İSTANBUL TAHMİNLERİM - HEDEF PROGRAM - ₺43,05

 

Birinci ayak, 4 safkanı birbirinden ayıramıyorum, şans verdiğim 4 safkan hakkında kısaca görüşlerim şu şekilde olacaktır,

GALİPHAN: Nihayet sınıf atlayan ve gerçek gücüne ulaşmaya başlayan bu isim, son startında Ankara pistinde güçlü rakiplerinin yanında bana göre hayal kırıklığı yarattı. Neden bu kadar kötü koştuğunu tam olarak bilemiyorum ama GALİPHAN'ın son koşusunda gerçek gücüne ulaşamadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bir önceki koşusunda BLAZE TO WIN'e ecel terleri döktürüp ENYALIOS'u geride bırakma başarısı gösteren GALİPHAN, bugünkü koşuda çok daha uygun grupta start alacak. Muhtemelen ekürilerin hemen arkasında koşuyu 3-4 takip edip, müsait sikletinin de vermiş olduğu avantaj ile etkili düzlük sprintiyle sonuca gitmek isteyecektir. Bunu da yapabilecek potansiyele sahip olduğundan birinci ayaktaki net favorimdir.
 
GÖZ DAĞI: Yaşça büyük rakipleriyle start alacak ama bu sezon 3 yaşlılar yaşça büyük rakiplerine daha öncede dile getirdiğim gibi birçok defa ezici üstünlük kurdular. GÖZ DAĞI'da potansiyelli bir isim ve koştukça açılacak yapıya sahip. Dolayısıyla koşu mesafesi GÖZ DAĞI için büyük avantaj olacaktır diye düşünüyorum. F.Çakar'dan da kurtulduğu için bu fırsatı değerlendirip GÖZ DAĞI kazanan isim olabilir.
 
LAMBOURN: Üst üste iki koşu kazandıktan sonra sınıf atlama aşamasına gelen bu isim, son iki startıyla tekrar geriye gitti  diyebilirim. Ancak bu defa çok ciddi hazırlandı ve son koşularına oranla daha uygun grupta start alacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Startta takılmaz ve koşu temposu yukarılara çıkarsa LAMBOURN muhakkak etkili olacak bir diğer isimdir.
 
MÜDÜR - LAST STORY: Geri planda kalmalarına rağmen ekürilerden etkili bir performans bekliyorum. Etkili performans beklememin en önemli sebebi, koşu temposudur. İki ekürinin temposunu bozmak isteyecek başka bir isim bulunmuyor. Dolayısıyla ekürilerden bir tanesi liderliği alacak diğer ekürisi de ön grupta koşuyu 2-3 takip edecektir. Ağır sikletlerine rağmen koşu temposundan ötürü bir çarpı da ekürilere atmak gerekir düşüncesine sahibim.
 
 
İkinci ayak, Belki de günün en zevksiz koşusu ama bir safkanı rakiplerinden ayrı kefeye koymak ve banko önermek istiyorum. Bu isim DİLŞEKER'dir. Rakiplerine bakıyorum elle tutulur inanın hiçbir safkan bulunmuyor. DİLŞEKER ise, son koşularında çok daha sert gruplarda en azından mücadelenin bir şekilde içinde olmayı başardı. Sprinter yapıya sahip DİLŞEKER için koşu temposu da bugünkü koşuda tam istediği gibi gelişecek gibi görünüyor. YILDIRIMKIZ, KIR HALİME, KANLITAY ile CANİREM ayağına seri isimler ve koşu temposunu ilk metrelerden itibaren yukarılara çıkaracaklardır. Bahsettiğim seri isimlerin koşu temposundan ötürü yarışın sonunu getirip kazanacaklarını çok uzak ihtimal olarak görüyorum. Geriye kalan isimlerden ÇORMIK ile ARZU GIZIM vasat ötesi vasatlar. ŞULELİ eski formundan uzaklarda ve DİLŞEKER'e oranla siklet dezavantajı bulunuyor. DRAMATİK ise, maiden da nasıl çıktı bende bilemiyorum. Kazanma karakteri son derece zayıf DRAMATİK bugünde iyi koşacak ama çoğu zaman olduğu gibi 2 veya 3.lük elde edecektir.
Sonuç olarak yarış kazanması için tüm şartların lehine oluştuğunu düşündüğüm DİLŞEKER'i günün en sağlam bankosu olarak görüyor ve öneriyorum.
 
