ANKARA TAHMİNLERİM - ₺312,21

 

Öncelikle dünkü sonuçlardan bahsetmek ve nasıl bir psikoloji ile iki altılıyı da kaçırdığımı kısaca açıklamak istiyorum. Geçen hafta özellikle teklerdeki isabet oranı nedeniyle başarılı bir hafta geçirdiğimizi söylemiştim. Düne gelecek olursak, her iki programı da çok beğenmiştim ve en az bir altılıyı daha doğru tahmin edeceğimi düşünüyordum. Tahminlerde iyi gittiği için kafam rahattı ama tahminler iyi gittiği zamanda istikrarı korumak adına başka arayışlara girebiliyorsun. İşte bu arayışta dün her iki altılıda da 5 te kalmamızı sağlayan detaydı.

Başka arayışlardan kastım, psikolojik olarak tercihini daha bir Türkiye ortalamasına göre banko seçmek olarak açabilirim. 
Bursa programından örnek verecek olursam, her yarışta ısrarla önerdiğim SCENIC SON tam anlamıyla formuna kavuşmuş ve önde boş kalacağı bir koşu bulmuşken risk almak istemedim. Onun yerine herkesin güvendiği SAADIN ZAFERİ'ni çokta tutmuyor olmama rağmen tek önerdim. Gerçi koşuların kum pistte yapılacağını düşünmem ve ağır çime göre şablonu aceleye getirmem de önemli bir detay ve hataydı. Sonuç olarak SCENIC SON beklediğim gibi kazandı, SAADIN ZAFERİ ise yokları oynadı..
Akşam İzmir programında da SAND BLLESRT'i iyi analiz etmeme ve tek tutmama rağmen herkesin güvenebileceği DAYI MEVLÜT'ü geniş kuponuma banko yazdım. SAND BLLESRT tam istediğim gibi kazanırken, DAYI MEVLÜT koşuyu zor bitirdi. Ve bir günde iki altılıyı da kolay banko tercihi yüzünden kaçırmış oldum.
İşte iyi giden tahminleri istikrarlı hale getirme psikolojisi bana bu tekleri attırmayı başardı. Toplamda gündüz ve akşam 12 ayağın 4 tanesini ilk sıradan bileceksiniz, diğer 4 ayak ikinci atınız olacak ve toplamda 12'de 10'da kalacaksınız!!
Tahminler ve analizlere rahatlıkla başarılı diyebiliriz ama bizim zaten o konuda çok şükür sıkıntımız yok. Önemli olan bu analizleri çok daha fazla altılıya dönüştürmek. Cesaret eksikliği gösterdiğim için ve kurgu hatası yaptığım için dünkü her iki altılı için de sizlerden özür dilemeyi bir borç bilirim.
Bundan sonra daha cesur olacağım ve bana yakışmayan 1.05 atları kolay kolay tek atmayacağım. 
Bugün Ankara ve Adana da gayet güzel programlar var. Umarım dünü telafi eder, güzel bir ikramiyeyi hanemize yazdırıp kendimi affettirmiş olurum..
 
 
 
Birinci koşu, Tüm koşmuş taylar son derece vasat oldukları için ilk defa koşacak taylardan bir tanesinin kazanmasını yüksek ihtimal olarak görüyorum. Orjini, başarılı bir eküriye ait olması ve yeterli hazırlıkları ve eküri avantajıyla İDİLEYLÜL favorimdir. Ekürilerden en az şans verilen isim olmasına rağmen bana göre eküriler içinde en hazır isim olarak göze çarpıyor.İDİLEYLÜL'e önereceğim ilk rakipte, ilk defa koşacak bir başka isim AYAKOŞAN'dır. AYAKOŞAN'da grubun en iyi idmanına sahip tayıdır. Formda binicisi ve yeterli hazırlıklarıyla ekürilerin en ciddi rakibi konumundadır.
Son olarak grubun tecrübeli ismi maiden koşuların uzman binicisi ile start alacak ECEHANIM diyeceğim. İlk defa koşacak taylar, beklediğim gibi koşmazlar ise ECEHANIM'ın vasat rakiplerini geride bırakması normal sonuç olur..
 
