ANKARA TAHMİNLERİM

 

Ankara tahminlerime geçmeden önce BİÇER'in resmen adı gibi rakiplerini biçerek kazanmasına seyirci kalıp protestoyu ret eden komiserler kurulunu kınıyorum. Hadi biz son ayakta da yattık, 4 de kaldık. Ya sadece KURTÇABEY'den yatan yarışseverler ne yapsın? İki gün önce Ankara ilk ayakta foto finiş faciasından sonra dünkü BİÇER koşusu tüm yarışseverlerin nasıl mağdur edildiğinin resmi kanıtıdır. Bu kadar sorumsuzca davranan ve yarışseverleri tam anlamıyla yarışlardan soğutan TJK yetkilileri artık bu işe el atmalıdırlar. EFG olayı, protestolarun adil sonuçlandırılması ve bazı art niyetli binicilerin ciddi cezalara çarptırılmaları en başta çözümlenmesi gereken başlıca sorunlardır..

Aksi halde gelecek nesil at yarışlarıyla pek ilgilenmediği için at yarışları, geleceğini tamamen yitirecektir!! 
Umarım yarışseverler daha fazla düşünülür diyeceğim ama pek umudum olduğumu da söyleyemem.. 
 
 
 
1.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:2,,5
2.AYAK:3,5,4
3.AYAK:1,6,7
4.AYAK:3,1,9,8,10,2
5.AYAK:13,2,8,1,3
6.AYAK:4,3,8,1
 


NOT: İlk altılı ganyanda güvenilecek banko bulamadığım için teksiz bir kurgu oluşturdum. Bu nedenle yorum yazarak enerjimi boşa harcamak istemedim. İlk altılı ganyan kurgumun yüksek ihtimalle tutacağını düşündüğümü de ayrıca bilmenizi isterim...
 
 

Dördüncü ayak (HOŞKADEM - BORBORE): Altılı kurguma göre tekim dışında en riskli görünen koşu dördüncü ayaktır. Ama önereceğim iki isimden gününde olanın kazanması normal sonuç olacaktır.
Bu isimlerden favorim HOŞKADEM'dir. Son startına kadar ısrarla liderliği alarak etkili olmaya çalışan bu isim, son koşusunda sabırlı bir bekleme yaptı ve karışılığında gösterili bir birincilik elde etti.
İlgilileri de son koşusunu dikkate alarak bugünde ön grubun arkasında bekleme yapmayı tercih edeceklerini düşünüyorum. Son koşusundaki görüntüsünü yansıtması ve ön grubun arkasında konumlanması durumunda HOŞKADEM etkili düzlük sprintiyle kazanan isim olabilir..
Bana göre en ciddi rakibi BORBORE'dir. Son koşularıyla beraber sınıf atlayan BORBORE, özellikle tempoyu istediği gibi belirlediği koşularda etkili olabiliyor. Bugünde stili rakiplerinden HOŞKADEM son koşusunu bekleyerek kazandığı için yine bekleme yapacaktır. SİBİRYALI ve OLGUNABİ ise ön grubun arkasında giden isimler olduğundan BORBORE'nin istediği gibi tempoyu belirlemesi çok yüksek ihtimaldir. Start çıkışıyla beraber kendini öne atıp liderliği alacak BORBORE, önde boş kalacağı için bir kez daha beyaz bayrak ayna yaparak kazanabilir..
Koşu temposundan ötürü MOĞOLGÜLÜ'nü, ilk defa Ankara pistine çıkacağı için SİBİRYALI'yı eledim. Yeri olanlar veya çok daha geniş kurgu yapanlar çekindiğim bu iki ismi kuponlarına yazabilirler...
 