 
Üçüncü ayak, Gelecekleri ve son koşuları parlak olan iki tay ile üçüncü ayakta risk alacağım. Favorim genel görüşün ön plana çıkardığı gibi MAGIC MOMENT olacaktır. Katıldığı ilk startından sonra sorun yaşayan ve yaklaşık 5 ay pistlerden uzak kalan bu safkan, verdiği aradan sonra katıldığı ilk koşusunda sıkılmadığı halde başarılı bir ikincilik elde etmeyi başardı. LION HEART - THECELO eşleşmesinden kötü bir safkan çıkmayacağını düşündüğüm gibi bu orjinin şampiyon bir safkan çıkarma ihtimalini de oldukça yüksek ihtimal olarak görüyorum. Dinçlik koşusunda etkilenmez ve MAGIC MOMENT son koşusunda gösterdiği performansı tekrar ederse, kazanmaya çok çok yakın olacaktır.
MAGIC MOMENT ile riske girmemiş olmamın nedeni HIRYUU'dur. İlk startında TAY BİKE karşısında çaresiz kalmış gibi görünmesine rağmen ben hiçte öyle olduğunu düşünmüyorum. Rölanti tempoda TAY BİKE düzlüğe 2 boy kadar önde çıktığı için sonlarda güçlü gelen HIRYUU'nun atakları ikincilikten öteye geçmedi. Ama HIRYUU'nun kazanan TAY BİKE'den aynayı çok daha diri geçmesi ve son metrelerdeki görüntüsü oldukça beğenimi kazandı. Daha hazır bir şekilde bu koşuya katılacak HIRYUU, İkinci koşusunda üzerine biraz olsun katmayı başarırsa en az MAGIC MOMENT kadar idaalı konuma gelecektir.
MAGIC MOMENT ile HIRYUU'yu ayırt etmeden yazarak üçüncü ayağı geçiyorum.
 
 
Dördüncü ayak, Beni yakından takip edenler koşu temposuna önem verdiğim ve SAVURLU hakkında düşüncelerimi bildikleri için şablonda SAVURLU'yu tek vermemi beklemiş olabilirler:)) Bende uzun süre acaba mı? diye kendime sorguladım ama sanırım mesafeden ötürü SAVURLU ile riske girmeyi göze alamadım. Liderliği alarak veya koşuyu 2-3 takip ederek her türlü başarılı performanslara imza atan SAVURLU, bugünde kazanmaya yakın gördüğüm isimdir. Ama YARAMAZ ÇOCUK ile EL CONQUERADOR'un nasıl bir taktikle koşacaklarını kestiremediğim için SAVURLU'yu sadece favori olarak önereceğim. Yıldızımızın barışmadığı bir isim olsa da SAVURLU'nun en ciddi rakibi kaliteli EL CONQUERADOR olacaktır. Bana göre EL CONQUERADOR bugün kesinlikle en geride gitmeyi tercih etmemelidir. Zira taylığında kaçarak başarılı olduğu birçok koşusu hala hafızalarımda yer alıyor. Bugünde böyle bir taktikle koşarsa, düzlükte güçlü EL CONQUERADOR'a hakim olmak bir hayli zorlaşacaktır. Daha sonra ASTORYA diyeceğim. Bu sene beni neredeyse her koşusunda şok eden bu safkan, pist ayırt etmeksizin sürekli istikrarlı koşmayı başarıyor. Öndeki mücadeleye karışmadan koşuyu 3-4 takip edecek ASTORYA düzlükte yapacağı uzun sprintiyle bir kez daha sonuca gidebilir.
Son olarak YARAMAZ ÇOCUK diyeceğim. Özellikle bu safkanın geçen sene canlı gözlerle izlediğim 1200 de kazandığı yarışını asla unutmuyorum. Bugünkü rakiplerinin de yer aldığı birçok ismi o kadar kolay geride bırakmıştı ki, o koşusundan sonra da öyle  etkileyici bir performansa kazandığı koşularda dahi imza atamadı. Birkaç yarıştır kazanmış kadar etkili koştuğu ve tam mesafesine döndüğü için YARAMAZ ÇOCUK'ta ihmale gelmez düşüncesindeyim.
 