İkinci koşu, Hangi safkanı dışarıda bıraksam sanki o safkan kazanacak hissine kapıldığım son derece zorlu bir koşu bizleri bekliyor. Siklet farkları ve koşu temposunun belirsizliği nedeniyle risk almak istemiyorum. Dolayısıyla tüm isimlere şans vererek, cazip bir safkanın kazanması beklemek en mantıklı seçim olur görüşündeyim..
 
Üçüncü koşu, Uzun süre banko önermeyi düşündüğüm ve kazanmaya yakın gördüğüm isim ASABİ'dir. Tam kaçak bir safkan totosuna sahip bu isim, önde boş kaldığı özellikle uzun mesafeli koşularda etkili olabiliyor. Binicisini beğendiğimi söyleyemem ama kaçak safkanlar ile tempoyu iyi ayarladığına çok defa şahit oldum. Bugünde start çıkışıyla liderliği alacak ASABİ'yi BÜYÜLÜTAY ile SANCAKAY yakın takibe almak isteyecektir. Lakin her iki isimde son 800'e kadar ASABİ'nin temposunu bozmak istemeyecek, koşuyu 2-3 takip edeceklerdir.
Düzlüğe kadar beklediğim tempolarda yıpranmadan çıkması durumunda, inatçı yarış karakteriyle tüm ataklara karşılık verecek ASABİ ufak ve alternatif kuponlar için banko önereceğim isim olacaktır.
Rakip başta BÜYÜLÜTAY daha sonra NAYİY BEY ile GENCERHAN'dır..
 
Dördüncü koşu, Aynen ASABİ gibi banko önermeyi uzun soluklu düşündüğüm bir başka isim DIVINE RIVER'dır. Her ne kadar kazanma karakteri düşük olsa da bugünkü şartlarda bir şekilde kazanacağını düşünüyorum. Öncelikle şansı az olan rakiplerinden bahsetmek istiyorum;
SILVER SHOES alt grubun atı ve BURJ gibi ayağına müthiş serilikte olan stili bir rakibi var. Tabela içerisinde yer alırsa kendisi için başarıdır. 
DELİ MAVİ ise, esasında boş bir isim değil ama koşu temposu yukarılara çıktığında etkili olamıyor. Safkanın Ankara pistine getirilmesi bana göre son derece yersiz olmuş. Çünkü kısa sprinte sahip DELİ MAVİ, uzun Ankara düzlüğünde kolay kolay yarışın sonunu getiremez. Bugünde ön grupta koşuyu takip edecek DELİ MAVİ'nin ilk defa çıkacağı Ankara pistinden en fazla tabela içerisinde yer bulabileceğini düşünüyorum.
ONYIL eski formundan çok uzaklarda ve şu anki performansıyla alt gruplarda bile zor kazanacak durumda. Bugün, koşu temposu lehine gelişse bile son metrelerdeki atakları ile tabela mücadelesi verir görüşündeyim.
TANGO WINNER grubun form sıçramasında olan safkanı diyebiliriz. Fakat, ilk defa bu kadar zorlu grupta start alacak. Bunun dışında hafif siklet ile katıldığı koşulardan sonra 60 kg ile start alacak olması safkanı zorlayacaktır. Uzun mesafede de eksik koşacağını düşündüğüm için kazanmasının çok düşük ihtimal olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Geriye BURJ ile CHANTALLE RUA kalıyor. BURJ önde istediği gibi tempoyu bulursa beyaz bayrak ayna yaparak kazanan isim olabilir. CHANTALLE RUA kendisine göre uygun grupta start alacak ama mesafe konusunda kafamda ciddi soru işaretleri mevcut. Koşu temposu düşük kalır ve S.Kaya kusursuz bir biniş sergilerse o zaman belki kazanabilir.
Sonuç olarak hiçbir eksiği bulunmayan DIVINE RIVER'ın kazanmaya yakın olduğunu bu nedenleufak ve misli kuponlara banko olarak yazılabileceğini düşünüyorum.
Daha geniş kupon yapanlar, önde boş kalırsa etkili olacak BURJ ile mesafeyi kısaltırsa devreye girecek CHANTALLE RUA yazarak bu koşuyu geçebilirler..
 
