İZMİR TAHMİNLERİM

 

ANIZARBOS (KASAP FARİZ): Detaylı çalışmaya başlamadan önce, ANIZARBOS'u çantada keklik bir banko olarak görüyordum. Çalışmam bittiğinde, banko olacağı konusunda görüşüm değişmedi ama çantada keklik bir banko olmadığını görmüş oldum.
Öncelikle ANIZARBOS'un bir aksilik yaşamadığı sürece bültenlerde rakip gösterilen TANZER, JACK THE RIPPER ve SEN BİLİRSİN gibi 100 metre sprinte sahip safkanlara 1600 gibi uzun mesafede mağlup olmayacağını belirterek yorumlarıma başlamak istiyorum.
Bu yüzden ilk etapta ANIZARBOS'u kağıt üzerinde sağlam banko olarak görmüştüm. Puanlamadan ötürü diğer isimlere dikkat etmemiş ve çalışmama bu ön yargı ile başlamıştım. Daha sonra safkanları tek tek incelerken takibimde olan KASAP FARİZ'in koştuğunu gördüm. İstanbul pistinden takibimde olan bu safkan, İzmir pistine getirilmiş ve birde iyi sayılacak bir galop yapmış. 
Üzerinde U.Polat'ı görünce de ANIZARBOS'u tek düşünüyorken, KASAP FARİZ'e de şans vermeye karar verdim..
KASAP FARİZ'in kaba kumda işlemeyeceğini düşünenler ANIZARBOS'u banko olarak değerlendirebilirler. Sağlam kupon yapanlar ise KASAP FARİZ'i de yazarak ikinci ayağı 2 safkanla bence sağlama almış olurlar...
Çeşitli bahis oyunlarında koşunun bombasını yapacak YEŞİLLİ BEY değerlendirilebilir...
 
 
RUH ADAM: Bu safkanın ideal mesafesi 1200 -1400 aralığı olmasına rağmen rakiplerinin hiçbirisini tutmadığım için RUH ADAM'ın bugün bir şekilde kazanması gerektiğini düşünüyorum.
RUH ADAM'dan bahsetmeden önce rakiplerini neden tutmadığımı kısaca açıklayayım..
BAADAL son günlerin formda ismi ve grubun en güçlü safkanı. Lakin safkan çok sık koşuyor ve özellikle son startında BAADAL'ın aşırı derecede yıprandığını düşündüğümden şans vermiyorum.
MİTO bir önceki koşusunda alt grupta kazandı ama son koşusunda kuruyan pistte aynı başarısını tekrarlayamadı. Bugünde daha sert grupta en fazla tabelaya asılır görüşündeyim.
TAKASHIMA'da aynen RUH ADAM'ın özelliklerine sahip ve bu safkanın da ideal mesafesi 1200 - 1400 aralığıdır. Son koşusunda 100 metrelik sprintini erken attığı için sonlarda emekleyen TAKASHIMA, bugünde bir ara kendini gösterecek lakin 200 metre uzayan mesafede son metrelerde birincilik mücadelesinin uzağında kalacaktır.
RACLETTE takibimde olan bir isim ve son koşularında dikkatli gözlerle bu safkanı takip ettim. Beklentilerimin çok uzağında kalan RACLETTE konusunda şimdilik yanıldığımı düşünüyorum. Son koşularında ki görüntüsüne göre RACLETTE'nin şanslı olabilme ihtimali yok denecek kadar azdır.
MY GOLD ile ISONIC ise ayağına seri isimler olarak göze çarpıyor. Her iki safkan da bence birbirini yıpratacak ve dolayısıyla bu ikilinin de kazanması bana uzak ihtimal olarak görünüyor...
Gördüğünüz gibi elle tutulabilir bir safkan yok, olan isimlerin de eksik koşmaları için önemli sebepler var.
ISONIC ile MY GOLD arkasında koşuyu 3-4 takip etmesini beklediğim RUH ADAM, kolay temposuyla düzlüğün ilk metrelerini görecektir. Çabuk ivme kazanma özelliği sayesinde son 300 gibi grubun önüne çıkmasını beklediğim RUH ADAM'ın, son metrelerde hız keseceğini ama geriden gelecek bir isim olmadığı için aynayı ilk gören isim olacağını düşünüyorum. RUH ADAM İzmir programında en fazla güvendiğim safkandır...
 
 
 
NOT: Boş koşuda start alacak olan CİMİNLİ, plase kuponları için banko olarak değerlendirilebilir. İlk ayakta şans vermediğim tüm isimler ile ikinci ayakta start alacak olan YEŞİLLİ BEY şablon fiyatı nedeniyle elemek durumunda kaldığım isimlerdir. Özellikle ilk ayağı kapatacak üyelerimiz, beşinci ayakta çift virgülden sonraki isimleri yazmayarak riski beşinci ayakta alabilirler...
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:2,8,4,1,6
2.AYAK:1/4
3.AYAK:2
4.AYAK:3,2,5,6,,,4,1
5.AYAK:6,7,8,,,1,9,3
6.AYAK:1,2,3,10,11,4

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : faydo

    Başlık : 4. Ayak

    İlginç bir istatistik vereyim size, ben hangi ayağı yorumlamanızı istesem o ayağın ilk atı geliyo:) Şaka bir yana CLARK KENT“i tek atmama rağmen o gün altılıyı bulamadım. Dün de YAVUZŞAH“ı tek attım ama kısmet olmayınca olmuyor. Belkide misli çılgınlığını bir kenara bırakmam lazım. Bu gün 4. ayağı yorumlamanızı istiyorum. Sizin yorumunuza göre eleme yapacağım. Son sorum; Son ayakta 1-2-3 ve 4 numaralı safkanların handikap olarak tüm gruptan ayrıldığını görüyoruz. Siz arada 10 ve 11“i vermişsiniz. Sebebini öğrenebilir miyim?


  2. Yazan : Emir5454

    Başlık : İlk ayak

    Tosunum hakkındaki yorumunuz nedir altılınıza yazmAmışsınız


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : erman54

    Stili rakiplerinden dolayı eledim. Zaten sablonumda en fazla ilk ayaktan cekiniyorum. Yeriniz varsa ve tutuyorsaniz sablona ilave edebilirsiniz...


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : faydo

    Dorduncu ayakta Gulfem ve ekurileri tutmadigim halde kosuyu kapatmak adina yazdim. Diger 4 safkani ayrimsiz yazmak gerekir bence. Son ayak 10 ve 11 ise takibimde olan potansiyelli safkanlar. Bugun olmasa bile ilerleyen kosularinda supriz sonuclara imza atacaklarini düşünüyorum. O supriz sonuc bugunde olursa kimse sasirmasin. 1 nolu kefaluka sallanirsa bence yazdığım tüm isimlerin sansi eşittir. ..


  5. Yazan : faydo

    Başlık : size inancım tam

    Bir gün 20 atın start aldığı son ayakta ilk atınız yanlış hatırlamıyorsam 17 numaraydı ve ganyanı 15 liraydı. çifte ve diğer sıralamalara göre sondan 3. attı ve ben risk alıp tek atarak altılı ganyanı doğru tahmin etmiştim. O gün o safkandan bahsetmiştiniz uzun uzun. Bu gün o yüzden özellikle bu iki safkanı sordum size. RUH ADAM yakından tanıdığım Birol Çınaroğlu“na ait bir safkan ve kazanmasını sizin gibi bende canıgönülden istiyorum. Bol şanslar...


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.