geçiyorum..
 
İkinci ayak, Koşuda dikkat çeken ilk detay, süratli birçok safkanın olmasıdır. ÇAĞANTERCAN, IŞIKHÜZMESİ, GALACTICA, NEIL ve BAŞTACIM ayağına son derece seri isimlerdir. RÜZGAR ETO ile TEREX'de önlerde gitmeyi seviyor ama bu isimlerin öndeki tempoya ayak uydurması zor görünüyor. Yüksek tempo geçişlerinde önlerde diri kalıp bu tip koşuları kazanmak imkansızla eş değerdir diyebilirim. Bu nedenle şans vereceğim itüm safkanlar geride bekleme yapmayı tercih eden sprinter isimlerdir.
STOP STOPPING ME, COOL GIRL, DARK BOY, LADY TIFFANY, ÇIKMAZHAN ve RÜZGAR ETO sıralamasından gününde olanın kazanmasını bekliyorum..
 
Üçüncü ayak, Çok beğendiğim bir programda SANCAKYILDIZI gibi vasat bir isimle riske girmek istemezdim ama ne yaptıysam bu safkanın yanına önerecek bir isim bulamadım. Şunu belirtmemde fayda olacak, bu koşuda start alan tüm taylar çok vasatlar ve yarış hayatları boyunca 2 yarış kazandıklarına çok yüksek ihtimalle şahit olamayacağız. Böyle koşularda analiz yapmak zordur ve gidişat tam anlamıyla belirsizliklerle doludur. 
Ancak şu kadarını söyleyeyim, SANCAKYILDIZI son iki koşusunda bir çıkış yakaladı ve rakiplerine göre daha zorlu gruplarda start aldı. Mesela bir önceki üçüncülüğü bugünkü grubu geride bırakması için önemli bir referanstı. Son startında uygun sikletiyle koştu lakin o gün start alan isimlerden kimi bugünkü gruba koysanız, zorlanmadan muhtemelen kazanan isim olur. Bu veriler ışığında SANCAKYILDIZI vasat isimlerin arasında sivriliyor. İç start avantajı ve stiline uygun binicisiyle riske gireceğim SANCAKYILDIZI, bana göre günün en güvenilir ismidir..
 
Dördüncü ayak, Eğer koşular ağır çim pistte koşulacak olsaydı, son zamanların en sağlam bankosu olarak ERYN'i önerecektim. Fakat kum pistte nasıl bir performans sergiler tam olarak kestiremiyorum. Yine de güçlü yapısıyla ıslak kum pistte de iyi koşma ihtimali kötü koşma ihtimaline oranla daha ağır basıyor. Koşu temposu lehine gelişecek ERYN, kum pistte de biraz koşarsa etkili düzlük sprintiyle koşuya ağırlığını koyacaktır.
Bir diğer şans verdiğim isimde ABİDİN EFENDİ olacaktır. ÇİKOK GELİNİ ile KÜLÜNK SULTAN'ın hemen arkasında en iyi yeri alacak bu isim, öndeki isimlerin temposunun düştüğü yerde devreye girecektir.
ERYN ile ABİDİN EFENDİ'yi kazanmaya yakın görsem de, birbirlerini fazlaca baskı kurmamaları halinde şansları artacak KÜLÜNK SULTAN ve ÇİKOK GELİNİ'de yazarak dördüncü ayağı sağlama alma taraftarıyım..
 
Beşinci ayak, Bursa pistinde beni en fazla zorlayan koşu tipleri, yaşını almış İngilizlerin 1200'de start aldıkları koşulardır. Hangi safkanın ne zaman nasıl koşacağı belli olmuyor ve enteresan neticeler bu koşulardan çıkabiliyor. Muhtemelen büyük bir aksilik olmadığı sürece şans verdiğim safkanlardan birisi kazanacak ama hangisi kazanacak hiçbir fikrim yok. Yine de bir sıralama oluşturdum ama diğer ayaklara oranla bu koşuda sıralamadan çok, son ayağa geçmemiz benim açımdan daha önemlidir..
 
Son ayak, Hergün bir koşu için en zor yarış diye yorum yaptığım koşunun ta kendisi bugünkü koşularda son ayaktır.  Çok süpriz kupon yapmayı sevenler için bir safkanı ön plana çıkaracağım. Ön plana çıkaracağım isim HEIWA IWA'dır. İlk defe kaba kumda start alacak ama safkanın kesinlikle kaba kumda daha iyi koşacağını düşünüyorum. Tek çekincem safkanın dış startı çekmiş olmasıdır. Eğer iyi bir çıkış ile önlerde yer tutup düzlüğe kadar virajlarda savrulup heba olmazsa, muhakkak birincilik mücadelesinin içinde yer almasını hatta kazanmasını bekliyorum. Çok süpriz kupon yapanlar, son ayak heyecan yaşamak istiyorum diyenler ve fantezi yapmak isteyenler HEIWA IWA ile riske girebilirler.
Ben ise risk tercihlerimi başka koşularda kullandığım için son ayakta birçok isme şans verip süpriz arayacağım. Sıralamam her zaman ki gibi şablonumdadır..
 
 
 
 
NOT: Birinci altılıya bugünde tahminim olmayacaktır. Ama dikkatimi çeken ve iyi koşmasını beklediğim bazı isimler PINAR YILDIZIBİR UMUTAYDANARI ve VARDARLI'yı sakın ha es geçmeyin derim. Pist değişikliği nedeniyle bazı isimler koşudan çıkartılacaktır. Bu çıkartılan safkanlar şablonda olmasa bile koşu temposuna etki edebileceği için kurgunun son haline 14:30 gibi tekrardan göz atmanızı tavsiye ediyorum..
 
