İZMİR TAHMİNLERİM - SÜPER PROGRAM

 

PEHLİVANTAY: Son startında bugünkü koşunun favorisi OZİBEY'e geçilmesine rağmen PEHLİVANTAY'ı çok daha fazla beğenmiştim. Çünkü koşu temposu düşük kalmış ve 1200 gibi kısa sayılacak mesafede güçlü gelmesine rağmen OZİBEY'e doğal olarak yetişememişti. Bugünkü koşuda mesafenin uzamasının yanı sıra, birçok seri ismin olması PEHLİVANTAY'ın OZİBEY'e hakim olma ihtimalini güçlendiriyor. Ayrıca PEHLİVANTAY'da G.Gökçe tekrar safkana binecek ama OZİBEY'de bu defa yetenekleri sınırlı C.Gökçe var. S.Özen'den sonra C.Gökçe'nin OZİBEY'e binecek olması, OZİBEY'e ivme kaybettirecektir.
Tüm veriler ışığına göre kazanması gereken PEHLİVANTAY önereceğim ilk bankom olacaktır.
Ama başka bir ayakta daha sağlam bankom olduğundan, geniş kupon yapanlar için üç isim daha önereceğim.
Bu isimlerden ilki TAŞIYAN'dır. Aksiyonlarından anladığım kadarıyla çim pistte daha başarılı gibi görünüyor ama safkanın kalitesine ve gücüne inancım tam. Dolayısıyla kum pistte de birazcık koşması durumunda, uygun sikletiyle ilk ayaktan bir süprize imza atabilir.
Her ne kadar PEHLİVANTAY'a hakim olacağına fazlaca inanmasam da,  OZİBEY şans vereceğim bir diğer isim olacaktır.
İç start avantajıyla bariyer dibinde yer tutar koşu temposu da düşük kalırsa, C.Gökçe'nin sabırla bekleme yapması durumunda OZİBEY'de kazanan isim olabilir.
Son olarak KUTUŞBABA diyorum. Bu isimde Bursa pistinde sert gruplarda start aldı ve nispeten dişine göre grubu yakalamış gibi görünüyor. H.Ketme ile ayrı bir uyum sağlayacağına inandığım KUTUŞBABA'da yazarak ilk ayağı toplamda 4 isimle geçiyorum..
 
SAVAŞER: Programa umutla bakmamı sağlayan ve mantıken geçilmemesi gereken SAVAŞER, nihayet son koşusunda özlediği birinciliğe kavuşabildi. Tabi bu birinciliği sadece özlediği birincilik olarak açıklarsak, SAVAŞER'e büyük haksızlık etmiş oluruz. Çünkü öylesine bir koşu kazandı ki, gözlerime inanamadım desem abartmış olmama herhalde.
En az 7-8 tane stili rakibi olması sebebiyle ön grupta bekleme yapan SAVAŞER, düzlüğe çıkmadan da ciddi faullere maruz kalmıştı. Sert tempoya ve yediği faullere aldırış etmeden düzlükle beraber birincilik mücadelesine katılan bu isim, ha kesti ha kesecek derken resmen psikopatlaştı ve şahane bir birincilik elde etti.
Bu koşusuna göre safkan da ya doping var ya da mükemmel duruma geldi ve seriye bağlayacaktır. Bugünkü rakiplerine bakıyorum, hemen hemen tüm isimler sorunlu ve koşu temposu tam da SAVAŞER'in istediği gibi gelişecektir.
SANCAKGÖR dışında kendisine pres uygulayacak tek bir safkan bulunmuyor diyeceğim ama SANCAKGÖR'de sakat ve son koşularında starttan sürekli geç çıkış yaptı. Bu nedenle SAVAŞER'in rölanti tempoda liderliği alacağını gidişat konusunda uzman jokeyi idaresinde ABJARKAYA'nın SAVAŞER'i yakın takibe alacağını düşünüyorum.
Her halükarda düzlüğe sermayeli bir şekilde avans alarak çıkacak SAVŞAŞER'in sorunlu ve sprinter rakiplerine geçit vermeyeceğini düşünüyor, bu safkanın günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum..
 
