KOCAELİ TAHMİNLERİM - BU SEFER BANKO

 

Birinci ayak, Birkaç gündür garip bir şekilde ilk ayaklarda favori isimlerin kazandığına şahit oluyoruz. Bu istatistiği göz önüne almadan önce NURİ BEY ile acaba riske girsem mi diye bir ara düşündüm ama safkanın uzayan her mesafede eksik olması ve aklıma gelen istatistik nedeniyle hemen vazgeçtim. Kimin nasıl koşacağı belli olmadığı ilk ayakta, süpriz bir netice oluşabileceği için ayrımsız tüm isimlere şans veriyorum. Sıralamam şablonadır...
 
 
İkinci ayak, Hatırlayacaksınız son startında KİBELE'yi banko olarak önermiştim. KİBELE beklediğim kadar performans gösterdi göstermesine lakin galopları saklanmış EXOTIC RIDE'a çarpılmaktan kurtulamamıştı. EXOTIC RIDE'ı son dakika da banko vermişlerdi ama ilk ayak koştuktan sonra bilgi geldiği için sizlere bir faydam dokunmamıştı. 
Neyse bugünkü koşuda KİBELE yine kazanmaya yakın gördüğüm isim olacak fakat ben bu safkanın yanına birkaç isim daha önermek istiyorum.
FOOLPROF, HEIDI, JULEM ve PRENSES YAĞMUR Kocaeli pistinde birkaç yarış koşmuş lakin bana göre vasat isimler. Dolayısıyla KİBELE ile bu safkanları kıyasladığımda, KİBELE rakiplerinden bariz üstün çıkıyor. Benim şans vereceğim safkanlar, bu pistte hiç koşmamış veya koşmuş ama gerçek gücünü yansıtamamış isimler olacaklar.
Bu isimlerden ilki ARACI ekürisine ait BELLA STEPS'dir. Hazırlıklarını eksiksiz bulduğum ve beğendiğim bu isim, ilk koşusunda start çıkışından falan talihsizlik yaşamazsa ikinci ayaktan kupon bırakmayabilir.
Daha sonra BRITISH SIANG diyeceğim. İstanbul pistinde beklenileni veremeyen bu safkan, Kocaeli pistindeki ilk startında JULEM'in hemen arkasında yakın ara 3.lük elde etmişti. Koşu tecrübesi artan ve mesafe uzadıkça daha iyi koşacak izlenimi veren BRITISH SIANG, bu defa çok daha iyi koşacaktır görüşüne sahibim.
Son olarak NUHBABA gibi çok farklı bir isim ile anneden kardeş TORUN ECE'ye şans vereceğim. İlk startında tam hazır olmadan start aldığı için bu safkanın ilk startını pekte ölçü almamak gerekir. Bu defa sıkı hazırlanan TORUN ECE, 2. koşusunda farklı kimliğe bürünüp bombayı patlatabilir.
KİBELE'yi kazanmaya yakın görsem de, BELLA STEPS, BRITISH SIANG ile TORUN ECE'de yazarak ikinci ayağı kendime göre sağlama alıyorum...
 
