ANKARA TAHMİNLERİM

 

Birinci ayak, Altılı ganyanın ilk ayağı belki de günün en zorlu koşusuna sahne olacak. Koşuyu zorlaştıran en önemli detaylar, net kaçak bir safkanın olmaması ve safkanlar arasındaki siklet farklarıdır. Koşu temposunun düşük kalacağı yarışlar her daim süprize açıktır ve ciddi süprizler de genel olarak bu tip koşularda gerçekleşir. Bende tüm isimlere şans vermeden içinin rahat etmeyeceği ilk ayakta, 4 safkanı yazarak ilk ayağı geçmeye çalışacağım. 
Bu isimlerden favorim ALTIN ÇOCUK'tur. Gördüğü koşularla beraber kendini bulmaya başlayan bu isim, esasında kendisine göre ters mesafede start alacak. Ama düzgün start çıkışı yaparsa liderliği alacak ve hiçbir safkan kendisine pres uygulamayacaktır. Koşu temposu düşük kalacağından mesafe sorun teşkil etmeyecek, ALTIN ÇOCUK'ta çıktığı gibi bitirmeye yakın olacaktır. Son koşusunda startta takılan ALTIN ÇOCUK, bugün startta takılmazsa kazanmak için rakiplerinden bir adım daha öndedir.
Bence ilk ciddi rakibi ÖZTUNÇ'dur. Bu isimde stili gereği ön grupta konumlanıyor ve koşu temposu düşük kaldığı zamanlarda çok daha etkili oluyor. Bugünde kim liderliği alırsa alsın ÖZTUNÇ koşuyu ilk dört içinde takip edecek ve düzlüğe doğru sürat kazanacak koşuda bir anda arttırma özelliği ile son ana kadar birincilik mücadelesinin içinde yer alacaktır.
Grubun belki de en formda isimlerinden biri olan GÖLCÜK ASLANI bir diğer şanslı gördüğüm isimdir. Koşu yüksek tempoya girecek olsa bu safkanı uygun sikletiyle banko önerirdim ama bu tempoda işinin zor olduğunu kabul ediyorum. Yine de gidişat konusunda donanımlı binicisi ile start alacağından başlangıç kutusunda sorun yaşamazsa çok gerilerde kalmayacak ve etkili düzlük sprintiyle mutlaka söz sahibi olacaktır.
Son olarak çok cazip durumda BÜYÜK REİS diyorum. Bu safkanı en son Adana pistinde katıldığı koşusunda direk favori olarak önermiştim. Hatta çantada keklik grupta start aldığının altını çizmiştim. Ama safkan ne hikmetse, geri geri koştu ve hayatının en uygun grubunda tabela bile yapamadı. Lakin, ben son koşusunu ölçü almıyorum. Muhtemelen koşu içerisinde bir sorunu nüksetti ve anlık olarak o gün kötü koştu diye tahmin ediyorum. Bugünkü koşuda ön grupta konumlanacak isimlerden olan BÜYÜK REİS, eğer düzlükte ön grupta tutunmaya devam ederse stiline uygun binicisiyle ilk ayakta kupon bırakmayabilir.
Sonuç olarak dört isimle ilk ayağı geçtim ve koşuya son derece hakimim. Ama hiç ummadığımız safkanlar farklı stilde koşar ve 4 safkan yerine sadece 1 safkanı bekliyor olabiliriz. Bu yüzden ilk ayakta riske girmek istemeyenler, not kısmında belirttiğim isimleri şablonlarına ekleyebilirler..
 
İkinci ayak, İlk etapta ZÜLUMKAR isimli safkanı ön plana çıkartırım diye düşünmüştüm ama bu safkanı bırakın favori önermeyi şablonuma bile koymadım. Önde boş kalacak ZÜLUMKAR tamam gidişat avantajına sahip ama alt grup atı ve düzlükte zıplayarak bu grubu geride bırakması bana uzak ihtimal olarak geliyor. 
Şans vereceğim üç safkan da bekleme yapıyor ama üç isimde bugünkü koşuda geride bekleme yapmayacaktır. Çünkü üzerilerinde koşu temposuna göre konum belirleyen jokeyler var. Güç olarak grubun önünde olan PALA TUMBUL, KATI SEMİH ile ŞAFAK VAKTİ bana göre ikinci ayakta fazlasıyla yeterli olacaktır. Bir safkana daha şans verecekler, ben gücünün bugünkü rakiplerine yetmeyeceğini düşünsem de ZÜLUMKAR'a şans verebilirler..
 
