İZMİR TAHMİNLERİM - ZORLU PROGRAMDA ÜÇ BANKO

 

SERTBOĞAÇ: Uzun süredir takip ettiğim ve uygun şartları bulduğu zaman banko önermeyi düşündüğüm SERTBOĞAÇ, bulabileceği en uygun şartları bulmuş gibi görünüyor. Ciddi rakiplerine göre önemli bir siklet avantajı bulunan SERTBOĞAÇ, ayrıca önde fazlaca rahatsız edilmeyecektir. Dolayısıyla koşu temposu düşük kalacak ve SERTBOĞAÇ önlerde en iyi yeri alacağı için ciddi gidişat avantajına sahip olacaktır. Mesafe konusunda biraz tereddütlerim var lakin SERTBOĞAÇ'ın inatçı yarış karakteriyle bir şekilde kendini fotoya atmasını bekliyorum. Zorlu programda bana göre en mantıklı ve sağlam banko SERTBOĞAÇ'dır..
 
HÜNKARIM: Henüz maiden bir isim olmasına rağmen 4 atın start aldığı handikap 13 koşuda yani bir nevi maiden ayarında isimlerle mücadele edeceğini hatırlatmak isterim. HÜNKARIM yarış hayatına Bursa pistinde başladı ve ilk startında 10 boy geç çıkınca şansını baştan yitirmişti. Bir sonraki koşusunda da starttan 10 boy kadar geç çıkan bu isim sonlarda uçarak gelmiş ancak tabela dışında kalmıştı. Bu koşusunda sonra HÜNKARIM, takip listeme girmeyi başardı ve kum pistte start almasını bekliyordum. Son startında HÜNKARIM'ı özellikle takip ettim ama safkan çim pistte çokta düzgün aksiyon yapamadı ve zorlanmadan koşuyu tamamladı. Benim gözlemlediğim safkanın start problemi var koşuya çok iyi adapte olamıyor. Ama gücünü aldığında aniden ivme kazanıp inanılmaz ara kapatabiliyor. Ve kesinlikle tam bir kum atıdır.
Bugünkü rakipleri maiden ayarında olduğundan HÜNKARIM eğer düzgün bir start alırsa (M.Çiçek'in en beğendiğim özelliği bindiği isimlerle iyi çıkış yapıp, en iyi yeri almasıdır) düzlükte emekleyecek rakiplerini zorlanmadan geride bırakacaktır. Tabi banko olarak riskli bir seçim olur ama HÜNKARIM starttan düzgün çıkarsa bana göre kazanması normal sonuç olur.
Bu safkanın yanına sadece TUTKUMUZ isimli safkanı yazacağım. TUTKUMUZ maiden kazandıktan sonra asla kazanamaz yorumu yapmıştım ama sözümü şu an itibariyle yemiş bulunuyorum:) Önde boş kalacak TUTKUMUZ, son derece vasat isimlerle start alacağından ve düzlüğe hiç yıpranmadan çıkmasından ötürü zıplaya zıplaya da olsa kazanan isim olabilir.
Ufak ve misli kuponlar HÜNKARIM ile riske girebilirler, daha geniş oynayanlar beyaz bayrak ayna yapma ihtimali bulunan TUTKUMUZ'da yazarak bu ayağı iki isimle geçebilirler.
Not kısmında da belirttiğim gibi bu koşuda start alacak YENİLMEZKIZ, şablon fiyatı nedeniyle dışarıda bıraktığım tek isimdir..
 
ÇIKMAZNUR: Son startından önce favori olarak önerdiğim ÇIKMAZNUR'un önde boş kalacağını ama handikap atı olduğunu da unutmamak gerektiğinin altını çizmiştim. Nitekim safkan önde boş kalmasına rağmen düzlüğü gördü daha sonra ise adeta emekleyerek koşuyu oldukça gerilerde tamamladı. Ben ÇIKMAZNUR'un son koşusundaki kötü performansının formsuzluğundan değil, sert grupta start almasından kaynaklandığını düşünüyorum.
YÜNLECE YILDIZI ile GÖZDEÖZLEM gibi stili rakipleri var ÇIKMAZNUR'un rakiplerinden etkileneceğini düşünmüyorum. Zaten ÇIKMAZNUR illaki liderliği almak zorunda da değildir. Her halükarda handikap koşuyu bulan ÇIKMAZNUR'un düzlüğü rakiplerinden önce göreceğini ve düzlüğe sermayeli çıkması durumunda tüm rakiplerine direnmesini bekliyorum. ÇIKMAZNUR'da ufak ve misli kupon yapan üyelerimiz için banko önereceğim isim olacaktır.
Dişine göre grubu yakalayan ve ataklarında gecikmemesi durumunda mutlaka birincilik mücadelesine dahil olacak KORKUT EBRU, alt gruplarda üst üste kazanmasına rağmen bu tip gruplarda da iş yapabilecek formda olan ZİLLİ PINAR, koşunun beklediğimin aksine sürat kazanması durumunda ya da koşuyu çok gerilerde takip etmemesi halinde İKİBİNDOKUZ ile tabela diplerinde dolaşan ve ÇIKMAZNUR'u eksik koşması durumunda ön grupta gidecek isimlerin başında gelen YÜNLECE YILDIZI yazarak son ayağı geniş kuponumda kalabalık geçiyorum..
 
 
 
NOT: Programda elemek durumunda kaldığım isimler ikinci ayakta koşan RAIN GODDES, ALEHANDRO, YES TÜTÜN dördüncü ayakta  YENİlMEZKIZ ve son ayakta start alan AMAZONİK'tir..
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:3,1,5,4
2.AYAK:16,6,4,13,7,3,5
3.AYAK:7
4.AYAK:4,,1
5.AYAK:13,7,12,11,6,5,15
6.AYAK:4,,9,10,8,13
 
Herkese bol şanslar dilerim.
 
  1. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : çıkan at ilave hk.

    Ilk ayak Acar kosmayacagi icin yerine ikinci ayak start alan eledigim isimlerden Alehandro eklenmiştir. . (18:20)


  2. Yazan : yiğit

    Başlık : TEK KELİMEYLE ALTILININ USTASISIN

    Farkındaysan son günlerde parayı veren en yüksek ganyan lı atları buluyorsun yattığın yerler genelde jokey hatasından oluyor ve bence bu sağlam bir altılıyı bulacağının en bariz sinyali yılmadan usanmadan sabırla devam et kardeşim dualarım seninle ...


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.