İSTANBUL TAHMİNLERİM

 
 
FİLANDOZ: Altılının birinci ayağında, son yarışını aleyhine gidişat ve dezavantajlı sıkletine rağmen kazanan 7 numaralı FİLANDOZ bugün azalan sıkletiyle bana göre yarışın en şanslı ismidir.
STEEL MAN ve AIRMAN ikilisinin tempoyu belirleyecekleri koşunun düzlüğünü etkili koşacak FİLANDOZ'a ilk sıradan şans vereceğim.
3 numaralı NEW WORLD sınıf bir isim. Eğer tempo biraz olsun lehine gelişirse, düzlük boyu devam ettireceği akınlar NEW WORLD'e birincilik getirebilir.
5 numaralı SWEPS son dönem performansıyla öne çıkıyor. Sert rakiplere rağmen uygun sıkletiyle mutlaka SWEPS'e şans verilmeli.
Son olarak Kocakaya ile şanssızlığını kırabilecek 4 numaralı STEEL MAN diyorum. Eğer AIRMAN ile fazlaca kapışmadan kendisini düzlüğe atarsa, Kocakaya'nın sırtlayacağı STEEL MAN birincilik hasretini sonlandırabilir.
Burada AIRMAN'e şans vermedim. Zira son yarışında kilo kiloya, lehine gidişatta FİANDOZ'a diş geçiremedi. Bugün kilo farkları tamamen FİLANDOZ lehine dönüyor ve tempoya STEEL MAN katkı sağlayacak. Bu şartlarda AIRMAN'in en azından FİLANDOZ'u geçmesi mantık dışı olacağı için benim kuponumda AIRMAN yer almayacak...
 
 
JUMBOJET: İkinci ayaktaki maiden yarışta, Kocakaya faktörüyle 7 numaralı JUMBOJET'in kazanmaya en yakın isim olduğunu düşünüyorum.
JUMBOJET'in son iki yarış performansıyla artık yarış kazanacak forma ulaştığını gözlemledim. Safkanın artan formu söz konusu.
Daha sabırlı bekleme yarışıyla maidena veda etmeye yakın görünen JUMBOJET net olarak favorimdir.
Sentetik pist performansını beğendiğim 9 numaralı SEYFETTİN gördüğü iki yarış sonrası daha iyi durumda bu yarışa girecek 10 numaralı SİNAN REİS katıldığı tek yarışının düzlüğünü etkili koşarak takip listeme giren 5 numaralı ÇOK EFE diğer şans vereceğim isimler olacak...
 
 
GOLDENPASS: Günün üçüncü ayağında 1 numaralı GOLDENPASS kesinlikle koşunun haklı favorisidir.
Karşıma çok daha zorlu bir yarış gününde çıksa veya mesafe 1300 - 1400 metre falan olsaydı, GOLDENPASS'ı kesinlikle tek önerirdim.
Yine GOLDENPASS tutuyorum ancak bu safkanı şablonda yalnız bırakmayacağım.
KANEKONUN OĞLU'nun ciddi presine maruz kalmadan düzlüğü görmesi durumunda, kendisi kadar formda ve hazır olmayan rakiplerin ataklarına direnerek GOLDENPASS kazanan olabilir.
Teksiz kurgu sevmeyenler ile şablon fiyatını aşağıya çekmek isteyenler için GOLDENPASS ideal bir bankodur.
Grubun tartışmasız en kaliteleri isimleri olan 6 numaralı BIG GUNS 7 numaralı MANOIR ikilisi GOLDENPASS'ın en sıkı rakipleridir.
Daha sonra ise form tutmaya başlayan 8 numaralı MAÇA KIZI diyorum...
 