Üçüncü ayak, Çok detaylı yoruma gerek duymadığım tek koşu üçüncü ayaktır. Çünkü ön plana çıkaracağım bir isim bulunmuyor ve kapalı kutu konumunda olan birçok safkan var. Önerdiğim isimlerle rahat bir koşu izleyeceğimizi düşünüyorum ama bizim için burada cazip bir safkanın kazanması ikramiye açısından büyük önem taşıyor. Favori önerdiğim İBRA'yı ne kadar şanslı görüyorsam, son sıradan şans verdiğim BALKU'yu o derece şanslı görüyorum. Dolayısıyla 6 taya şans vererek üçüncü ayağı rahat izleme taraftarıyım..
 
Dördüncü ayak, Banko önereceğim isim ALY GIRL olacaktır. İlk bakışta asla riske girmem diye düşündüğüm bir koşuda birazda mecburen risk almak zorunda kaldım. Mecburen diyorum çünkü diğer ayaklarda güveneceğim tek bir alternatif bankom bile bulunmuyor. Bu yüzden bu koşuya ağırlık verdim ve banko bulmak için yoğun çaba sarf ettim. Sonunda da içime sinen bir safkanı ön plana çıkarmışken, risk almayı gayet mantıklı buldum.
Öncelikle koşunun gidişatından bahsetmek istiyorum. Start çıkışıyla KÜÇÜK MATRA ve CEPHEI öne çıkıp liderlik mücadelesi başlatacaklardır. Bu isimlerin hemen arkasında WARRIOR PRENCESS ile PRIZE FOR yer alırken AÇİNA, MILA BELLA, ALY GRIL ve EL AZRA grubun gerisinde sırasıyla konumlanacak isimlerdir. 
Mesafenin de 1600 olması sebebiyle öndeki isimlerin işlerinin zor olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü tempo yapan isimlerin için en zor mesafe kesinlikle 1600'dür. Zaten ön gruptan tek çekineceğimiz safkan KÜÇÜK MATRA'dır. Son derece narin bir yapısı var ama koşu temposu düşük kaldığında enteresan birinciliklere zorlanmadan imza atabiliyor. Bugünde düzlükle birlikte ön grubun önüne çıkacak ama son 200 gibi yakalanıp teslim olmasını bekliyorum.
Sprinter isimler bakacak olursak; MILA BELLA alt grubun da alt grup atı, EL AZRA formda ama bugünkü grup kendisine sert gelecek ve Ankara pistine ilk defa çıkacağı için rakım farkından mutlaka etkilenecektir. En fazla çekindiğim isimlerin başında gelen AÇİNA ise gerçekten müthiş form tutmuş durumda. Ama O.Bulut ile ilk defa bu sikletiyle start alacaklar. Ayrıca grubun da diğer koşulara göre sertleştiğini görüyoruz. Son koşusunda olduğu gibi de AÇİNA önlere biraz erken düşerse, KÜÇÜK MATRA ile boğuşurken, en dış kulvara açılacak ALY GIRL'ün ekmeğine yağ sürmüş olacaktır. AÇİNA'yı beğensem de, sonlarda kanat takacağını düşündüğü ALY GRIL'e dayanamayacak görüşündeyim.
KÜÇÜK MATRA, AÇİNA ve EL AZRA gibi formda isimlerle koşacak olmasına rağmen, tüm detayları değerlendirdiğimde ALY GIRL'ün bitirici düzlük sprintiyle tüm rakiplerini geçeceğine kanaat getirdim. SUZI GOLD gibi şampiyona bile H.Karataş ile diz çöktüren ALY GIRL, bugünkü programda bana en mantıklı gelen bankodur..
 