Beşinci ayak (LOST RIVER): Uzun süre üzerinde kafa yorduğum beşinci ayakta LOST RIVER'ı banko önermeye karar verdim. 
ASAFHAN, DIDYME ile MUSTAFA AĞA bir türlü form tutamadılar ve son derece formsuzlar. Dolayısıyla üç safkanı ilk etapta eledim.. LANİSTA start sorunu nedeniyle çoğu zaman etkisiz kalıyor. Birde bugünkü mesafe kendisine kısa geleceğinden elediğim bir diğer isim oldu.. BEST WANGO'nun sikleti sorun ve üst üste koşular görmesine rağmen bir türlü formunu yukarıya taşıyamadı. iyi koşsa bile ancak tabela içerisinde yer alabilir diye düşünüyorum..
Geriye kalan isimlerden BORASON ayağına seri bir isim ve BIG FATHER gibi inanılmaz seri bir rakibi var. Liderlik için ısrarcı olursa hem BIG FATHER'ı hem de kendini bitirecektir. Bu seçenek bizim ekmeğimize yağ sürer ama liderlik için ısrarcı olmazsa BIG FATHER'ı atlatıp geriden gelecek ataklara da cevap vereceğini sanmıyorum.. ROYAL TOZAN çekindiğim isimlerden. Ama kazanma karakteri çok zayıf. Yani, iyi koşuyor ama iş mücadeleye kalınca bir şekilde geçilecek bir rakip buluyor. Bugünde ön grubun arkasında en iyi yeri almasını ama düzlükte bir ara kazanıra girmesine rağmen yakın ara 2-3 kalmasını bekliyorum.. Son olarak en fazla çekindiğim safkan BIG FATHER'ı değerlendirmek istiyorum. Bu safkan için ideal mesafe 1200 -1400 aralığıdır. Ayağına son derece seri ve stili rakiplere aldırış etmeden yüksek tempoda kaçabiliyor. Ama son koşusunda önde boş kalmasına rağmen üçüncülüğünü hiç beğenmedim. Eğer formu iyi olsaydı o tempolarda hiçbir rakibine geçit vermeden kazanması gerekirdi. Dolayısıyla bugünde son metrelere kadar önde olacağını ama son metrelerde geriden gelecek isimlere teslim olacağını düşünüyorum..
Bankom LOST RIVER ise, Adana pistinde form tutup sınıf atlamıştı. Ankara pistine getirildikten sonra iki yarış gören LOST RIVER,  ağır sikletinden ve koşu temposundan ötürü birincilik elde edemedi. Ama aleyhine şartlar altında tabela içerisinde yer alması safkanın formunu muhafaza ettiğini açıkça gösteriyordu..
Bugünkü lehine gelişecek koşu temposunda ve azalan sikletiyle start alacak. Rakipler de son koşularına uygun ve üzerinde kendisiyle çok iyi uyum sağlayacak A.Sözen var..
İç start avantajıyla koşuyu çok gerilerde değil de ön grubun arkasında takip ederse etkili düzlük sprintiyle LOST RIVER kazanan isim olur görüşündeyim.. 
Riskli bir banko ama benim analizlerime göre bir şekilde kazanması gereken LOST RIVER önereceğim bankom olacaktır...
Farklı ayaklarda risk alan üyelerimiz LOST RIVER'ın yanına yorumları okuyup çekindiğim isimleri yazabilirler...
 
 
 
2. ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:3,1,9,8,10,2,,11,4,6
2.AYAK:13,2,8,1,3
3.AYAK:4,3,8,1
4.AYAK:5,1
5.AYAK:8
6.AYAK:1,7,10,2,8,6

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : dauntlees

    Başlık : biçer,döver... tjk kazanır..

    bunların anlayışı bu...dün bir baktık ki kupa törenindeyiz...ben şahsım adına protestonun kabul edilerek yarış sonucunun değişeceğini sanıyordum..bunun için kule kamerasına bile gerek yoktu dün..normal kamera açısından cümle alem gördü..ki yarış sonucunu değiştirmeyen yada değiştirilmesi işlerine gelmeyen komiserler kurulunu şiddettle kınıyorum...emeğe saygısı olmayan bu insanların düzeleceğinden de umudum yok...


  2. Yazan : dauntlees

    Başlık : 7.koşu

    olgun abi^yi çok at yazacaklara öneririm...


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : düzeltme

    Son ayak eküriler iki defa yazılmış olup 8 numara ilave edilerek hata düzeltilmiştir. (14:45)


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : şans yok

    Çekindiğim iki at ikili yapıyor!! Bazen siz ne kadar iyi analiz yaparsanız yapın şans yanında olmaz ve kurgu hatası yaparsanız sonuç maalesef kaçınılmaz oluyor:((


  5. Yazan : ahmet1234

    Başlık : sayende yakaladım

    Yorumunu değerlendirdim ilk ayak virgüle kadar yazıp son ayak 3 at geçtim. Beşinci ayak tek çekindiğim ismi ekleyerek yakaladım. Sağolasın senin sayende boş geçmedim. Senin bulamamış olmana üzüldüm ama


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.