BURSA TAHMİNLERİM - GÜZEL PROGRAM - ₺73,23

 

Bursa tahminlerime geçmeden dünkü Ankara koşularında yağan yağmurun etkisiyle son iki koşuyu kum piste alarak büyük bir hata yapan TJK için söyleyecek söz bulamıyorum. Tamam belki bizim canımız yanmadı ve beşinci ayağa gelmeden yatmıştık. Ama son iki ayağı çim piste göre değerlediren yarışseverlerin nasıl mağdur olduklarına hep birlikte şahit olduk. Umarım TJK bu tarz hataları devam ettirmez ve yarışseveri nasıl sömürürüm değil, yarışseverin haklarını nasıl koruyabilirim diye düşünmeye bir önce başlar. Gerçi pek umudum yok ama temennim bu yöndedir..

Bu arada müthiş bir seri yakalamışken, oluşan saçma sapan neticeler karşısında 3 gündür çaresiz kaldık. Fakat, bugün ve yarın bir seri daha yakalayabileceğimizi programları gördükten sonra düşünmüyor değilim. Bugün, Bursa ile beraber hafta sonuna kadar hedefim boş geçmemek ve tüm altılıları doğru tahmin etmek. Bakalım hedeflerimiz doğrultusunda nasıl neticeler alacağız diyerek lafı uzatmadan Bursa tahminlerime geçiyorum. 
 
 
Birinci ayak, Günün ilk ayağını önereceğim 5 isimle geçeceğimizi düşünüyorum. Önereceğim safkanlar hakkında görüşlerim şu şekilde olacaktır; 
 
POSTACI: Favorim son koşusunda banko önerdiğim POSTACI olacaktır. Bildiğiniz gibi POSTACI ayağına oldukça seri bir isim ve tempoyu istediği gibi belirlediği koşularda, 1500 metreye kadar her zaman başarılı olacak potansiyele sahip bir isimdir. 
Bugünde kendisi kadar süratli bir isim bulunmuyor. FIRE OF KARŞIYAKA, ALYA ve SÜNNETÇİBEYİ önünde tempoyu belirleyecek bu safkan bir kez daha beyaz bayrak ayna yaparak kazanmaya yakın görünüyor. 
 
RÜZGAR ETO: Kaba kumda beklediğimden daha iyi koşan RÜZGAR ETO, katılmış olduğu ilk kaba kum koşusunu kolay kazanırken süper bir performans sergilemişti. Daha sonra çok daha zorlu grupta şansını uzun mesafede deneyen bu isim, uzun mesafeye ve sert rakiplerine rağmen tabela dışında kalmış ama bana göre gayet başarılı koşmuştu. Bugün, mesafe ve grup lehine olduğu için koşuyu ön grupta takip edebilirse bir kez daha kazanabilir
 
BÜYÜK PATRON: Aynen RÜZGAR ETO gibi kaba kuma çıktıktan sonra farklılaşan bu isim, katıldığı iki koşusunda da start problemi yaşayınca 1.lik ile tanışamamıştı. Ama mücadelenin içinde olması ve aksiyonları kaba kumda her an kazanacak durumda olduğunu gösteriyordu. Start çıkışını iyi yapar ve İstanbul da olduğu gibi önlerde yer tutmak isterse, kaba kum pistte ilk birinciliğini elde edebilir. 
 
FIRE OF KARŞIYAKA: Geçen sene içine şeytan kaçmış dediğim ve stil değiştirdiğinin altını çizdiğim bu safkan, son koşularıyla beraber tekrar bir çıkış yakaladı ve sürekli iyi performanslar gösteriyor. Eskisi gibi süratli olmadığı için ön grupta bekleme yapan FIRE OF KARŞIYAKA, sürekli sert teşvik istiyor ve son 200 gibi toparlanıp çok güçlü sprinti ile sonuca gitmeye çalışıyor. Bugünde POSTACI'yı elinden fazlaca kaçırmaz ve düzlüğün ilk metreleriyle kendisini mücadelenin içinde tutabilirse, inatçı ve güçlü yapısı ile POSTACI'dan sıyrılıp geriden gelecek ataklara cevap vererek aynayı geçen isim olabilir. 
 
ALYA: Son sıradan da olsa şans vereceğim bir başka isim ALYA'dır. Bu isimde özel takibimde ve bugün uygun şartlar altında sert jokeyiyle start alacak. Ara verdikten sonra gördüğü yarışlarla kendine gelen kalite safkan, idmanlarında dikkat çekici işlere imza atıyor. Eğer, zaman zaman yaşadığı start problemini yaşamaz ve eski ALYA gibi koşarsa, ilk ayaktan tatlı bir süprize imza atabileceğini düşünüyorum.
 
