BURSA TAHMİNLERİM

 

Birinci ayak, MEHMET AMCAM, SPEED OF LIGHT, ERALP, ÖZBAYLIM ve starttan düzgün çıkış yaparsa AĞA SÜNNETÇİ sert tempoda başlayacak isimlerdir. Daha ilk metrelerde ölüm temposuna ulaşacak ilk ayakta sadece sprinter isimlere şans vereceğim. Bu isimlerden binicisiyle çok iyi sağlayacak olan INTE STORM favorimdir. Kısa bir ara verse de bu koşu için düzenli hazırlanan grubun kalite ismi KADAM, son koşularında anlamsız yere önlere erken geldiği için başarısız olan ama bugün istese de önlere gelemeyeceği için LAST POET ile ön grubun arkasında gidecek isimlerden ve formunu bulan VALHALA yazarak ilk ayağı 4 isimle geçiyorum.
 

İkinci ayak, İlk çim koşusunu ölçü almadığım hazırlıklarında aşama kaydeden GAZELLE EYES, startta fazla takılmadığı taktirde çok uygun sikletiyle RAIN OF TEARS, sürekli iyi hazırlanan ama yarışlarına idmanlarını yansıtamayan ama bu defa dilbağı takısının etkisiyle farklı koşabilecek OVIRAPTOR, son startında düzlüğe kadar iyi gelen ama düzlükte kesen bu defa artan kondisyonuyla CASPIAN, ilk startı olumlu olan üzerine katması durumunda etkili olabilecek JACK SPARROM ile koşuyu kendimce tamamen kapatmak adına fazlaca tutmasam da rakipleri eksik koşarsa ASLAN DAYI ikinci ayakta önereceğim isimlerdir.
 

Üçüncü ayak, Banko önereceğim safkan OCEAN LOWER olacak. Ankara pistinde başarılı bir performansa imza atan bu isim, daha zorlu gruplarda boy göstermişti. İlgilileri Bursa pistine neden gelmek istedi tam olarak bilemiyorum ama bence doğru hamle yapmışlar çünkü Bursa pistinde OCEAN LOWER çok daha uygun rakiplerinin arasında daha fazla koşu kazanacaktır.
Bugünde rakiplerinden ziyade OCEAN LOWER'ın performansı birinciyi belirleyecek. İlk defa ters pistte start alacağı için endişem vardı lakin OCEAN LOWER idman günlüğünden de anlaşılacağı üzere Bursa pistine uyum sağlamış görünüyor. 
Start çıkışıyla çok fazla seri ismin olmaması nedeneiyle OCEAN LOWER ön gruptaki yerini alacaktır. Düzlüğün ilk metrelerini her halükarda rakiplerinin önünde görecek OCEAN LOWER yapacağı uzun sprintiyle kazanmasını bekliyor bu safkanı günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum.
 

Dördüncü ayak, Eküriler nereden bakarsam bakayım diğer isimlere göre oldukça ağır basıyor.  Bu yüzden ekürileri değil diğer yazmadığım safkanları kısaca neden yazmadığımı açıklayacağım. MİHRİCANIM en fazla çekindiğim isim ama bu safkanın kazanma karakteri oldukça zayıf. Verdiği aradan da ötürü tek çekindiğim MİHRİCANIM'a şans vermedim. KOLARAFET esasında güçlü ve ileride iyi yarışlar yapacak bence ancak şu anki performansı bu gruba yetecek gibi görünmüyor. Özellikle uzun mesafelerde KOLARAFET'i kollamak gerekir diye düşünüyorum. BEKLENTİM bugünkü grubun atı değil şanslı olması çok çok uzak ihtimaldir. RUHUM'da kum pistte bir tık eksik, bugünkü koşu eğer çim pistte yapılacak olsaydı RUHUM'a şans verirdim ama kum pistte tabela sonlarında yer alır diye düşünüyorum.
Şans verdiğim ekürilerden kim kazanır bunu tam olarak kestiremiyorum ama KOŞUCU ile KUTLUERİNOĞLU etkili performans beklediğim isimlerdir.
 

Beşinci ayak, Vasat bir tay olsa da beşinci ayakta HOKKABAZ şablonuma sığmayan tek isimdir. HOKKABAZ dışında beşinci ayağın önerdiğim isimlerin dışına çıkacağının düşünmüyorum. İlk iki koşusu beklentileri karşılamasa da dikkat çekici idman günlüğü ile GINKGO BILOBA, son iki koşusuyla beraber yarış kazanacak duruma gelen ASİLBEY, her koşusunda üzerine katan DOLCE VITA, her ne kadar totosu iyi olmasa da her an patlama yapacak durumda olan CONCOFI ile yarış hayatına bugünkü koşuyla başlayacak olsa bile orjini ve hazırlıkları dikkat çekici TORUN ALİ beşinci ayakta sırasıyla şans verdiğim isimlerdir.
 

Son ayak, Bence günün en zorlu ve karmaşık koşusu son ayaktır. Yukarıdaki isimler gruptan üstünler ama sikletleri ve koşu temposu aleyhlerine olacak. Özellikle koşuyu önlerde takip edecek cazip durumdaki ART LADY ile GİZEMİM'den etkili bir performans beklediğimi söyleyebilirim ama son ayakta risk almak istemiyorum. ART LADY, GİZEMİM, SEA SPARKLE, NILSU, SILVER PLANE, LEYLASU, FLY ME TO THE MOON ile GREEN LAGON son ayakta ayrımsız yazılması gereken isimlerdir.
 
 
 
NOT: HIRÇIN TAY ile ÇERKEZKÖY GÜZELİ yedili plasenin ilk ayağında ayrımsız önereceğim safkanlardır. Dördüncü ayak kazanma konusunda sıkıntılı MİHRİCANIM ile beşinci ayakta start alacak olan HOKKABAZ şablonuma sığdıramadığım isimlerdir.
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM

1.AYAK:4,1,2,3
2.AYAK:6,9,5,2,4,1
3.AYAK:2
4.AYAK:6,7
5.AYAK:10,1,9,2,5
6.AYAK:11,8,2,5,4,3,6,9

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : tulumba

    Başlık : yorumlar

    Bekliyoruz...


  2. Yazan : doc66

    Başlık : 5liyle yetinmek

    5 liyle yetinmek zorunda kaldığımız bir gün oldu. emeğine sağlık


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.