Üçüncü ayak, Favorim, iki yarış öncesi 15 lira ganyanla kazanırken de favori önerdiğim YOLAŞAN olacak. YOLAŞAN, son koşusunda kesinlikle kısa mesafeden etkilendi ve gücünü alana kadar koşu sona ermişti. Bugün tekrar mesafesinde start alacak YOLAŞAN, KANLITAY, ALTUN ÇELİK ve BALİKESİRLİ'nin sürat kazandıracağı koşuyu etkili sprintiyle kazanmaya yakın görünüyor.
En ciddi rakibi NUREYŞAN olur görüşüne sahibim. Ara verdikten sonra ilk koşusunda kondisyon eksikliğini gideren bu isim, son koşusunda uzak farkla kazanırken farklı yerlere gelebileceğini göstermişti. Tek endişem bu safkanın öndeki tempoya ayak uydurması ve temponun kurbanı olma ihtimalidir. Eğer binicisi önlerde yer tutup tempoya karışmazsa, müsait sikletiyle bir kez daha kazanmaya başarabilir. Koşunun favorisi BESSEY'e de bir çarpı atmak gerektiğini düşünüyorum. M.Kaya safkana dört dörtlük biniyor ve gücü sınırlı bu safkanla başarılı neticeler elde edebiliyor. Bugünde M.Kaya BESSEY ile tempoya karışmayıp gerilerde gideceği için sonlarda kısa ama etkili sprintiyle rakiplerini avlayabilir.
Son olarak ön gruptan bir safkana şans vererek bir nevi kendimi garanti altına almak istiyorum. Bu safkan grubun seri isimlerinden son verebilecek tek isim olarak görünen KANLITAY'dır. Rakiplerinden erken kurtulup numarayı alması durumunda bir ihtimal çıktığı gibi bitirebilecek KANLITAY'da yazarak üçüncü ayağı toplamda 4 safkan ile geçiyorum...
 
 
Dördüncü ayak, Bir itirafta bulunmak gerekirse, WIND RUNNER ile aynı gün kazanan MISTER DEXTER'ı son koşusunda banko olarak önermeyi tercih etseydim, o gün 39 milyarı sitemiz hanemize yazdırmayı başaracaktım. Lakin üçüncü ayakta kazanan YÜREĞİM, aynen EXOTIC RIDE gibi sahadan son dakika da kazanır denmişti. Bu bilgi erken elime ulaşsa, alternatif bankom MISTER DEXTER tercih edip ikinci ayağı kapatarak altılı ganyanı doğru tahmin etmiş olacaktık. Son dakika gelen bilgileri FACEBOOK ve telefon numarası olan üyeler ile paylaşmaya çalışıyorum ama siteden paylaşma imkanım da vaktim de olmuyor. Bu yüzden özellikle FACEBOOK'tan üyelerimiz beni eklerler ise, bu son dakika bilgilerini herkes ile paylaşabilirim..
Koşuya dönecek olursak banko önereceğim isim WIND RUNNER olacak. Son iki koşusunda Kocaeli pistinde sınıf atlamayı başaran WIND RUNNER, pekte zorlanmadan iki yarış üst üste kazanmayı başardı.
Bir önceki koşusunda önde bekleyerek, son koşusunda ise tempo yapmak isteyecek bir rakip çıkmadığından kaçarak kazanmayı başaran bu isim, bugünde muhtemelen liderliği alacak veya koşuyu 2-3 takip edecektir. Ciddi rakipleri MISTER DEXTER ile GALLOPING WISDAM'a siklet ve gidişat avantajı bulunan WIND RUNNER'ın bu avantajı bir kez daha değerlendirerek kazanma  serisini devam ettirmesini bekliyorum.
WIND RUNNER Kocaeli programında en fazla güvendiğim isim olup geniş kurgumun tek bankosudur...
 
 
 Beşinci ayak, Banko önerdiğim zaman berbat koşan, yanına rakip önerdiğim zaman efsaneleşn AENEAS, benim uyuşamadığım nadir safkanların başında geliyor. Her ne kadar eski gücünde olmasa da, safkanın inanılmaz ciğerli bir isim olduğu asla unutulmamalı. Son iki koşusunda bende hayal kırıklığı yaratsa da, bugünkü rakiplerine yetecek performanslar sergilemiş olduğu da aşikardır..
WHITE MIST'in ilk metreleri lider geçeceği bugünkü koşuda, AENEAS startta biraz oyalanmasına rağmen doldurup ilk 200 metre içinde WHITE MIST'ten liderliği alıp tempoyu belirleyecektir. Bu saatten sonra preslerden etkilenmeyecek AENEAS için gününde olması yetecek. Ama bu safkanın zaman zaman gücünün altında koşması kafamda soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Bu yüzden mantıken kazanması gereken AENEAS'ı sadece ufak ve misli kupon yapan üyelerimiz için banko olarak önereceğim.
Bu pistteki tek koşusunda startta takılıp mesafeden ötürü ataklarında geç kalan MAVİ KUMSAL, Kocaeli pistini sevdiğini düşündüğüm ve son derece formda bir şekilde buraya gelecek VALHALA ile gördüğü koşulardan sonra sıkı hazırlıklar yaparak kondisyon açığını gideren WATANABE yazarak beşinci ayağı geçmeye çalışacağım...
Start sorunu ve sikletinden ötürü beşinci ayakta KADBEY elediğim tek safkandır...
 
