BURSA TAHMİNLERİM

Birinci ayak; Günün ilk ayağı en fazla kafa yorduğum koşu oldu diyebilirim. Gidişat, startta takılabilecek isimler ve tabi ki netice. İlk ayakta bu kadar takılmanın nedeni ise, ilk ayağı geçmemiz durumunda altılı ganyanı doğru tahmin etmeye çok yakın olmamızdır..

İlk etapta koşunun gidişatından bahsetmek istiyorum; ilk  metrelerde liderliği DELİ RÜZGAR ve BAŞOĞUL almak isteyeceklerdir. SIRKAYA' da bu safkanların hemen arkasında koşuyu 3.lükte takip edecektir. AZİMCAN ve SARPBEY orta grupta yer alırken grubun gerisinde startta oyalanacak olan ALARAP ve ŞAH ŞEHRİYAR yer alacaktır. Koşuda az safkanın yer alması ve öndeki grupta konumlanacak 3 ismin oluşu tempoyu yukarılara çıkaracaktır.
Banko önereceğim isim gidişat ve form durumu nedeniyle ALARAP olacaktır. Son koşusunda çok kolay bir birincilik elde eden potansiyelli isim ALARAP, startta takılmadığı zamanlarda üst gruplarda bile etkili olabilecek güce sahiptir. Stiline uygun jokeyi ve artan formu nedeniyle startta 2-3 boy kadar takılması halinde dişine göre grubu geride bırakmasını bekliyor ve bu safkanı banko olarak öneriyorum..
Daha geniş kupon yapan ve ilk ayaktan yatmak istemeyen üyelerimiz; ŞAH ŞEHRİYAR, BAŞOĞUL ve AZİMŞAH' a şans verebilirler..
Şablonu şişirmemek adına elediğim tek isim SIRKAYA' dır...  
  

İkinci ayak; Üç ismin rakiplerinin önünde olduğunu düşünüyorum. Bu isimlerden çok daha zorlu gruplarda koşan CORNER CREEK favorimdir. Verdiği araya rağmen düzenli idmanlarıyla bu koşuya hazırlandı. Gerçek performansını sergileyebilirse koşacağı en uygun grupta kazanmaya bir hayli yakın olacaktır. Sürekli iyi yarışlar çıkartan PRENSES NAZ ilk ciddi rakibi olurken, katıldığı tek koşusunda tatminkar performans sergileyen ZAPPA diğer şanslı olabilecek isimdir. 
Daha geniş kupon yapan üyelerimiz; BLACK SHEET ile BAYRAMOĞLU' na şans vererek ikinci ayağı sağlama alabilirler...   
   
Üçüncü ayak; Günün zor koşularından biri de üçüncü ayakta start alacak. KARTOPU dışında tüm isimlere şans verdiğim bu koşuda yeri olanlar KARTOPU' da yazarak bu ayağı kapatabilirler. Ufak ve farklı kurgu yapan üyelerimiz sıralamadan faydalanabilirler. Sıralamam şablondadır...    
   
Dördüncü ayak; Hayatının ilk koşusunda starttan 10 boy kadar geç çıkış yapan BALDAR, ilk metrelerde jokeyinin teşviklerine de cevap vermeyince düzlüğe grubun oldukça gerisinde çıkmıştı. Ancak, safkan düzlükte aksiyonlarını düzeltti ve tutarak gösterişli bir şekilde kazanmayı başardı. İlk koşusundan dolayı bugün tüm bülten ve tahminciler bu safkanı muhtemelen banko olarak önereceklerdir. Ben ise, bu safkanı banko önermenin son derece riskli olduğunu düşünüyorum. Eğer, ilk yarışında ki gibi startta takılır ve adaptasyon sorunu yaşarsa, daha zorlu grupta kazanması bir hayli zorlaşacaktır. Bu sebepten dolayı bu safkanı sadece favori olarak önermekle yetiniyorum. BALDAR' ın eksik koşması durumunda koşu karışacağı için dördüncü ayakta risk almak istemedim. Ayrımsız tüm isimlere şans verdiğim bu koşuda sıralamam şablondadır...   
   
