İSTANBUL TAHMİNLERİM - ₺1.500,78

 

 

BAKİBEY - SEMADAYILDIZ - TEK ZULUT: Altılı ganyanın ilk ayağında üç safkana şans vereceğim. Şans verdiğim isimlerden favorim BAKİBEY'dir. Son koşusundan önce çok sağlam banko olarak önerdiğim BAKİBEY, beklediğim gibi pekte zorlanmadan kazanmayı bilmişti. Kazandığı koşularda tamam grup uygundu ve siklet avantajı vardı ama BAKİBEY'de kazanırken üst gruplarda iş yapabilecek izlenimi bırakmıştı. Dolayısıyla sert grupta start alacak olmasına rağmen şampiyon jokeyiyle seriye devam edebilir. TEK ZULUT'un geç çıkacağı ama doldurup liderliği alacağı koşuda, koşuyu 2.likte takip edecek BAKİBEY, düzlükle beraber ataklarına başlayacaktır. TEK ZULUT'u atlatıp geriden gelecek safkanlara karşı koymaya yakın olan BAKİBEY net favorimdir.

İlk sıkı rakibi SEMADA YILDIZ olur görüşündeyim. Handikap puanından da anlaşılacağı üzere grupta start alan isimlerden geçmişi en parlak isimdir. Son iki koşusunda her ne kadar uygun rakiplerini geride bıraksa da, bugünkü rakiplerini de geride bırakabilecek güce fazlasıyla sahiptir. Tek dezavantajı koşu temposu olacak gibi görünüyor. A.Çelik koşu temposu düşük kalırsa kesinlikle ön grubun arkasında konumlanmalıdır. Koşu sürat kazanırsa ise, sabırla bekleme yapacak SEMADA YILDIZ koşuya ağırlığını koyabilir.

Son olarak TEK ZULUT diyorum. Bu safkanın ne zaman nasıl koşacağını kestirmek oldukça güçtür. Bazen startta kalıyor bazen önde bekleme yaparken, bazen de statta takılıp liderliği alıyor. Gidişat konusunda uzman binicisi ile start alacağı için TEK ZULUT startta takılsa bile ( 3 boydan fazla kalmazsa) muhakkak doldurup liderliği alan isim olacaktır. Başlangıç kutusunda kalmazsa zaten mutlaka iyi koşacaktır. Gidişat avantajına sahip TEK ZULUT'a da şans vererek ilk ayağı 3 safkan ile geçiyorum...

 

MY SECRET: MY SECRET için eskiden beri beni takip edenler hangi düşüncelere sahip olduğumu bilirler. Tempo fark etmeksizin 1200 -1400 aralığında geçemeyeceği İngiliz atı Türkiye de bulunmuyor. Aniden ivme kazanma diyince son yıllarda aklıma hemen MY SECRET gelyor desem abartmış olmam herhalde. Safkanın bu özelliği sentetik pistte kendisine büyük avantaj yaratıyor ve bu sayede birçok koşuyu kendisini çok iyi tanıyan binicisiyle lehine çevirmeyi başarıyor.

Bugünde muhtemelen SARS liderliği alacak SAVURLU bu safkanın gölgesi olacak ama pres uygulamayacaktır. Dolayısıyla koşu temposunun düşük kalacağını düşünüyorum. MY SECRET ise her zaman ki gibi koşuyu gerilerde takip edecek ve kolay temposuyla düzlüğe çıkacaktır. H.Karataş safkanı çok iyi analiz ettiği için MY SECRET’i olabildiğince son metrelere kadar saklamak isteyecektir. Son metrelerde doğru ise müthiş ivme kazanarak geşlen bir MY SECRET izleyeceğiz. Eğer H.Karataş işi yine mücadeleye bırakmaz ve MY SECRET jokeyinin komutlarına her zamanki gibi cevap verirse, kazanan MY SECRET olacaktır.

Son ayak bankoma güvenmeyenler ve alternatif banko arayanlar için ideal safkan MY SECRET’tir.

Ben ise bugün mesafe 1400 olduğu için MY SECRET yanına rakip önermeye karar verdim. Sentetik pistte de başarılı koşacağını düşündüğüm SAVURLU, son metrelerde birçok isim birincilik mücadelesine dahil olursa bu safkanlar içerisinde güçlü yapısıyla en iddalı olacak safkan COOL GIRL ile eski formunda görünmese bile son iki koşusuyla kıpırdayan WILLOWER yazarak dördüncü ayağı sağlama alıyorum…

 

NİLDA: MY SECRET’dan son anda vazgeçmemi sağlayan isim NİLDA, esasında çok güven vermeyen yapısıyla her zaman temkinli yaklaştığım bir safkandır. Son koşularında da dikkat ederseniz NİLDA’ya ya şans vermedim ya da geri planda yer verdim.

Ancak bugün bankom olacak ve bana göre normal şartlarda bugünkü rakiplerine geçilmemesi gerekiyor. Tek ciddi rakibi RENGÜL startta takılacak ve koşu temposu lehine gelişmeyecek. NİLDA ise start çıkışıyla beraber kulvar avantajıyla liderliği alacaktır. Herhangi bir safkan liderlikte ısrarcı olursa da koşuyu 2-3 takip edecektir. Her halükarda düzlüğü gördükten sonra grubun önüne çıkacak NİLSU’nun ilk defa bu kadar uygun grubu yakaladığı için kazanmasını bekliyorum. Pistin de ağırlaşması NİLDA lehine olacağı için ciddi rakibi RENGÜL’e oranla çok ağır basan NİLDA’yı günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum...

 

 

 

NOT: Yedili plasenin ilk ayağında, çok ciddi bir gidişat avantajı bulunan CEMCEM'in yeterli olacağını düşünüyorum.





ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:7,6,2
2.AYAK:4,2,7,5,6,3,8
3.AYAK:5,7,4,1,8
4.AYAK:3,,5,1,7
5.AYAK:2,6,3,9,5
6.AYAK:11
 

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : Chosen

    Başlık : Rengül

    Akşamüstü sağnak başlayacakmış, son ayakta ARASLI yavrusu Rengül“ün şanslıda çok fazla Ümit bey.


  2. Yazan : emrecan34

    Başlık : yagmur

    Umit bir degisiklik olurmu


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : emrecan34

    Tahminlerimi yagisa gore yaptım. Değişiklik. Olmayacaktır.


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : Chosen

    Nilda da Altaha yavrusu ve ben Nilda nin islanan pistte daha iyi koşacağını düşünüyorum. Tabiki rakibi RENGÜL olacaktır.


  5. Yazan : bangu

    Başlık : tebrikler..

    ben 4. ayağı tek attım.5 de kaldı.Ama sizin kuponu tuttuğuna sevindim.Herhalde fena vermez.TEBRİKLER...


  6. Yazan : mehmet01

    Başlık : Akşam sefası

    Teşekkürler kardeşim. Tam anlamıyla akşam sefası oldu. Emeğine sağlık.


  7. Yazan : doc66

    Başlık : tebrikler

    gayet rahat gelen bir altılı daha. helal. emeğine sağlık


  8. Yazan : eaydemirr16

    Başlık : tşekkürler

    ümit bey teşekkür ederiz kuponlarını yatıra bilenler kazandi bugun .


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.