Beşinci ayak, KONDANSATÖR, EMPIRE CITY ile GRAND ALP'in koşuya ne kadar tempo verecekleri sonuca yansıyacak en önemli detaydır. Ben koşu temposunun muhtemelen düşük kalacağını ama düzlüğe gelmeden de koşunun belli bir tempoya girmesini bekliyorum. Bu yüzden benim favorim SERTTAŞ'tır. Çok iyi durumda olduğunu son koşusunun dezavantajlı sikletiyle kazanırken bizlere gösteren SERTTAŞ, bugünde son koşusundaki görüntüsünü sergilerse bir kez daha kazanan isim olabilir.
Ancak SERTTAŞ genelde süpriz yapmayı seven ve favori olduğunda çokta ortalarda gözükmeyen bir isim. Bu nedenle sadece favorimdir.
İlk ciddi rakibi son koşusunu evrim geçirmişcesine kazanan EMPIRE CITY'dir. Çok kaliteli bir safkan olmasına rağmen bazı sorunlarından ötürü gerçek gücünü istikrarlı bir biçimde sergilemeyen bu safkan, eğer sorunları nüksetmeden koşarsa lehine gelişecek tempoda kimseye aldırış etmeden kazanan isim olabilir.
ASLİ GİBİ ön planda ama ben ekürisi GRAND ALP'ten daha etkili bir performans bekliyorum. Son koşusunda startta takıldığı için tabela dışında kalan ama yine de etkili ataklarıyla beğenimi kazanan GRAND ALP, bugünkü koşuda startta takılmazsa koruduğu formuyla muhakkak birincilik mücadelesinin içinde yer alacaktır.
Son olarak PRENCESS ADA'ya şans vereceğim. Bu isimde gördüğü koşularla birlikte kendine geldi ve son koşusunda etkili düzlük sprintiyle beğenimi kazanmıştı. Bugünde soğukkanlı binicisiyle geri planda şans veriliyor ama koşu erken süratlenirse PRENCESS ADA kesinlikle etkili olacaktır. Bence bu safkan da kuponlardaki yerini almalıdır.
Elediğim ve çekindiğim tek isim BALIKESİRLİ'dir..
 
Son ayak, Günün zorlu koşularından biri de son ayaktır. Bu mesafeye bayılan birçok isim bir arada ve önerdiğim tüm safkanların birincilik şansı neredeyse eşit derecede bulunuyor. SEDATBEY, DAĞIVAR, ÖZKURUŞ, YALINAY, ARAPKIR, DURMAZBEY ve FİLİNTAY kaçan veya en kötü ihtimalle ön grupta gitmeyi seven ayağına seri isimlerdir. Ama bu isimlerin de önlerde diri kalıp sonlarda kazanıra girmeleri uzak ihtimal değildir. Sprinter isimler tamam şanslılar ama mesafe 1200 ve toparlanan kadar koşunun bitme ihtimali mevcut. Bu yüzden birçok safkana şans verdiğim son ayakta sadece GÜVENAY'ı dışarda bıraktım. Son ayağa gelir ve GÜVENAY son koşularında olduğu gibi kötü koşarsa arkamıza yaslanıp rahat bir yarış izleriz. Riske girilmemesine inandığım son koşuda önerdiğim isimler sırasıyla şablonumdadır..
 
 
 
NOT: İlk altılı tahminim olmayacaktır. İlk altılının üçüncü ayağı, yedili plasenin ilk ayağında KAZİMBABA'nın uygun grup ve lehine koşu temposunda çıktığı gibi kazanması normal sonuç olacaktır. Altılı kurgumda sadece ilk ayakta MAHMUT BERAT, ŞAHDEMİR, PANTER ve DOĞUKIZI elemek durumunda kaldım. Elediğim isimleri fazlaca tutmasam da, bu safkanları ekleyenler sadece bankomuzu beklerler diye düşünüyorum..
 
 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:6,1,9,8
2.AYAK:2,1,6
3.AYAK:11,8,7,2,3,1
4.AYAK:1
5.AYAK:1,5,7,2
6.AYAK:5,6,7,12,4,8

Herkese bol şanslar dilerim.

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.