ANKARA TAHMİNLERİM - ₺124,76

 

DEMİRDÖVENSonucunu en fazla merak ettiğim koşuda DEMİRDÖVEN ile son dakika da risk almaya karar verdim.. 
Geçen sene BABAMEVLÜT, YALNIZEFE ve UÇANOĞLU patlamasından sonra bu sene de DEMİRDÖVEN ile BİTİRİMKARINCA müthiş başarılara imza atmaya başladılar.
Her iki isim de çok kabiliyetli ve uzun kısa demeden her türlü gidişatta etkili olabiliyorlar. 
Hatırlayacaksınız Ankara pistinde son buluşmalarında, gidişat avantajından ötürü BİTİRİMKARINCA'yı bir tık önde görüyorum demiş ve favori olarak önermiştim. DEMİRDÖVEN ve BİTİRİMKARINCA o gün müthiş bir mücadele sergilediler, kazanan ise burun ucuyla BİTİRİMKARINCA olmuştu.
Açıkçası iki safkan da çok ekstra koştu ama DEMİRDÖVEN'i aleyhine gidişata rağmen biraz daha fazla beğendiğimi, DEMİRDÖVEN'i BABAMEVLÜT yanında banko önerirken dile getirmiştim.
Bu iki safkan bugün bir kez daha kozlarını paylaşacak ve seyir zevki güzel bir mücadele bizleri bekliyor olacak..
Buraya kadar yani, yorumlarımı yazarken fark ettim ki, bugünkü koşuda DEMİRDÖVEN'i çok daha ön planda tutuyorum. 
DEMİRDÖVEN'i daha ön planda görme nedenlerim; her iki safkanın son koşularında ki performansları ve gidişat avantajıdır. Son koşusunda mücadele gücü sıfır olan TURABİ'ye geçilen BİTİRİMKARINCA bana göre vasat bir performans sergilerken, DEMİRDÖVEN eksik olduğu sentetik pistte, KIBRISLI ile BABAMEVLÜT'ü sahaya adeta gömmüştü. Gerçi BİTİRİMKARINCA'da bu safkanları mağlup edebilirdi ama DEMİRDÖVEN asla TURABİ gibi kısa vade atına geçilmez, hatta TURABİ'yi yanına dahi sokmazdı..
Bugünkü koRDÖVENşuda ESKİŞEHİRLİ ile ŞAHPAZLI dışında DEMİRDÖVEN'in temposunu bozacak bir isim bulunmuyor. Bahsettiğim her iki safkan da çoğu kez önde bekleme yaptıkları için DEMİ ile uğraşmamaları yüksek ihtimaldir. Gerçi bu iki safkandan kim liderliği alırsa alsın, DEMİRDÖVEN oralı olmayıp koşuyu 2-3 takip edecektir. Kısacası koşu temposu DEMİRDÖVEN lehine gelişirken, BİTİRİMKARINCA aleyhine oluşacaktır..
Düzlüğün ilk metreleriyle DEMİRDÖVEN'in her halükarda kendisini öne atmasını ve düzlüğü önde gören isim olmasını bekliyorum. GELİBOLU, BİTİRİMKARINCA ve SONALP'te düzlükle öne doğru gelecekler ve DEMİRDÖVEN'i yakalayıp geçmek için büyük çaba sarf edeceklerdir
Ama DEMİRDÖVEN, düzlüğe kadar fazlaca hırpalanmadan geleceği için inatçı yarış karakteri ile tüm ataklara özellikle de BİTİRİMKARINCA'nın güçlü ataklarına direnecektir diye düşünüyorum
Tüm bu nedenlerden ötürü, Açık grup 1 Yüksek komiserler kurulu koşusunda bankom DEMİRDÖVEN'dir... 
 
