KOCAELİ TAHMİNLERİM

 

 

HALİKARNAS: İstanbul pistinde beklenilen performansın çeyreğini bile sergileyemeyen bu safkan, sahip değiştirdi ve Kocaeli pistine getirildi. Katıldığı ilk kaba kum koşusunda tabela dışında kalmasına rağmen bugünkü rakiplerine yetecek kadar koştuğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Benim derece ile pek fazla işim olmaz bilirsiniz ama HALİKARNAS'ın tabela dışında kaldığı koşudaki derecesi, diğer maiden koşuları kazanan isimlerden yaklaşık 1 saniye daha iyiydi. Buda HALİKARNAS'ın maiden koşuda çantada keklik isimler ile koşacağını bizlere açıkça gösteriyor. Yürümeye dermanı olmayan safkanlar arasında HALİKARNAS'ın ilk birinciliğe uzanmasını bekliyor, bu safkanı günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum.
 
 
OKİNAWA: Bugünkü rakipleri ile alakası olmamasına rağmen OKİNAWA'nın son koşularında ki gösterdiği performans, pekte iç açıcı değildi. Bugün ilk defa kaba kuma çıkacak olmasından ziyade, son koşularında etkisiz kalması kafamda soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Yoksa bu rakiplerinin arasında asla ve asla OKİNAWA'ya rakip önermeyi düşünmezdim. Eğer bir sorunu yoksa ve gerçek gücünü sahaya yansıtırsa, tutarak kolayca kazanırsa şaşırmamak gerekir. Ufak ve misli kupon yapan üyelerimiz OKİNAWA'yı banko olarak değerlendirebilirler.
Koşu temposu lehine gelişecek sprinter isim SOKU, önde GÜNEBAKIŞ'ın arkasında sabırla ikincilikte gitmeyi becerebilirse ÇAYKARARÜZGARI, bu pistteki son koşusu tatminkar olan ALANGU, sürekli istikrarlı koşan ve rakiplerinin eksik koşması durumunda devreye girecek forma sahip olan KIRIMKIZ ile ağır sikletine rağmen ÇAYKARARÜZGARI'nın presinden olumsuz etkilenmez ise GÜNEBAKIŞ beşinci ayakta önereceğim diğer isimlerdir.
CEMİLEM şablon fiyatı nedeniyle dışarı da bırakmak zorunda kaldığım tek isimdir.
 
 
ŞAH ŞEHRİYAR - BAŞOĞUL: Eğer son ayakta risk almasaydım, en az 10 safkana falan şans vermek zorunda kalacaktım. Son koşusunda alternatif banko önerdiğim SIRKAYA, yine son koşusunda direk bankom olan DOLUDİZGİN gibi isimlere bugünkü koşuda şans vermeyeceğim. SIRKAYA tutmama sebebim, kesinlikle koşu temposudur. Birçok seri isim ile önde inatlaşacak bu safkanın bugün işinin zor olduğunu düşünüyorum. DOLUDİZGİN'in ise tempo lehine ama son koşusunda berbat bir yarış çıkarmıştı. Dolayısıyla uzayan mesafede aleyhine olduğundan bu isme de bugünkü koşuda şans verme gereği duymuyorum.
Favorim ilk sıradan önereceğim safkan ŞAH ŞEHRİYAR olacaktır. Uzun zamandır yarış kollayan bu isim, nihayet istediği şartları bulmuş görünüyor. Ayrıca safkanın geçen sene Kocaeli pistinde bambaşka performanslara imza attığını hatırlatmak isterim. SIRKAYA, GÖREME, GARANTİ ve KAĞIZMAN'ın ilk metrelerde koşuya sürat kazandıracaklarını düşünürsek, rölanti temponun oluşma ihtimalinin olmadığını rahatlıkla anlayabiliriz. Grubu orta sıralarda takip edecek sprinter isim ŞAH ŞEHRİYAR, eğer önlere gelmek için aceleci olmaz ve sabırla bekleme yaparsa, düzlükte yapacağı güçlü ataklar ile tüm gruba hakim olarak kazanan isim olabilir.
Bence tek rakibi bugün kaçmayacak ve ön grupta bekleme yapacak BAŞOĞUL olacaktır. Son koşusunda SIRKAYA banko önerirken BAŞOĞUL'a şans bile vermemiştim. Bu defa SIRKAYA önlerde gidecek ve son metrelerde bir şekilde kesecektir. BAŞOĞUL ise gidişat konusunda bilinçli jokeyi idaresinde tempoya karışmayıp koşuyu 4-5 takip edecektir. Düzlük ile ALLALEM ile birlikte önlere gelecek bu isim, diğer isimlere ve ALLALEM'e göre daha güçlü olduğundan son metrelerde diri kalarak kazanmaya başarabilir.
Diğer koşular yerine riski son ayakta alıyor ve bu iki safkana şans vererek son ayağı geçiyorum.
ALLALEM elemek durumunda kaldığım ve çekindiğim safkandır.
 

 

NOT:  Şablonum da beşinci ayak CEMİLEM ile son ayakta start alan ALLALEM elemek durumunda kaldığım isimler oldular.

 

 

 

ALTILI ŞABLONUM


1.AYAK:4,5,3,7,2
2.AYAK:6
3.AYAK:4,6,5,7,1
4.AYAK:5,6,3,4,2,1,7
5.AYAK:7,,4,5,2,3,1
6.AYAK:6,11

Herkese bol şanslar dilerim.

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.