 
Beşinci ayak, Eğer ikinci ayakta risk almasaydım kesinlikle MOON RAIN'i geniş kurgumda banko olarak önerirdim. Uzunca aradan sonra gördüğü koşular ile kendini bulmaya başlayan bu isim, esasında son koşusunda kazanmayı hak etmesine rağmen H.Karataş'ın biraz erken yürümesi neticesinde PARLERA'ya av olmuştu. MOON RAIN eğer o gün biraz daha sabırlı bekleseydi, kesinlikle kazanan isim olurdu diye düşünüyorum. Bu defa benzer grupta, 200 metre kısalan mesafede, daha düşük geçecek koşu temposunda start alacak. Startta takılma huyları olan YORKVILLE QUEEN ile AZURRA başlangıç kutusundan sorunsuz çıkarlar ise, bu ikilinin hemen arkasında MOON RAIN yer tutacaktır. YORKVILLE QUEEN ile AZURRA startta takılır veya en az bir tanesi geç çıkış yaparsa, MOON RAIN daha da avantajlı duruma gelecektir. Her halükarda ön grupta en iyi yeri alacak MOON RAIN'in düzlükle beraber öndeki isim veya isimlerden sıyrılıp koşuyu kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum. Ufak ve misli kupon yapanlar ideal mesafesinde start alacak MOON RAIN ile risk alabilirler. Lakin olur da, YORKVILLE QUEEN veya AZURRA'dan bir tanesi startta takılırsa, diğer kalmayan isim önde boş kalacağı için ayrımsız bu iki safkana da şans vermek gerekir. Bir diğer ihtimal de, her iki safkanın sert tempoda liderlik mücadelesine tutuşması, MOON RAIN'in de erken yürüyüp sonlarda güçlü gelecek bir sprintere av olma ihtimalidir. Bu yüzden formunda hiçbir gelişme olmayan NERO FIORE ile ilk koşusuna katılacak ATIA BALBA dışındageniş kurgumda tüm safkanlara şans vermeyi gayet mantıklı buluyorum. 
 
 
Son ayak, 4 yukarı vasat Arap atlarının koşularını oldum olası hiç sevmem. Yeri geldiğinde veya denk geldiğinde diyeyim, bu tarz koşularda risk aldığımda olmuştur. Ama bu durum nadiren olur ve genelde çok ata şans vermeyi tercih ederim. Bugünde nereden bakarsam bakayım, gerçekten zor bir koşu ile karşı karşıyayız. Siklet farkları ve safkanların tutarsız performansları yetmiyormuş gibi birde koşuya katılacak hiçbir safkanın seri yapıda olmaması son ayağı oldukça zorlaştırıyor.
Muhtemelen Kaya ekürilerinden herhangi bir safkan liderliği alacaktır. CAPPADOCIA, YÖRÜKEFE, BABÜR ve KIBRIS ise ön grupta konumlanmasını beklediğim isimlerdir. Lakin hiçbir safkanın yapısında serilik olmadığı için her türlü gidişata ve sonuca açık olmak gerekiyor.  Liderliği almasını beklediğim eküriler, rölanti tempoda aniden ivme kazanabilen yapısı ve siklet avantajıyla KARAGÜZEL, kısa mesafelerde daha etkili olmasına rağmen rölanti tempodan ötürü mesafeden etkilenmeyecek CAPPADOCIA, sprinter yapısına rağmen grubun en formda isimlerinden KIBRIS ile bir türlü beklenilen yarışını yapamasa da kalitesi ve zeki binicisiyle önlerde yer tutacak BABÜR diğer rakiplerine göre ön plana çıkaracağım safkanlardır. 
MERZA, ALTINKILIÇ, KAPIKAYA ile FARUKHAN daha sonra şans verdiğim isimlerdir. Rölanti tempo ve sikletlerinden ötürü TUMBUL SABURUM ile KIROĞLUM'u şablon fiyatı nedeniyle dışarıda bıraktığımı ayrıca belirtmek isterim.
 
 
 
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında KIRKPINAR'ın ASABİ önünde kazanacağını düşünüyorum. PAN IKONA ile MISTER STORM'da boş koşularda kazanmasını beklediğim diğer isimlerdir.
 

 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:4,8,3,1
2.AYAK:3 DİLŞEKER
3.AYAK:4,9
4.AYAK:5,3,1,4
5.AYAK:8,,4,2,1,5,3,6
6.AYAK:7,13,8,4,3,,2,11,12,10

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : bangu

    Başlık : Tebrik

    Üstad ikinci ayak 3 numara TEK için teşekkürler.Üçüncü ayak 4 gelirse altılı tutar gibi.Kafayı iki atta geçtik.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.