BURSA TAHMİNLERİM

 

Birinci ayak (HOT CHOCOLATE): İlk startında boş koşuya denk geldiği için sadece uyarı amaçlı bu safkanın etkili koşmasını beklediğimi belirtmiş, altını çizmiştim. Nitekim safkan o gün vasat isimleri geride bırakırken fazlaca zorlanmadı ama ilerisi içinde bazı ip uçları vermişti..
İkinci startında HOT CHOCOLATE, oldukça geri planda şans veriliyordu ve kısa vade koşuda mesafe deneyimi olan isimlerle ilk defa Bursa kumunda start alacaktı. Bana göre HOT CHOCOLATE, uzun mesafede tam olarak pişmemiş olmasına rağmen etkili koşacak ve ilerleyen zaman içerisinde adından sıkça söz ettirecekti. Gözlemlerime dayanarak bu ismi son koşusunda bu tespitimden ötürü banko önermiştim..
HOT CHOCOLATE başlangıç kutusundan kusursuz çıkmış önlerde de çok iyi yer almıştı ama A.Sözen'in ürkek ve kararsız kalması neticesinde, düzlüğe öndeki rakiplerinin 5-6 boy gerisinde çıkabilmişti..
Son 200 gibi bariyer dibine dalan safkan, koştukça açılıyordu ve öndeki isimleri ha geçti ha geçecek derken yarış bitmiş koşuyu ikinci tamamlayabilmişti.. 
Neticede önerdiğim bankom kazanamadı belki ama dikkatli gözlerle izleyenler, safkanın potansiyeli hakkında yanılmadığımı ve A.Sözen'in safkanı tanımamasının kurbanı olduğumuzu görmüş oldular..
Son koşusundan sonra Bursa pistinde kalan ve hazırlıklarını bu pistte sürdüren bu isim, ilk startına hazırlandığı gibi uzun galoplarla bu koşu için hazırlıklarını tamamladı.
Yapmış olduğu idmanlarından anlaşılacağı üzere, safkan formunu korumuş hatta formunu daha da ileriye taşımış gibi görünüyor. 
Start alacağı rakiplere bakıyorum, birçok ismin uzun mesafe ile alakası yok ve HOT CHOCOLATE'nin potansiyelinin yanında bile geçemiyorlar.
CELSIUS, SEA THE STORM, KURTARBABA ile TIME ATTACAK gibi süratli isimlerin aynı koşuda yer alması da ayrıca HOT CHOCOLATE adına büyük avantajdır..
Ağırkanlı yapısı nedeniyle A.Sözen'in bugünkü koşuda, safkanı sürekli diri tutması ve düzlüğe kadar ne yapıp edip gerilerde kalmaması gerekiyor. Son koşusunda safkanı çözdüğünü düşündüğüm A.Sözen'e açıkçası bu konuda güvencim tam..
Düzlük dönüldüğünde grubun çok gerisinde kalmamış bir HOT CHOCOLATE'nin, her defasında bu ve buna benzer rakiplerini geçeceğine inanıyor, uygun koşullar altında start alacak bu safkanı ilk altılı ganyanın en sağlam bankosu olarak öneriyorum...
Rakip arayanlar, ben bu safkanın geleceğine inanmıyorum diyenler;  CORNER CREEK ile öndeki sert tempoya ayak uydurmayıp sabırlı bir bekleme yaparsa etkin hale gelecek CELSIUS yazarak rahat bir yarış izleyebilirler...
 