Beşinci ayak; İki isme şans vererek beşinci ayağı kolaylıkla geçeceğimizi düşünüyorum. Bu isimler AĞA SÜNNETÇİ ve GRADE BOY' dur. Favorim ise, gidişat avantajını elinde bulunduran AĞA SÜNNETÇİ' dir. Verdiği kısa aranın ardından Kocaeli pistinde yarış gören bu isim tatminkar bir 4.lük ederek form tutma yolunda aşama kaydetmiş oldu. Bu defa daha hazır bir şekilde, sevdiği Bursa pistinde ve lehine gidişatta start alacak. Ciddi rakibi GRADE BOY' un koşuyu gerilerde takip etmesi halinde çıktığı gibi bitirmeye yakın olan AĞA SÜNNETÇİ favorimdir. 
Tek ciddi rakibi form olarak çok iyi durumda olan GRADE BOY' dur. Geçen seneki yarışlarında ön tarafta bekleme yaparak koşabilen bu isin artık bekleme yapmayı tercih ediyor. Bugün, kesinlikle öndeki AĞA SÜNNETÇİ' ye yakın takip etmesi gerekiyor. Öndeki ciddi rakibini yakından takip etmesi durumunda düzlükte yapacağı güçlü sprintiyle rakibini mağlup edebilir.
Beşinci ayakta AĞA SÜNNETÇİ ve GRADE BOY yeterli olacaktır...   
   
Son ayak; Özel takibimde olan RAIL BIRD alternatif kupon yapan üyelerimiz için banko önereceğim isim olacaktır. Son iki koşusunda start problemi yaşamayan bu isim, bir önceki koşusunda CHACHKOVA' nın dışarı doğru açılmasından etkilenmiş ve bugünkü rakiplerinden STAR OF STREET arkasında 3.lük elde etmişti. Son katıldığı koşusunda ise, önde boş kalan BERMUDA karşısında çabaları 2.likten öteye gitmedi. Ama 2. liği bana göre 1. olmuş kadar değerliydi..
Bugün, 1 ay kadar dinlendikten sonra start alacak olan RAIL BIRD, daha etkili olacağı mesafede ve uygun sikleti ile start alıyor. İdmanlarında beraber çalıştığı uyumlu binicisi ile koşuyu 3-4 takip etmesini beklediğim RAIL BIRD' dün düzlükle beraber rakiplerinden kurtularak koşuyu koparmasını bekliyorum. Alternatif ve ufak kupon yapan üyelerimiz için RAIL BIRD bankom olacaktır..
Eksik ya da herhangi bir nedenden dolayı eksik koşması durumunda STAR OF STREET' in devreye girebileceğini düşünüyorum. Geniş kupon yapan üyelerimiz son ayağı iki isme şans vererek geçebilirler...   
   
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında SİVEREKBEYİ' nin tutarak kolay ve uzak farkla kazanması normal sonuç olacaktır...   
   
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:7/6,2,1
2.AYAK:3,9,7,,8,2
3.AYAK:6,7,1,,3,4
4.AYAK:3,4,2,5,1,6
5.AYAK:5,1
6.AYAK:7,,5

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : blaudeniz

    Başlık : bursa at yarışı

    5.ayak 3 ile 7 nolu atlar ile ilgili düşünceniz nedir ?


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : blaudeniz

    Beşinci ayakta önerdiğim isimlerin yeterli olacağını düşünüyorum. Söylediğiniz isimlerden GOLDEN AFFAIR kaliteli bir orjine ve geçmişe sahip ama eski formundan uzak görünüyor. PAYBACK ise, idmanlarında güzel dereceler sergiliyor. Ama bugünkü grubun kendisine sert geleceğini düşünüyorum. İlla ki ben tutuyorum yazacağım diyorsanız GOLDEN AFFAIR kalitesi sebebiyle kuponlarda olabilir. PAYBACK“ in işi biraz daha zor. Son karar sizindir. Bol şanslar dilerim


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.