RAPİDİSİMU HASSA: Altılı ganyanın son ayağında iki safkan ile rahat bir yarış izleriz düşüncesine sahibim. Bültenlerde her ne kadar HASSA favori görünse de RAPİDİSİMU kesinlikle favori çıkacak isim olacaktır.
Bu safkanın favori çıkması kesinlikle hakkı ve son koşusuna göre kazanması da normal sonuç olur. AVVA MEN dışında ön grupta gidecek bir isim olmadığı için RAPİDİSİMU'nun son koşusunda olduğu gibi liderliği almasını veya en kötü ihtimalle ikincilikte yer tutacağını düşünüyorum. Mesafenin uzaması bu isim için çok şey ifade etmiyor esasında. Orjini gereği uzayan mesafelerde daha etkili koşması gereken RAPİDİSİMU, net favorimdir.
Bu safkanı banko önermemiş olmamın tek sebebi HASSA'dır. Bir önceki koşusunda sağlam banko olarak önerdiğim bu isim, beni yanıltmadı ve rakiplerini zorlanmadan geride bırakmayı başarmıştı. Son startında ise, kısa mesafeden ve Bursa pistine uyum sağlayamamasının etkisiyle tabela dışında kaldı.
Bu defe bayıldığı İzmir kumuna çıkacak ve mesafe istediği için uzayan mesafe lehine olacaktır. Beğendiğim binicisi bariyer dibinde yer tutar ve RAPİDİSİMU'ya fazlaca avans vermeden işi düzlüğe bırakırsa, güçlü yapısıyla RAPİSİMU'ya hakim olup kazanan isim olabilir. 
Sonuç olarak RAPİDİSİMU bir adım önde olsa da, en az kendisi kadar şanslı olduğuna inandığım HASSA'da yazarak son ayağı iki isimle geçiyorum..
 
 
 
NOT: Yedili plase ayağında ÇARÇIRA ile SYMPHONY ayrımsız önereceğim isimlerdir. İzmir kurguma güveniyorum ve SAVAŞER'in kazanması durumunda altılı ganyanı doğru tahmin edeceğimizi düşünüyorum. SAVAŞER dışında tek çekindiğim koşu ilk ayaktır. Daha geniş kurgu yapan üyelerimiz ilk ayakta tuttukları isimleri yazıp, sadece SAVAŞER'i bekleyebilirler..
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:6,,7,4,2
2.AYAK:8,9,11,10,1,7,2,5,3,6
3.AYAK:7,8,4,6,2,3
4.AYAK:3,1,7,5
5.AYAK:1
6.AYAK:8,5

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : kptgokhan

    Başlık : kptgokhan

    Umit bey 3 .ayakta nasil bi yaris bekliyorsunuz normal sartlarda 7 nolu ozlem sultan f.avci ile favori gozukuyo


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : kptgokhan

    Üçüncü ayakta beğendiğim hiçbir isim yok ve denk güçler arasında bir mücadele olacak Bu yüzden risk almanın yersiz olduğunu düşünüyorum. ÖZLEM SULTAN favori çıkıyor lakin bana pekte güven vermiyor. Başka ayaklarda risk aldığımdan bu ayakta süpriz beklemenin mantıklı olacağını düşünüyorum..


  3. Yazan : septokayba

    Başlık : takdir

    Usta buyuksun altilim gidiyo son ayak 2at bekliyorum kismet yorumlarda bu bir ligse sen messisin ustune tanimam


  4. Yazan : faydo

    Başlık : kısmet!...

    6 misli altılım gitti son ayaktan. Yine büyük bir heyecan yaşadık. Teşekkürler Ümit Bey...


  5. Yazan : Citymen

    Başlık : Bu son olsun artık😔😔

    Daha n yapmanız gerekiyor bilemiyorum:( Müthiş yorumlar v kurgu sonlarda giden altılılar hem sizi hemde bizi moral olarak en alt seviyeye düşürmüştür. 8 numaraya binen ark da bişey demek istemiyorum acelen neydi arkadaşım acelennnn


  6. Yazan : MSB4592

    Başlık : yeter artık

    diyecek bir şey bulamıyorum yeter artık bu beşte kalmamız.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.