İkinci ayak (KÜLÜNK AĞA): İlk startına çıkmadan öce, ismini açıklamak istemediğim bir jokey kardeşimden çok hazır haberleri duyduğum bu isim, o gün çim pistte start almış ve tam anlamıyla hayal kırıklığı yaratmıştı.
Tabi bu safkanın peşini bırakmadım ve katılacağı ilk kum koşusunu merak ediyordum. Safkan da beklediğim gibi ikinci startında kum piste çıktı ve bugünkü rakipleri olan AŞAR ile FRENKLİ RÜZGARI önünde kolay kazanmayı başardı..
Bir safkan çim pistte ilk defa çıkıyor ve çok iyi hazırlıklara sahip olmasına rağmen başarılı olamıyorsa, katılacağı ilk kum koşusunda mutlaka şans verilmelidir..
Bugünkü koşuya dönecek olursak, KÜLÜNK AĞA ve ekürisi KÜLÜNK SULTAN sürdirek favori konumundalar. KÜLÜNK AĞA'nın ilk kum koşusunda geçtiği isimler AŞAR ile FRENKLİ RÜZGARI ise ciddi rakip olarak gösterilen isimler.
AŞAR ve FRENKLİ RÜZGARI tamam çok boş isimler değiller ama KÜLÜNK AĞA'nın ekürisi dahil tüm isimlerden çok daha güçlü olduğunu gözlemledim. Ekürisi gibi önlerde gidiyor ama çok seri olduğunu asla söyleyemem. Mesela so koşusunda M.Kaya safkanı sürekli diri tuttu ve düzlükte açılan safkan düzgün aksiyonlarıyla fark yaparak kazanmıştı.
Bugünde kendisini çalıştıran O.Eren'in aynı taktiği izlemesi gerekiyor. Muhtemelen ekürisi ayağına daha seri olduğu için liderliği alacaktır. KÜLÜNK AĞA'da ekürisinin temposunu bozmadan ikincilikte giderse, düzlükte yan yana gelen ekürilerden KÜLÜNK AĞA'nın her türlü ekürisine hakim olarak kazanması normal sonuç olacaktır.. 
Ekürilerden KÜLÜNK SULTAN öne çıksa da ben, daha az şans verilen KÜLÜNK AĞA'nın kazanacağını düşünüyor ve ilerleyen zamanlarda uzun mesafelerde de başarılı olacağını düşündüğüm bu safkanı ilk altılının ikinci bankosu olarak öneriyorum...
Oyuna cazip katman isteyenler ve çok daha geniş kupon yapanlar FRENKLİ RÜZGARI'da yazarak bu ayağı geçebilirler...
 
 
 

1. ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:7
2.AYAK:5
3.AYAK:9,8,11,7,12
4.AYAK:2,6,7,1,,4,8,3,5
5.AYAK:10,4,5,14,13,7,1,6,8,12
6.AYAK:6,1,7,,11,4
 
 
 

Dördüncü ayak (BESLENEY - AKARÇAY): İkinci altılı ganyanın dördüncü ayağını kazanmaya yakın gördüğüm isimler, BESLENEY ile AKARÇAY'dır. BESLENEY son koşularının ışığında eksi formunu yakalamak üzerinde olduğunu istikrarlı koşu performansları ile bizlere gösterdi. Bugünde lehine şartlarda ve kendisini ezberleyen binicisi ile start alacak. Ataklarında gecikmez ve kendisini mücadele içinde tutarsa, kazanma karakteri yüksek bu isim, kendisine denk grubu geride bırakabilir..
AKARÇAY ise, sürekli istikrarlı koşan bir isim ama kazanma konusunda çok fazla karakterli olduğunu söyleyemem. Bunda da mücadele gücünün yüksek olmamasının payı tabi ki büyük.
Fakat, koşu temposu beklediğim gibi şekillenirse, kısa ama etkili sprintiyle işi mücadeleye götürmeden bitirebilir..
Bu iki safkanın etkin hale gelmesi adına, koşu temposunun düşük kalmaması gerekiyor. Bu yüzden TANATAR'ın sert tempoda liderliği alacağını varsayarak, HİSARBEY'in kilit isim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
H.Ketme ile start alan HİSARBEY, ne var ne yok kamçı sopa liderliği almak isterse TANATAR'ı öde gereğinden fazla yıpratabilir. Tersi durumda ayağına seri isim TANATAR liderliği alır, HİSAREY ikincilikte gitmeye razı olursa kazanan TANATAR olabilir..
BESLENEY ve AKARÇAY'dan sonra üçüncü şanslı isim TANATAR'dır..
Ön grubun arkasında sabırla bekleyecek KIBRISLI ile PALADAYI daha sonraki ihtimaller olup, artan formu nedeniyle lehine gidişatta start alacak olmasından dolayı AKOĞUZ'da yazarsak rahat bir yarış izleriz...
 