 
LEONİDAS: Dördüncü ayakta, ekürilerden 5 numaralı LEONİDAS'ın son yarışını kazanarak tamamen düzeldiğini düşünüyorum.
Geçen sene seri birincilikleri bulunan LEONİDAS bu seneye iise kesinlikle yi başlayamadı. Ancak son yarışını stili dışı koşmasına rağmen kazanırken tekrar toparlandığını gösterdi.
Bugün ekürisi VİZİGOT arkasındaki yerini alacak, düzlükten sonra hücum edecektir. Eğer son yarışının biraz üzerine çıkarsa, bence düzlükte pisti ortalayıp tüm sprinter isimlere direnerek yine kazanan olur.
LEONİDAS diğer banko adayımdır.
Yanına sadece 3 numaralı BALIKÇIKRAL ekleyeceğim. Stiline uygun bir jokeyle start alacak BALIKÇIKRAL eğer tempo lehine gelişirse, koşunun sonlarında kuvvetli gelerek kazanan olabilir diye düşünüyorum...
 
 
GÖKDOĞAN AVALANCHE: Beşinci ayakta 2 ismi ayırmadım.
3 numaralı GÖKDOĞAN beklenen yarışları yapmaya başladı ve son iki koşusunda kazanma başarısı gösterdi.
Bugünde yarış tempolu başlarsa, formda bir GÖKDOĞAN düzlük ataklarıyla bu yarışı da lehine çevirebileceği için favorimdir.
Diğer şans vereceğim 2 numaralı AVALANCHE rakiplerinden tecrübe olarak geride. Fakat potansiyelli bir isim olduğu da aşikar. Bana göre bugün daha da hazır duruma gelen AVALANCHE kendisinden tecrübeli rakiplere kalitesiyle karşılık vererek bugünde kazanan olabilir...
 
 
DALBEYLER CİĞERDELEN TATLIÇAĞ: Son ayakta 3 + 3 toplam 6 safkana şans verdim.
13 numaralı DALBEYLER favorimdir. Bu safkanın yavaş tempoda başlayacak yarışta öndeki isimleri kontrol altında tutmasını, zamanında atağa kalkmasını bekliyorum. Eğer gününde olursa, azalan sıkletiyle lehine gidişatta kesinlikle etkili performans sergileyecektir.
9 numaralı CİĞERDELEN için gidişat dışında herşey lehine görünüyor. Koşu temposu beklediğimin aksine süratli olursa, CİĞERDELEN'in güçlü sprinti kendisine birincilik getirebilir.
10 numaralı TATLIÇAĞ iyi koşup kazanamayan bir isim. Bu tip isimlere belki çok sıklıkla dile getiriyorum ama söylemeye devam edeceğim, Kocakaya bir başka güç katıyor. TATLIÇAĞ klas jokeyi idaresinde düzlüğe kadar idareli gelecek TATLIÇAĞ'ı da mutlaka birincilik mücadelesi içinde göreceğiz.
Son yarışında gereksiz yere erken yürüyen 16 numaralı BABA İLHAMİ azalan sıkletiyle bugün son kötü yarışlarının izini silebilecek 11 numaralı HÜR UÇAN ile tempoyu tek başına kendisi belirleyeceği için beyaz bayrak ayna yarışı yapma şansı bulunan 6 numaralı GUBAZ daha sonraki sıralamam.
FERFECİR İŞİNİBİLİR MUHSİN TANIRKIZ şablona sığmayan, elediğim isimler oldular....
 

 

 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:7,3,5,4
2.AYAK:7,9,10,5
3.AYAK:1,,6,7,8
4.AYAK:5,,3
5.AYAK:3,2
6.AYAK:13,9,16,11,6,14
  1. Yazan : muzreffa

    Başlık : tebrikler, teşekkürler.

    Tebrikler az verdi ama iyi kurguydu. Son ayakta tabela Komb. ve sıralı beşli Komb. oynamayı çok düşündüm sonra vaz geçtim sağlık olsun. Verdiğiniz şablonda son ayak tabela ve sıralı beşli var iyi akşamlar.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.