DEDEMŞAH - OĞLUM BERAT: Koşuya katılacak safkanların tüm yarışlarını izledim ve DEDEMŞAH ile OĞLUM BERAT ikilisini yazarak rahat bir yarış izleyeceğimize kanaat getirdim.
Bu isimlerden bir adım daha önde gördüğüm isim DEDEMŞAH'tır. İlk koşusunda çim pistte çok iyi koşmasına rağmen güçlü ve kaliteli rakibine ayna da mağlup olan DEDEMŞAH, son iki koşusunda düzgün aksiyon yapamadığını düşündüğüm kum pistte start aldı. Kum pistteki İlk startında rakipsizlikten uzak kazanan DEDEMŞAH, son koşusunda biraz dişli rakibi karşısında ayna da bir kez daha geçilerek 2.likte kaldı.
Bugün tekrar çim piste çıkacak ve üzerinde deneyimli jokeyiyle start alacak. Ayağına seri isim DEDEMŞAH'ı eküriler dışında önde rahatsız edecek bir isim de bulunmadığından beyaz bayrak ayna yapmaya yakın olduğuna inandığım DEDEMŞAH favorimdir.
Tek ciddi rakibi konumunda gördüğüm OĞLUM BERAT'te katıldığı tek koşusunda kolay ve gösterişli kazanmayı başarmıştı. Düzgün aksiyonları ve kolay kazanması neticesinde, safkanın potansiyelinin sınırı tam olarak belli olmadığı için bugünde kolay kazanırsa asla şaşırmamak lazım. Bugünkü koşuda ki performansı tam olarak referans olacağından DEDEMŞAH yanına kabiliyetli isim OĞLUM BERAT'ta yazarak dördüncü ayağı sağlama alma taraftarıyım...

RUBICON - KEMALHAN: Son iki koşusuna kadar çok fazla beğenmediğim RUBICON'a son iki koşusuyla beraber aşırı derecede sempati duymaya başladım diyebilirim. Bir önceki koşusunda bugünkü ciddi rakiplerinden KEMALHAN'ı beğenmediğim jokeyiyle geride bırakırken etkili koşan bu isim, son koşusunda yakın farklarla biten koşuyu aslında zorlanmadan kazanmayı başardı. Son koşusunda en fazla dikkatimi çeken detay, safkanın H.Karataş ile olan uyumuydu..
Bugünkü koşuda işi ve rakipleri daha zor görünse de, safkanın rakiplerine göre koşması ve H.Karataş ile uyumunu düşünürsek, tartışmasız favori önerilmeyi hak ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz..
En ciddi rakibi büyük aşama kaydeden KEMALHAN olacaktır. Stili gereği ön grubun arkasında konumlanan bu isim, son koşusunda çok güçlü rakiplerini inatçı yarış karakteri sayesinde geride bırakmayı başarmıştı. Hem de İstanbul pistinde..
Bugün kendi evinde yani çok daha başarılı koştuğu Ankara pistinde start alacak ve safkan yarış hayatının en iyi durumunda. ALWAYS PRESIDENT ile BIG SHUT arkasında konumlanacak KEMALHAN, düzlükle beraber öne çıkacak ve RUBICON ile diğer isimlere direnmeye çalışacaktır. Bunu da yapabilecek güce ve  potansiyele fazlasıyla sahip olduğundan mutlaka şans verilmesi gereken isimlerin başında yer alıyor...
RUBICON ile KEMALHAN'ı yeterli görsem de, daha geniş kupon yapanlar çok iyi koşmasını beklediğim KOPENHAG ile FIRE MAMBO yazarak beşinci ayağı daha da sağlama alabilirler...

BOĞAZKERE: DEMİRDÖVEN'i banko önermeden önce, son dakikaya kadar bankom BOĞAZKERE'di. İlk startında epeyce startta takılmasına ve dışarılardan dolaşmasına rağmen kazanıra girmesi oldukça beğenimi kazandı. Hatta jokeyi safkanı zorlamadı, eğer isteseydi muhtemelen tabela içerisinde yer bulacaktı.
Mesafe, safkanın daha etkili bir binicisi ile start alması ve diğer maiden koşuya göre daha vasat isimlerle koşacak olması önemli artılarıdır. Dolayısıyla DEMİRDÖVEN'e güvenmeyen üyelerimiz BOĞAZKERE ile riske girebilirler..
Daha geniş kupon üyelerimiz ise, BUĞRACAN ile ZEKİBEY yazarak son ayağı geçebilirler... 
 
 
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında son koşusunu çok beğendiğim RESİ BABA yeterli olur görüşündeyim. Birinci altılı ganyana iştirak edecekler ARZUMCAN, İKİBAKİ ile LAGUARDIA'yı değerlendirebilirler... 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:4,6,8,2,3,1,5,7
2.AYAK:10,12,11,5,4,1,13,9,2,3
3.AYAK:10
4.AYAK:1,3
5.AYAK:8,6,,7,4
6.AYAK:5,8,12

Herkese bol şanslar ve güzel hafta sonları dilerim.
  1. Yazan : Bihter069

    Başlık : 4 numara yarış dışı

    son ayakta değişiklik var mı?


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : Çıkan at ilave hk.

    Son ayakta alternatif bankomuz koşudan çıkartıldığı için yerine FUNDAHANIM eklenmiştir. Çıkan attan ötürü başka değişiklik olmayacaktır. (13:10)


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.