 
Son ayak, Son ayak birbirinden süratli isimler bir araya gelmiş ama son günlerde özellikle son ayaklarda kaçak isimler bir şekilde direnerek kazanmayı başarıyorlar. Bugünde sprinter  yapıya sahip EFEKAN ile grubun üzerinde kaliteye sahip olan ön grupta bekleme yapacak GÖKBAKIR'ı  kazanmaya yakın görsem de; formunun zirvesinde olan yine ön grupta bekleme yapacak diğer isimler BAŞOĞUL ile CESUR HİSAR'a da şans vererek son ayağı geçeceğim...
CAPPODOCIA ile DOLUDİZGİN son ayakta elediğim isimler oldular...
 
 
 
NOT: Boş koşuda LADY JAY JAY her ne kadar kazanmaya yakın görünse de, İstanbul pistinden gelecek olan ve kaba kumda bambaşka koşacaklarını düşündüğüm BUNGA BUNGA ile WILD HEART şans verilmesi gereken diğer safkanlardır.
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:2,6,4,3,5,1,7
2.AYAK:8,1,2,12
3.AYAK:7,10,4,2
4.AYAK:3
5.AYAK:2,,8,5,6
6.AYAK:7,2,6,10
 
Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : MSB4592

    Başlık : ALTILI

    EVET ALTILI İLK ZAMANLARDAN BERİ SİZİN ÜYENİZİM. YAKLAŞIK OLARAK ALTI AYDAN BERİ NE YAZIKKİ BİR TANE BİLE ALTILI BULMA ŞANNSIM OLMADI TABİKİ BU DÖNEM İÇERİSİNDE SİZ YAYINLADIĞINIZ ALTILILARDA HATIRI SAYILIR İKRAMİYELER BULDUNUZ AMA OYUN LİMİTİNİZ HEM YÜKSEK İDİ VERDİĞİNİZ OYUN HER GÜN YAKLAŞIK OLARAK 120-130 LİRALIK BUNA ZATEN BİZİM BÜTÇENİZ ÇOĞU ÜYE GİBİ YETMEZ. KISACASI ARTIK DAYANMA GÜCÜMÜZDE KALMADI EN ZAMINDA 2014 YILI BİTENE KADAR BANA VE BENİM DURUMUMDA OLAN BİR ÇOK ÜYE ARKADAŞIMA DAHA UFAK OYUNLARLA BİR İKRAMİYE BULDURMANIZ. BELKİ SAÇMALIYORUM AMA NE YAZIKKİ DURUM BÖYLE KOLAY GELSİN DİLEĞİYLE ATAMIZ OLDU İSE AF OLA (HERKESE BOL SANS.


  2. Yazan : blaudeniz

    Başlık : kocaeli

    3.ayak 7nolu at favorim demişsiniz ancak altılı kurgunuzda 3.at durumunda


  3. Yazan : blaudeniz

    Başlık : kocaeli

    son ayakta 2 nolu at uzun süredir kosmuyor etkilenmezmi


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : blaudeniz

    Uzun süredir derken, uzun zamandır başarılı bir yarışı yok demek istemiş olabileceğinizi düşünüyorum. Bunun sebebi sert gruplarda tam hazır olmadan start almasıdır. Bu defa M.Kaya tercihi ve uygun grupta söz sahibi olmaması için hiçbir neden göremiyorum...


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.