Beşinci ayak (PERFECT WARRIOR): Son zamanlarda bazen buradan da çok defa dile getirdim, KURTEL ahırı müthiş formda ve neredeyse hergün bir yarış kazanıyorlar. Tabi deneyimli ekibin ve iyi ahır bakımının payı büyük ama safkanlarının da boş atlar olmadığını göz ardı etmemek lazım..
Kalite olan ama bir türlü o gerçek gücüne ulaşamamış safkanlarının başında kim gelir diye sorsalar, ilk aklıma gelen PERFECT WARRIOR olur. Koşu hayatına İstanbul'da başlayan safkandan beklenti büyüktü ama safkanın bir takın sorunları olduğu için gerçek gücünü kazandığı yarışlar dahil hiçbir zaman gösteremedi.
Bugünkü koşusunda da gerçek gücüne ulaşacağını asla düşünmüyorum. Ama bu safkanın bugünkü rakiplerini mağlup etmesi için gerçek gücüne ulaşması gerekmiyor.
Sadece gününde olsun ve birazcık koşmak istesin bize yetecektir..
GAZZE ve SOKOLLU sert tempoda koşuya başlayacak isimlerdir. Öndeki grubun hemen dibinde EXPERIMENT, SCENIC SON ve SYMPHONY konumlanacak. Koşunun süratli tempoda başlamasını ve düzlükle beraber atak yapacak isimlerden EXPERIMENT başta olmak üzere SYMPHONY'nin etkili bindirmeleri ile daha da sürat kazanmasını bekliyorum. Dolayısıyla gruptan erken kopmalar olacak ve düzlüğün ilk metreleri geçilip son 200'e gelirken sprinter isimlerin önde bulaşacaktır.
Bu isimler arasında PERFECT WARRIOR yer alır ve mücadeleye beklediğim şekilde dahil olursa güçlü yapısıyla koşıya ağırlığını koyması normal sonuç olacaktır..
Bursa pistinde katıldığı son koşusunda, aradan sonra dinçlik yarışından etkilenen ve o koşuya eksik işlerle giren PERFECT WARRIOR'un bugün, hazır vaziyette çok daha farklı koşacağını ön görüyorum. 
Zorlu ikinci altılı da, bankom PERFECT WARRIOR'dur...
Bu safkana güvenmeyen üyelerimiz ; YÜCEEFE, DAVUTBEY, EXPERIMENT, SYMPHONY, SOKOLLU ve SUPER PIT'i sırasıyla değerlendirebilirler...
 
Son ayak (SU GELİN): Puanlama da totosundan ötürü geri planda kalan SU GELİN, çim pistteki dördüncülüğü ile takibime girmişti. Son koşusunda ilgilileri neden kumda bir kez daha koşmak istediler bilemiyorum ama safkanın kum pist ile alakasının olmadığı aşikar..
TEKNAZ, LAPAZ, GINKGO ve ALTINYELİNOĞLU süratli isimlerin olması SU GELİN'in ekmeğine yağ sürecektir. S.İpek'te safkanı bence çözdü ve bir önceki koşusunda ki gibi erken yürümeyecektir..
Dış startı çektiği için öndeki isimlerin arkasında grubun ortalarında yer tutacak SU GELİN, sabırla bekler ve düzlük yarışı yapmaya çalışırsa etkili sprintiyle kazanan isim olabilir. Cazip durumda SU GELİN, alternatif bankomdur..
Öndeki tempoya dahil olmaması durumunda daha farklı koşacağını düşündüğüm ALTINYELİNOĞLU ile liderliği alıp rakiplerini peşine takması durumunda, uygun sikletiyle dişine göre grupta start alacak TEKNAZ geniş kupon yapanlar için önereceğim diğer isimlerdir...
 
 
 
2. ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:2,6,7,1
2.AYAK:10,4,5,14,13,7,1,6,8,12
3.AYAK:6,1,7
4.AYAK:3,1,,7,,5,6,2
5.AYAK:6
6.AYAK:10,,1,14

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : onder6321

    Başlık : Teşekkür

    Ufak ve cazip oyun kurgulayanlar için en az 2 cazip tek olmadan dişe dokunur dörtlü ya da beşli yakalamak hayal. Altılıyı zaten yıllardır pas geçiyorum. Beşlide en azından heyecan var. Erken yorum ve alternatif cazip tekleriniz için teşekkürler.


  2. Yazan : dauntlees

    Başlık : aliruhi :)

    E422-7933-5DA0


  3. Yazan : faydo

    Başlık : Büyük ikramiye

    Hadi tekatalım hanesine büyük bir Altılı yazdıralım artık...


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.