ADANA TAHMİNLERİM

 

Birinci ayak, Katıldığı tek çim pistteki koşusunda bugünkü rakiplere yetecek performans sergileyen son koşusunda ise kum pistte işlemeyerek has çimci olduğunu ispatlayan PARTY LOVER, ilk koşusunda düzlüğe kolay tempoda çıkan ama sonlarda güçlü gelen rakibine teslim olan bu defa şansını çim pistte deneyecek ERSÖZLÜ, ilk defa koşacak olmasına rağmen özellikle Adana pistindeki hazırlıklarını beğendiğim ZEALOUS LINE, ilk startında hayal kırıklığı yaratsa ve kısa bir süredir start almasa da, eksikleri giderilmiş ise bambaşka koşabileceğini düşündüğüm DEBILITATE ile yine ilk defa start alacak olmasına rağmen dikkat çekici orjini ile AKDENİZLİ ilk ayakta birincilik mücadelesine dahil olacaklar taylar olarak göze çarpıyorlar.
 
İkinci ayak, Banko önereceğim isim KABAHAYDARDAĞI olacaktır. Ankara pistinde vasat isimler arasında maiden kalan bu isim, Adana pistine geldikten sonra büyük bir değişime uğradı diyebilirim. Katıldığı ilk startında maiden'a kolay veda eden KABAHAYDARDAĞI, son startında ise çok beğendiğim performans gösteren LOKOMOTİF'e çarpılıp ikincilik elde etmişti. Yine de arka grubu ayırması ve aynayı diri geçişi oldukça beğenimi kazandı. 
Yine benzer grupta beğendiğim binicisi ile start alacak. Gerçi ben,  beğendiğim ve formda dediğim zaman biniciler sapıtıyor ama neyse.. 
Sikleti ve koşu temposu da uygun olduğundan KABAHAYDARDAĞI'na güveneceğim. Umarım binicisi sabırla bekler ve beklediğim gibi etkili düzlük sprintiyle koşuya ağırlığını koyar. KABAHAYDARDAĞI önereceğim ilk bankomdur.
 
 
Üçüncü ayak, Uzun süredir sert rakiplerinin arasında start aldığı için totosu bozulan ama bu defa uygun grubu yakalayan KEMPES, son koşularında ataklarında gecikmesi nedeniyle tabela dışında kalan ÇELEBİ MAHMUT ile stil değiştirip önlerde gitmeyi tercih ettiğinden bu yana aşama kaydeden MAGIC RAIN'i rakiplerinden biraz daha şanslı görüyorum.
Geniş ve sağlam kuponlar ise; BURSIBUR, LION ROCK, PANABELLA ile STAR HUNTER mutlaka bulundursunlar.
 
 
Dördüncü ayak, Bir diğer bankom ARTVİNLİ olacak. Siklet dezavantajı olduğunun farkındayım lakin öylesine uygun grupta ve lehine gidişatta start alacak ki, yanına kimi yazmaya kalksam içime hiç sinmedi. Daha sert gruplarda koşup başarılı olan ve bugünkü koşuda uygun grubu yakalayan ARTVİNLİ, start ile grubun önüne çıkan isim olacaktır. Herhangi bir isim stili dışı koşup kaçsa da ARTVİNLİ için değişen birşey olmayacak. Her türlü gidişatta düzlüğün ilk metrelerine lider girecek ARTVİNLİ, geriden gelecek güçlü bir sprinter olmadığı için kazanacaktır diyor ve bu safkanı günün ikinci bankosu olarak öneriyorum.
 
 
Beşinci ayak, Gördüğü koşular ile fit duruma gelen ve Ö.Yıldırım idaresinde daha farklı koşacak FEYAZAN ile birkaç yarıştır yetiştiremediğini gözlemlediğim ama dikkat çekici performanslar sergileyen MAVERAÜNNEHİR kazanmaya yakın olan isimlerdir. Önde birbirlerinin temposunu bozmazlar ise TEKDAL ve KAZİMBABA ile istikrarlı koşan bugünde gününde olursa devreye girebilecek INSTRUCTION daha sonraki ihtimallerdir.
 
 
Son ayak, Günün bence en zor koşusu son ayak gibi görünüyor. Hangi safkan kazansa asla şaşırmam ve her defasında farklı bir safkanın zaferiyle sonuçlanabilecek türden bir koşu.. Bu nedenle risk almadan tüm isimlere şans vererek son ayağı kapatıyorum. Yine de az safkana şans verecek üyelerimiz için bir sıralama oluşturdum, sıralamam şablondadır.
 
 
 
NOT: Boş koşuda ÇAKIRALP ile ŞANKATAN arasında kıyasıya birincilik mücadelesi bekliyorum. ikinci ayak start alan ANILKAYA ile SIRADAĞLAR şablonu yatırabilecek çekindiğim isimlerdir. (İlk ayak 3 nolu AKDENİZLİ şablona 15:40 gibi ilave edilmiştir.)
 
 
 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:7,1,2,6,3
2.AYAK:6
3.AYAK:3,5,1,,2,4,9,7
4.AYAK:1
5.AYAK:4,9,,2,5,3
6.AYAK:9,7,11,6,13,1,4,10,8,5,3,2

Herkese bol şanslar ve iyi hafta sonları dilerim.
  1. Yazan : sadık

    Başlık : Sadık

    Teşekürler Ümit hocam teklerin sayesinde yakaladım.Emeğine,yüreğine sağlık.Başarılarının devamını dilerim.İyi akşamlar Esen kal.Saygılarımla.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.