ANKARA TAHMİNLERİM - SÜPER PROGRAM

 

Birinci ayak, Uzun süre banko önermeyi düşündüğüm safkan AHISKALI oldu. Son koşusuna kadar vasatı aşamayan bu isim, son startında kolay ve gösterişli bir şekilde kazanırken oldukça beğenimi kazandı.
Safkanın en önemli özelliği, kolay tempoda gidip jokeyinin teşviklerine hemen cevap veriyor olmasıdır. Dolayısıyla kısa mesafelerde çok daha etkili koşacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Son koşusuna göre sadece 100 metre uzayan mesafede start alacak ve 100 metre bile bu tip kısa sprinte sahip isimler için sorun teşkil edebilir.
TAKIL BERİ ve LOKOMOTİF arkasında koşuyu 3-4 takip edecek AHISKALI, çok sabırlı bir bekleme yaparsa bir kez daha kısa sprintiyle kazanan isim olabilir. Ufak ve misli kuponlar AHISKALI ile risk alabilirler..
Daha geniş kupon yapanlar SAĞANAKEFE, LOKOMOTİF, ANILKAYA ile TAKIL BERİ yazarak ilk ayağı geçebilirler..
 
İkinci ayak, TEMENNİ, YILDIZGÜZELİ, BEYLAM, ASMİN KIZI ve DELTAN GÜL ayağına seri isimlerdir. Bu isimlerden özellikle TEMENNİ ile YILDIZGÜZELİ'nin ilk metrelerden itibaren koşuya müthiş bir tempo kazandıracaklarını düşünüyorum. Diğer bahsettiğim isimler de, ön grubun arkasında bir blok oluşturacak ve düzlükle beraber tempoya katkı yapacaklardır. Böyle bir gidişatta sprinter özelliğe sahip isimler koşuya ağırlığını koyacaklardır.
Henüz kum pistte start almamasına rağmen güçlü yapısıyla beğendiğim AMATÖR, bugünkü binicisiyle çok iyi uyum sağlamasını beklediğim sprinter isim ZÜLUMKAR, son koşularına göre daha uygun grubu bulan ARYELE, bir önceki koşusunu lehine koşu temposunu bulunca kazanan MÜJDELİ KIZ, ön grupta sabırla beklerse DELTAN GÜL ile yine lehine gelişecek koşu temposunda etkili koşabilecek KIRGIZ yazarsak bu ayağı geçeriz..

Üçüncü ayak, Ayrımsız 3 safkanı yazarak üçüncü ayağı geçeceğim. Önereceğim isimler hakkında kısaca görüşlerim şu şekilde olacaktır;

PRIZE FOR: Son kum koşularında ısrarla önerdiğim bu isim, bana göre potansiyelin çok altında performanslar sergiledi. Bugün beğendiğim binicisi ile start alacağından, gerçek gücünü göstermesini bekliyorum. Düzlüğe doğru öne hamle yapacak ve öndeki isimlerden kurtulup koşuyu çalmaya çalışacaktır. Bunu yapabilecek potansiyele sahip olduğundan net favorimdir.
HUMA KUŞU: Her ne kadar uzun mesafede biraz daha eksik koştuğunu düşünsem de, safkan gücünün sınırlarını zorlayıp her türlü mesafede etkili olabiliyor. Bugünde her zaman ki gibi ön grubun arkasında yer tutup düzlükle hücumlarına başlayacaktır. Binicisi safkanın gücünü ayarlarsa dişine göre grupta kazanan isim olabilir. 
INSPIRATION: İstanbul pistinde kazandığı koşusuyla herkesi şok eden bu safkan, daha sonra kazanmadı belki ama sürekli istikrarlı performanslar sergilemeyi başardı. Bugünde muhakkak iyi koşacak ve birincilik mücadelesinin içinde olacaktır. Bana göre tempoya karışmaz ve sabırla beklerse sonlarda gözümüzün pasını silip etkili sprintiyle kazanabilir.

Dördüncü ayak, En son beraber start aldıkları koşuda ABAKAY ve CANÖÜZÜMLÜ'ye eşit şans vermiştim. Nitekim her iki isim de beklediğim gibi koştu ve gruptan ayrılıp aralarında birincilik mücadelesine tutuştular. O gün ABAKAY rakibine direnerek kazanan isim olmuştu.
Bugün yine benzer senaryonun tekrarlanacağını düşünüyorum.
ABAKAY rölanti tempoda liderliği alacak, CANÖZÜMLÜ bu ismi ikincilikte takip edecektir. Koşunun düzlüğe kadar sürat kazanmayacağını ve öndeki isimlerin düzlükle beraber birincilik mücadelesine başlayacaklarını düşünüyorum. 
ABAKAY'ı düzlükte önde olacağı için avantajlı görsem de CANÖZÜMLÜ'de kazanmak için tüm gücüyle ABAKAY'a saldıracaktır.
Bakalım yakın farklarla bitecek koşuyu kim kazanacak bunu hep beraber göreceğiz. TOZAN, ÖZFİDAN ve DEMİRONUR'un koşu temposundan ötürü gerçek güçlerini göstereceklerini düşünmüyorum..
 
Beşinci ayak, Bir diğer banko adayım MAGNIFICA PRESENZA'dır. Bu safkanı bu kadar fazla tutma sebebim, koşuya  istediği gibi tempo verecek olmasıdır. ASAFHAN ile GOLD DANCER bu safkanı yakın takip edecekler lakin liderlik için ısrarcı olmayacaklardır.
Tempo koşularının başarılı aprantisi ile beyaz bayrak ayna yapmaya yakın olduğundan ufak ve misli kuponlar bu isimle risk alabilir.
LOST RIVER, ASAFHAN, REWARDING GIRL ve HOLD AT BAY daha sonraki ihtimallerdir..
Elediğim ve çekindiğim tek isim GOLD DANCER'dir..
 
Son ayak, Artık kazanacağı grubu yakalayan SLAYER SCREAM ile ilk koşusunda ikincilğini çok beğendiğim kum pistte daha da etkili koşacağını düşündüğüm GETLOUD arasında kıyasıya bir birincilik mücadelesi bekliyorum. Diğer isimler de bir ışık olmadığından, son ayakta iki isimle risk alacağım..
 
 
 
 
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında VEDO bir aksilik yaşamazsa ilk ikiyi bozmaz. DİLŞARBEY ile ACTION LOW diğer ihtimallerdir..
 



ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:6,,3,2,1,5
2.AYAK:7,4,2,10,8,9
3.AYAK:3,2,4
4.AYAK:4,5
5.AYAK:4,,5,2,8,7
6.AYAK:5,7

Herkese bol şanslar dilerim.
 
  1. Yazan : şemin

    Başlık : merhaba

    ümit hadi çıkmamız lazım seni bekliyoruz


  2. Yazan : korkmazoglu

    Başlık : fena kacirdik

    Merhaba umit bu sefer cok kotu kacirdik yazik oldu. Emegine saglik insallah ilerleyen gunlerde biraz daha sansli oluruz. 3E1E-EDF5-5DA4


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.