BURSA TAHMİNLERİM

Dün kaçırdığımız altılılar için birşey demeyeceğim. Ama tahminlerin ne kadar isabetli olduğunu ve standartların ne kadar üstünde olduğunu sıralamadan çok daha iyi anlayabilirsiniz. Her zaman söylediğim gibi burada verdiğim tahminleri aynen yatırmak yerine sizlerde birşeyler katmalısınız. İşte o zaman ortaya daha da iyi sonuçlar çıkacaktır. Bugün, Bursa da zorlu bir program bizi bekliyor.  Zorlu Bursa programında yorumlarım ve tahminlerim şu şekilde olacaktır;    

 

 

 

    

GÜLCİHAN - Pİ ANGEL: Normalde maiden koşularda dişi safkanlara genel olarak ön yargılı yaklaşırım. Çünkü, erkek safkanların dişilere ezici bir üstünlüğü vardır. Ama ilk ayakta tam tersi düşünceye sahibim.. Dişi safkanların hem potansiyelli hem de daha güçlü olduklarını gözlemledim. Rakiplerine göre kazanmaya en yakın safkan ise, GÜLCİHAN' dır. Ara verdikten sonra ilk defa kaba kumda start alan bu isim, sonlarda diri atakları ile 2.lilte kalırken oldukça dikkatimi çekmişti. Eğer dinçlik yarışından etkilenmezse daha hazır katılacağı koşuyu kazanmaya oldukça yakın olacaktır. İlk ve tek ciddi rakibi Pİ ANGEL' dir. Hatırlayacaksınız bu safkan ilk koşusunda start alırken ÇİFTÇİ KIZI' na çarpılacağını belirtmiştim. Aynen de ÇİFTÇİ KIZI kolay kazanırken Pİ ANGEL zorlanmadan 3.lük elde etti. Safkanda dikkatimi çeken ve beğenimi kazanan özellik, bir anda arttırabiliyor olmasıydı.. Bu defa daha hazır olan Pİ ANGEL, GÜLCİHAN' ın sıkı rakibidir. İlk ayağı iki isimle geçiyorum.     
      
PRINCESS SÜRAYYA - EXCLUSIVE: Son 5 startında da müthiş değişimde olduğunu gözlemlediğim PRICESS SÜREYYA favorim olacaktır. Kaçarak etkili olan bir isimken artık önde bekleme yapmayı öğrenen PRINCESS SÜRAYYA, özellikle son koşusundaki performansıyla formunun zirvesinde olduğunu haykırır gibiydi. Geçtiği ve geçildiği safkanlar bugün bu ayakta start alsalar hepsi abartısız 1.05 ganyanla koşarlardı. MOONSHINE CORAL ve ANGEL OF MINE gibi süratli isimlerin arkasında pusuya yatmasını beklediğim PRINCESS SÜRAYYA, düzlüğün ilk metreleriyle akınlarına başlayacaktır. Uzun ve etkili sprintiyle öndeki rakiplerini geçeceğini düşündüğüm PRINCESS SÜREYYA net favorimdir. Bana göre tek rakibi bir önceki koşusunda olağan üstü iyi koşan son koşusunda ise ataklarında geciken EXCLUSIVE olacaktır. Bir önceki koşusunda inanılmaz rölanti tempoya rağmen en gerilerde gitmeyi tercih eden, düzlükte müthiş bir ara kapatan EXCLUSIVE, SILVER PLANE' ye zorlu anlar yaşatmış ama aynada 2. likte kalmıştı. Fakat, bana göre kazanan safkandan 2 kat daha iyi koştu. Son koşusunda ise, grup sertti ama derecesi ve aynayı diri geçmesi safkanın formunu koruduğunu işaret ediyordu. Koşunun temposu süratli olacağı için son metrelerde çok kuvvetli geleceğini düşündüğüm EXCLUSIVE, PRINCESS SÜREYYA' ya zorlu anlar yaşatacaktır. Bakalım son metrelerdeki atakları PRINCESS SÜREYYA' yı geçmeye yetecek mi? hep beraber göreceğiz.. Zorlu koşuda, iki isime şans vererek bu ayağı geçeriz düşüncesindeyim.     
      
DAĞLAREFESİ: İstanbul pistinde start aldığı koşulardan sonra kaba kumda ilk defa start alan DAĞLAREFESİ, stili rakiplerine aldırış etmeden dezavantajlı sikletine rağmen çıktığı gibi kazanmayı başarmıştı. Anneden kaba kumda çok başarılı olan GÜRGÖKÇE ve NURSEVİL gibi kaliteli isimlerle kardeş olan DAĞLAREFESİ, son koşusundan sonra düzenli bir şekilde hazırlıklarını sürdürdü. Yani, formunu düzenli idmanlarıyla daha da yukarıya çıkardı diyebilirim. Rakiplerine baktığımda ÇAKMAKOĞLU ve KİKKULI kendisi gibi seri isimlerdir. Ama DAĞLAREFESİ' nin kulvar avantajı nedeniyle rakiplerine liderliği vermeyeceğini düşünüyorum. Düzlüğe rakiplerinin önünde çıkmasını beklediğim DAĞLAREFESİ' nin tüm ataklara başarılı bir şekilde karşılık vermesi normal sonuç olacaktır. Zorlu programda DAĞLAREFESİ en güvendiğim isim olup banko önereceğim isimdir.     
       
1.ÜÇLÜ GANYAN ŞABLONUM:

1.AYAK:8 RESSAM
2.AYAK:9,4,3
3.AYAK:3,8    
    

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:8,9
2.AYAK:4,5
3.AYAK:6
4.AYAK:6,1,3,4,2
5.AYAK:1,7,9,12,5,11,2,3,8
6.AYAK:10,4,8,2,9,5,,3,6,12,7,1

6'lı ganyanda dağıtılacak tutar 1.348.499,00 t dir.6'lı ganyan 84.281,19 t vermiştir.
 
1 8 - (4) GÜLCİHAN - (KING ROCK)   2,10
2 11 - STAR OF STREET   15,05
3 1 - KİKKULİ   24,55
4 1 - ART DÜŞES   3,55
5 1 - BEY KARAN   3,20
6 1 - GRADE BOY   14,10
 
  1. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : Rakam hatası

    Dördüncü ayakta 2 numara yerine 5 numara yazılmıştır. Şablon yayınlandıktan hemen sonra 2 numara olarak düzeltilmiştir.


  2. Yazan : cemal1905

    Başlık : Ümit

    Çiftçi kızı için yorumun ne olur kardeşim


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.