İSTANBUL TAHMİNLERİM - İKİ BANKO

 

İkinci ayak, Koşunun favorileri PEAKPOINT, STONE GREEN ve POYRAZ BALAM grupta start alan tüm isimlerden güç ve potansiyel olarak farklılar diyebilirim. Ve favori olmayı sonuna hak ediyorlar. Ama koşu temposu favorilerin istediği gibi gelişmeyecektir. Bu nedenle sürekli startta kalan BELENGEZ ile grubun altında olduğunu düşündüğüm FULL ANGEL dışında tüm isimlere şans vereceğim. Sizlere yardım amaçlı oluşturduğum sıralamam şablondadır…

 

Üçüncü ayak, Start alan tüm isimleri analiz etmiş olmama rağmen kazanacak ismi bir türlü bulamadım. Koşunun favorileri MY SECRET ve MYTHOGENIC bana göre 1200-1400 arası çok daha başarılı olabilecek yapıdalar. Tutarak gitmeyi seven, kısa ama etkili sahip bu safkanların lehine gelişecek tempoda iyi koşacaklarını ama iş mücadeleye kaldığında yerinde sayacaklarını düşünüyorum. GALACTICA’nın sentetik piste nasıl koşacağı tam bir soru işaretidir. Ayrıca verdiği ara ve stili rakiplerinden özellikle ALWAYS PRESIDENT’ın temposunu kurmasına engel olması  diğer eksileridir. ALWAYS PRESIDENT, son koşularında eski inatçı yapısından ve gücünden birşeyler kaybetmiş görünüyor. GALACTICA ve ŞEKER AĞA gibi stili rakipleri önünde daha sert tempo kurup kaçmayı başaracaktır ama bu formuyla yarışın sonunu getirebilirmi bilemiyorum. ÇAYKAŞI,form olarak çok iyi durumda ama 1400 üzeri her uzayan mesafe bu safkanın aleyhinedir. Birde, ÇAYKAŞI’ya birçok jokey binebilecek durumda olmasına rağmen tercih edilmemiş olması, ayrı bir ayrıntıdır. Geriye kalan MITICO ve SARILAR RUNNER ise sentetik pistte nasıl koşacaklar? kestiremiyorum. Gruptan üstün olmalarına rağmen eski güçlerinde olmamaları ve sentetik pist performanslarının nasıl olacağı belli olmadığından bu isimler hakkına net bir şey söyleyemiyorum. ŞEKER AĞA, daha önceleri bu mesafeleri çok daha iyi koşuyordu. Ama uzun zamandır sürekli uzun mesafelerde start alıyor. Önde tempoyu ısrarla belirlemek isteyecek ALWAYS PRESIDENT gibi stili rakibi olması da ŞEKER AĞA’nın işine gelmeyecektir.

Gördüğüz üzere tüm safkanların bana göre kazanamamaları için birçok neden fazlasıyla mevcut. Yazdığım kendi yorumumu tekrar okudum ve hangi safkanların daha az eksilerinden bahsettiysem, ona göre bir sıralama oluşturdum. Sizlerde özellikle bu koşuda kendi tuttuğunuz isimleri ön planda değerlendirebilirsiniz. Benim sıralamam şablondadır…

 

Dördüncü ayak, Banko önereceğim isim BABA MEVLÜT değil, DEMİRDÖVEN olacaktır. Bildiğiniz üzere özellikle geçen sene BABAMEVLÜT, YALNIZEFE ve UÇANOĞLU jenerasyonu için şampiyon ifadesini kullanmıştım. Tabi ki sözlerimin arkasındayım ama bu sene Şampiyon dediğimiz üç safkan da geriye gitti diyebiliriz.

Bugün, BABAMEVLÜT son koşularına göre çok daha uygun grup ve şartlarda start alacak. Yani, DEMİRDÖVEN'i banko önereceğim ama BABAMEVLÜT’ten tırsmıyor değilim..

DEMİRDÖVEN cephesine bakacak olursak, bu sene muhteşem yarışlar yapan bu isim, hemen hemen tüm pistlerde her türlü gidişatta kazanmayı başardı. Yaşça büyük rakiplerini de aleyhine gidişata rağmen geçince DEMİRDÖVEN, zor geçilecek bir safkan olmuştur diye düşünmüştüm.