Beşinci koşu, Son startında AFFANBEY ile erken kapışmaya girişmezse kazanır yorumu yaptığım ABAKAY, rakibinin erken preslerine maruz kalınca koşudan ikincilikle ayrılmıştı. Yine de temposunun üzerine çıkmasına rağmen birincilik mücadelesinin içinde kalması, form durumunun iyi olduğunun göstergesiydi.
Bugünde BAŞKENTLİM dışında kendisine pres uygulayacak bir isim bulunmuyor. Muhtemelen ABAKAY liderliği alacak BAŞKENTLİM ikincilikte giderken, VOKAL ile CANÖÜZMLÜ koşuyu 3-4 takip edeceklerdir.
Bu gidişatta beyaz bayrak ayna yapmaya yakın olan ABAKAY net favorimdir.
Koşunun erken sürat kazanması durumunda ise, CANÖZÜMLÜ, ÖZFİDAN ile ZENGİN KIZ devreye girmesini beklediğim isimlerdir.
Bu isimlerin dışında bir başka safkana şans vermek isteyenler, bence ilk ayağı kapatsınlar.. 
 
Altıncı koşu, Son koşusunda bir ara kazanıra giren ama mesafeden ötürü sonlarda düşen temposuyla dikkatimi çeken İNCEKIZ, sürekli iyi koşup kazanamayan ama bu defa çok daha uygun grubu yakalayan AKŞEHİR ile son startında ki üçüncülüğünü beğendiğim AYNURUM bu koşu için yeterli olacak gibi görünüyor.
İlk altılı şablonuma sığmayan ama ikinci altılı şablonumda yerim olduğu için eklediğim ÇIKMANKIZ, potansiyelini biraz yansıtması durumunda koşunun süprizini yapabilir..
 
Yedinci koşu, Banko önereceğim isim YUNUS SU olacaktır. A.Çelik ne zaman bu safkan binse, safkan forma girmiş oluyor ve genelde etkili bir performans sergiliyor. Son koşusunda kazanmış kadar başarılı koşan YUNUS SU, daha sonra yapmış olduğu idmanlarıyla beraber formunu bulmuş olduğunu gösteriyor.
Rakipleriyle beraber koşu temposuna baktığım zaman da YUNUS SU'nun kazanması için lehine şartların oluştuğunu görüyoruz. DAĞIVAR ile ATEŞKARTALI koşuya sert tempoda başlayacak isimlerdir. TUŞ KİLİDİ, ASALPOLAT ile DEMİRİZ'de ön grubun arkasında konumlanacak isimlerdir. YUNUS SU bu isimlere karışmayı koşuyu kendi temposunda 6-7 takip edecektir. Geriden gelecek bitirici sprinter SİNANAĞA, KÖKAĞA ve YENİDÜNYA form olarak iyi durumda değiller. SEYMENAĞA iyi durumda ama bu isimde kazanma konusunda sıkıntı yaşıyor. Mücadelece gücü rakibine göre daha fazla olan YUNUS SU, SEYMENAĞA'ya göre çok daha iyi durumda.
Dolayısıyla kısa ama etkili düzlük sprintiyle ideal mesafesinde start alacak YUNUS SU'ya güveniyor bu safkanı günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum..
 