 
 

İkinci ayak, Koşuların kum piste alınmasıyla birçok safkanın kazanabileceği bir koşu ile karşı karşıyayız. BAŞAR BEY ve BAŞYAZAR'ı rakiplerine oranla daha şanslı görsem de, koşu temposunun beklediğim gibi düşük kalması durumunda ciddi bir süprizin gerçekleşebileceği ikinci ayakta, risk almayarak birçok safkana şans veriyorum. Sıralamam şablondadır. 
 
 

Üçüncü ayak, Banko önereceğim safkan SEA THE STORM olacaktır. Kaba kum piste adım atışıyla farklı performanslar ortaya koyan bu isim, maiden dan çıkarken çıktığı gibi kazanmış ve bu pistte daha iyi grupları geride bırakabileceğini bizlere göstermişti.
Son koşusunda sert grupta ve eksik olduğu çim pistte start almış doğal olarak etkili olamamıştı. Son koşusunu aleyhine şartlarda start aldığı için kesinlikle ölçü almıyorum.
Bugün bir kez daha sevdiği kaba kuma çıkacak, üstelik önde istediği gibi tempoyu belirleyebilecek..
ÇİFTÇİ AĞA ve FAST FRIEND kendisini yakın takip edecek isimler olarak görünüyorlar. Eğer bu isimlerden herhangi bir safkan liderlik için ısrarcı olursa, SEA THE STORM'un sprint atabilme özelliği olduğu için ikincilikte gitmesi çok fazla sorun teşkil etmeyecektir..
Her halükarda koşu temposu lehine gelişeceği için avantajlı sikletiyle kazanmasını beklediğim SEA THE STORM, önereceğim ilk bankomdur
 
 

Dördüncü ayak, Katıldığı iki kum pist koşusunu uzak farkla ve kolay kazanan CANKERDEŞLER, koşuların kum piste alınmasıyla serisine bir aksilik olmadığı taktirde devam edecektir. Detaylı yoruma gerek duymadan CANKARDEŞLER'i tereddütsüz ve günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum. 
 
 
 

Beşinci ayak, Bir diğer bankom BURKAL olacaktır. Öylesine uygun grupta koşacak ki, birazcık koşması durumunda kenter kazanması normal sonuç olacaktır. Bazen liderliği alan, bazen de bekleme yapan BURKAL'ın bugün bekleme yapması kendisi için daha iyi olur görüşündeyim. Birçok seri isim olduğundan ön grupta beklerse, düzlükte tüm gruba hakim olup kazanması daha kolay olacaktır. Ancak liderlik için ısrarcı olursa, sonlarda diri gelen bir rakibe çarpılma ihtimali olduğu için ve diğer bankolarıma güvendiğimden BURKAL'ın yanına geniş şablonumda rakip önermeye karar verdim.
Sprinter yapıya sahip; CAPPADOCIA, İLKAYHAN ve DOLUDİZGİN BURKAL'ın eksik koşması durumunda devreye girmesini beklediğim safkanlardır. 
 
 
 

Son ayak, Tahminsel açıdan en fazla zorlandığım koşu son ayak oldu. Kum pist performansı iyi olan birçok isim kaçarak etkili oluyor. Grubun yarısı tempoyu kurmak için önlerde olacağı için favorilerin gidişat dezavantajı var. Bu nedenle son ayakta birçok isme şans vermek gayet mantıklı görünüyor.
Umarım son ayağa kadar gelir ve en cazip safkanın kazanmasıyla güzel bir ikramiyeyi hanemize yazdırabiliriz. 
 
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:1,9,6,2,10
2.AYAK:6,4,3,1,9,10,5,2,7
3.AYAK:5
4.AYAK:2
5.AYAK:7/5,2,1
6.AYAK:4,9,11,1,15,12,5,7,6,13,8

Herkese bol şanslar dilerim.

  1. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : yedili plase hk.

    Yedili plase oynayan üyelerimiz, yedili plasenin ilk ayağını SUPER PIT ve DÜZ ÇİZGİ yazarak geçebilirler...


  2. Yazan : dauntlees

    Başlık : son ayak

    14 “üde ekledim :)


  3. Yazan : Rosicky

    Başlık : Mesafe

    3. Koşu mesafe 1800 oldu değişiklik olacak mı teşekkürler bol şans


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : hmtsnr

    Mesafeden ötürü değişiklik olmayacak ama beşinci ayak süratli isim KANDEMİR çıktığı için BURKAL“ın şansı daha da artmıştır!!!


  5. Yazan : nalbantcı_34

    Başlık : TEBRİK

    HAYIRLI OLSUN KARDEŞİME


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.