Zor geçileceğini düşünmüştüm ama BİTİRİM KARINCA karşısına çıkınca işinin zor olacağını ve geçibileceğinin de altını çizmiştim. Nitekim aleyhine gidişatta geçildi geçilmesine ama ben DEMİRDÖVEN’i BİTİRİM KARINCA’dan çok daha fazla beğendim. Geçildiği BİTİRİM KARINCA’da yaşça büyük rakiplerini eze eze mağlup edince, DEMİRDÖVEN’in burunla geçilmesinin büyük başarı olduğunu tekrardan onaylamış oldum..

Bugünkü kapışmaya gelecek olursak, DEMİRDÖVEN uzunca aradan sonra ilk defa önde istediği gibi tempoyu kurabilecek. Rölanti tempo DEMİRDÖVEN'in olduğu kadar, BABAMEVLÜT içinde avantaj olacaktır.

Fakat rakibinden ve diğer isimlerden daha seri olan DEMİRDÖVEN, startla beraber liderliği alacak ve BABAMEVLÜT, KIBRISLI ile ŞAHPAZLI gibi ön grupta gitmeyi seven isimleri peşine takacaktır.

Düzlükle beraber arka gruptan DEMİRDÖVEN’i özellikle BABAMEVLÜT sıkıştırmaya başlayacak ve bu ikili kıyasıya birincilik mücadelesi başlatacaktır.

DEMİRDÖVEN ve BABAMEVLÜT rakibe göre koşan ve müthiş inatçı yapıya sahiplerdir. İşte bu ayrıntıda bana gösteriyor ki, düzlüğe önden çıkan kim olursa kazanmaya da aynı orantıda yakın olacaktır.

Yani, DEMİRDÖVEN’in düzlüğe önde çıkacağını düşündüğüm için şampiyon BABAMEVLÜT’e inatla direnerek kazanmasını bekliyorum. Dolayısıyla DEMİRDÖVEN, önereceğim ilk bankomdur…

 

Beşinci ayak, İkinci bankom ES ES RUNNER olacaktır. Start aldığı bugünkü rakiplerinden kesinlikle üstün yarış karakterine sahip olan bu isim, son koşusunda starta girme konusunda inat edince koşudan çıkartılmıştı.

Bugün, aynı huysuzluğu göstermez ve sorunsuz start alırsa kendisine göre uygun grubu geride bırakmaya oldukça yakın görünüyor. Rakiplerinden BRAVE SON kesinlikle uzayan her mesafede eksik koşacaktır. Bugünde UNCLE gibi çok seri ve stili rakibi varken mecburen ES ES RUNNER ile beraber bekleme yapacaktır. İki safkan düzlüğe beraber tempolarını yükselterek girecekleri için kısa sprinte sahip BRAVE SON’un düzlük boyu ES ES RUNNER ile mücadele edemeyeceği kanısındayım. DANCO, UNCLE, MÜTHİŞ MİA ve BRACCIOFERRO’dan bahsetmeyeceğim bile. Çünkü, ES ES RUNNER biraz koşarsa, bahsettiğim isimler ES ES RUNNER’ın kuyruğunu göremezler..

Sonuç olarak gruptan bariz üstün olan ES ES RUNNER, aşırı sinir yapmaz ve koşuya kendini verirse zorlanmadan kazanmayı başaracaktır. ES ES RUNNER tereddüt yaşamadan önereceğim diğer bankomdur…

 

 

Not: İlk defa koşan isimleri yorumlamak istemedim. Ama idman pistine göre, galop, orjin, kulvar, doğum tarihi ve at sahibine kadar tüm detayları göz önüde bulundurarak bir sıralama oluşturdum. Hatta alternatif banko adayım, ilk ayakta start alan MAVİ BONCUK’tur. İdmanlarında çok beğendiğim bu safkanı ufak kupon yapan üyelerimiz, risk edebilirler. Yedili plasenin ilk ayağında eküriler yeterli olur görüşündeyim…

 

ALTILI ŞABLONUM:

 

1.AYAK:5,,6,2,9,4

2.AYAK:5,2,1,7,4,6

3.AYAK:7,5,8,3,6,4,1

4.AYAK:7

5.AYAK:1

6.AYAK:10,4,2,7,3,1,6,9

 

Herkese bol şanslar ve güzel hafta sonları dilerim.

  1. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : çıkan at sıralama değişikliği hk.

    Always president kosudan çıkartıldığı için onde yalniz kalabilme ihtimali artan şeker ağa sablonda ön sıraya alınmıştır. Always president yerine ilave olmayacaktır. .


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.