Sekizinci koşu, Her katıldığı koşuda üzerine katarak aşama kaydeden KIZILOK, son startında da çim pistte sert rakiplerinin arasında dikkat çekici bir performansa imza atmıştı. Bugün grubun uygunluğu ve kum pistte start alacak olması KIZILOK'u çok şanslı konuma getiriyor. Lakin, koşu temposu yüzünden KIZILOK'un yetiştirememe ihtimali olduğunu düşünüyorum. KIZILOK koşu temposu düşük kalacağı için sadece favorimdir.
İlk startını kum pistte dikkat çekici kazanan daha sonra çim pistte bir türlü beklenilen yarışını yapamayan ADONİSİM, idmanlarında iyi dereceler sergiliyor. Bugünde tekrar kum pistte çıkacak olup, starttan düzgün çıkarsa kazanan isim olabilir.
Son olarak WHITE IRON'a şans vereceğim. Esasında uzayan mesafe safkan için dezavantaj yaratacak ama koşu temposu düşük kalacağı için mesafe sorun teşkil etmeyebilir. Beklediğim gibi önlerde yer tutarsa, aniden sürat kazanacak koşuda sonlarda sallansa bile birincilik mücadelesinin içinde yer almayı başaracaktır..
 
Dokuzuncu koşu, SABIROĞLUM'dan başka kaçak bir safkanın olmaması ve safkanlar arasında siklet farkları koşuyu oldukça güçleştiriyor. Özellikle önde boş kalacak SABIROĞLUM'dan çok etkili bir performans beklesem de, beşinci ayakta risk almayıp cazip bir safkanın kazanmasını bekleyeceğim. Tüm isimlere şans verdiğim beşinci ayakta ki sıralamam şablondadır..
 
Son koşu, Bir önceki üçüncülüğü başarılı olan son koşusunda ise banko önerdiğim MİNİFHATOĞLU'na zorlu anlar yaşatıp ikincilik elde eden TUTKUKAYA favori önereceğim isimdir. Ö.Kaya'nın maiden isimlerle başarısını da düşünürsek, muhakkak etkili koşacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
En sıkı rakibi TEMENNİ olur görüşündeyim. Ayağına seri bu isim, ilk defa çim pistte çıkacak ama uyum sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. Sert temposunu ilk metrelerde koyabilirse, grubu dağıtıp beyaz bayrak ayna yaparak kazanan safkan olabilir. Ekürisi de potansiyelli bir isim olduğunda TEMENNİ mutlaka kuponlardaki yerini almalıdır.
Bir önceki koşusunda üçüncülüğünü beğendiğim, son koşusuna anlam veremediğim NİSAN GÜZELİ ile her ne kadar zor bir safkan olsa da A.Çelik'in ikinci defa tercih ettiği FUNDAHANIM yazarak son ayağı toplamda 4 isimle geçeceğim..
 
 
 
 
1.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:7,2,5
2.AYAK:3,1,2,4,5
3.AYAK:3,,5,2,1
4.AYAK:3,,1,6
5.AYAK:1,2,6,7
6.AYAK:7,1,2
 

2. ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:1,2,6,7
2.AYAK:7,1,2,,5
3.AYAK:8
4.AYAK:2,3,1
5.AYAK:2,5,6,3,4,7,8,1
6.AYAK:11,10,8,4

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : MSB4592

    Başlık : BİZ SANA İNANIYORUZ

    EN AZ BİZDE SENİN GİBİ BAZI OLAYLARA İSYAN EDİYORUZ AMA SONUÇ DEĞİŞMİYOR ÖZELLİKLE KAYALAR CANI İSTEDİĞİ ATI GETİRİYOR. BU YÜZDEN YAPACAK BİR ŞEY YOK. SİTEDEKİ ÇOĞU ÜYE ARKADAŞIM GİBİ BİZ SANA İNANIYORUZ VE DESTEKLEMEYE DEVAM DİYORUZ. BU ÇARK BİR GÜN GELECEK SENİN EMEĞİNLE BİZLEREDE DÖNECEK. HERKESE BOL ŞANS KOLAY GELSİN


  2. Yazan : şemin

    Başlık : merhaba

    ümit adana nezaman yayınlanır ona göre bekleyeceğim


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : şemin

    Adana en geç 16:15 e kadar yayında olacaktır.


  4. Yazan : levo526

    Başlık : tebrikler

    çok güzel yorumlar tebrikler


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.