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:7,9
2.AYAK:10,12,4,13,3,8
3.AYAK:9
4.AYAK:8,3,,2,1
5.AYAK:9,1,8,4,10,5,6
6.AYAK:4,12,15,3,11,2,5

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : gokhan0727

    Başlık : bu kadar gerilme

    sevgili kardeşim ümit daha öncede yazmıştım ben ..bu kadar neden geriliyorsun yada neden bu kadar baskı altında hissediyorsun kendini. yada yayınlamadığın yorumlarda baskı ve aşırı beklentimi var.. burada garanti altılı sistemi diye birşey varda benimmi haberim yok..sen burda sadece yarışları analiz edip gelebilecek atlarla ilgili info verip yardımcı olmaya çalışıyorsun benim nazarımda... adı üzerinde TAHMİN..... gelecek her atı BANKO biliyor olsan böyle bir siteye yada paylaşıma ne gerek var... hergün yazar tutturursun...:) (BU ARADA BU YORUMU OKUYAN ÜYE ARKADAŞLARIMIN AKLINA BİRŞEY GELMESİN BEN ALANYA DA YAŞAYAN ÖĞRETMENLİK YAPAN,,,ÜMİT BEYİ SADECE BURADAN TANIYAN BİR YARIŞSEVERİM... ) Sözün kısası ümit bey bu kadar baskı altında kalırsan doğru yapacağın kurguları da yanlışa doğru götürürsün diye düşünüyorum.. seni takip etmek isteyen senle yola devam eder ,,,istemeyen ....... saygılarımla GÖKHAN KARAKOÇ


  2. Yazan : abbas375

    Başlık : tahmin

    Gökhan kardeşe sonuna kadar katılıyorum... Bu kadar gerilmene gerek yok, yaz tahminlerini olursa olur olmazsa da canımız sağ olsun...Biz neden buradayız ? sana güvenimiz tam istersen hiç bulama gerçekten hiç problem değil,problem yapacak adamında burada işi olacağını sanmıyorum... Hoşçakal...


  3. Yazan : özde

    Başlık : aynen

    hocama aynen katılıyorum. Mustafa özdeniz


  4. Yazan : faydo

    Başlık : Profesyonellik

    Özel hayatınızda profesyonel biri olduğunuzu biliyorum ama bu profesyonellik işinizde maalesef yok. Biraz açmak gerekirse; Tahminci, köşe yazarı vb. adına ne derseniz, bu işleri yapan kişilerin sinirlerini kontrol edebiliyor olmaları gerekiyor. Yani rahat olun, işinize odaklanın, sanki yaptığınız yorumları sadece siz okuyacakmışsınız gibi düşünün. İşte o zaman daha verimli işler yapılmış olur. Paralı fikir alışverişler her zaman sıkar ama bir yere kadar. Siz o dönemi atlattınız bence.


  5. Yazan : onder6321

    Başlık : relax

    Sevgili Ümit, sıkmayın kendinizi, biz sizi iyi tanıdık ve seviyoruz, samimi yorumlarınız yeter,


  6. Yazan : bangu

    Başlık : bugün tatacak...

    Üstad; bugün tutacak.umarım son üç ayak cazip atlar gelir.Tebrikler...


  7. Yazan : doc66

    Başlık : tebrikler

    hayırlı olsun.


  8. Yazan : batanay

    Başlık : toprak

    tebrikler.hayırlı olsun daha büyüklere ,insallah


  9. Yazan : sadık

    Başlık : SADIK

    TEBRİKLER ÜMİT BEY.SEZON GEÇİŞLERİNDE VE MEVSİM DEĞİŞİKLİKLERİNDE BAZI OLUMSUZLUKLAR OLUYOR BUNLAR DOĞALDIR.BUGÜNKÜ TEKLERİNİZ VE HERZAMANKİ GİBİ YORUMLARINIZ MÜKEMMELMİŞ.BUGÜNLERDE İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN DOLAYI GÜZDÜZLERİ PEK FAZLA VAKTİM OLMADIĞINDAN BAKAMIYORUM.O YÜZDEN YENİ OKUYABİLDİM.FAYDALANAN ÜYE ARKADAŞLARIMA VE SİZE HAYIRLI OLSUN DİYORUM.İYİ GECELER.


  10. Yazan : BURAKPAŞA

    Başlık : tebrikler

    üstad kırdın şeytanın bacağını sonunda çok şükür eline koluna sağlık benimde kredi bitti p.tesi olsunda ilk iş kredi yükleyeyim saygılar bulanlara hayırlı olsun. SEvgili kardeşim sen burada tüm içtenliğinle paylaşıyorsun bilgilerini almak isteyen alır istemeyen almaz olur veya olmaz o kadar çok etken varki bir yarışın kazanılması-kaybedilmesi için anlatamam bu sebepten sen rahat ol canın sağolsun bu sitedeki kişiler olarak biz senin yüreğinin farkındayız rahat ol yeter...


  11. Yazan : saido56

    Başlık : TEBRİK

    Kardeşim işte bu kadar hiç bir emek zayi olmaz bu site daha ne altılılar görecek tüm kalbimle inanıyorum buna allah sağlık versin başarıların devamını diliyorum.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.