ANKARA TAHMİNLERİM - TEK GELİRSE TAMAM GİBİ

 

Birinci ayak, Önereceğim 5 safkan ile ilk ayağı geçeceğimizi düşünüyorum. Tuttuğum isimler hakkında görüşlerim kısaca şu şekildedir;
 
KIZILOK: İlk startında tabelayı tamamlamasına rağmen son metrelerdeki diri atakları nedeniyle takibime aldığım bu isim, kısa bir süre start almadı. Neden ara verdi tam olarak bilemiyorum ama katıldığı koşusunda açıkçası bir varlık gösteremedi. Bu defa şansını kum pistte deneyecek ve idman durumundan anlaşılacağı üzere safkan kum piste uyum sorunu yaşamayacaktır. Kaliteli orjini ile katılacağı ilk kum koşusunu kazanmaya yakın görünen KIZILOK net favorimdir.
 
SLAYER SCREAM: İlk startından sonra bu ismi çok zorlu grupta hatırlayacaksınız banko olarak önermiştim. Beklediğim gibi etkili koştuğunu söyleyemem ama kötü de bir performans ortaya koymamıştı. Son koşusunda çim pistte hiş işlemeyen SLAYER SCREAM, bana göre tam bir kumcu. Daha önce banko önerirken de detaylandırığım bu ismin, kaliteli orjininin hakkını vermeye bugünden başlayabileceğini düşünüyorum. Asla ihmal edilmemelidir.
 
BİNBİR GECE: İlk startında ki ikinciliğini fena bulmadığım BİNBİR GECE, bu defa daha iyi hazırlıklar ile koşuya katılacak. Sikletinin de avantajıyla son metrelerde birincilik mücadelesinin içinde yer alması durumunda kazanan isim olabilir. 
 
BLACK GHOST: İlk startında bana göre beklenilenin altında koşan bu isim, orjini gereği her ne kadar çim pistte etkili koşacak görünse de kum pistte de gerçek gücünü sahaya yansıtabilir. Katıldığı koşusundan sonra düzenli çalışan BLACK GHOST, etkili jokeyi idaresinde fazlaca ihmale gelmez.
 
GOOD HEARTED: Son olarak GOOD HEARTED'e şans vereceğim. İlk koşularında başarılı olamamış tayların ikinci koşularında özellikle pist ve takı değişikliği gibi faktörlerden ötürü bambaşka kimliğe bürünmüş olmalarına sıkça şahit oluyoruz. Bu safkan da katıldığı koşusundan sonra idman pistinde kendini toparlamış görünüyor. Eğer galoplarını sahaya yansıtırsa ilk ayaktan kupon bırakmayabilir. Aman dikkat!!!
Elemek durumunda kaldığım tek isim OLIMPIC HAWK oldu...
 
İkinci ayak, Zorlu gibi görünen ikinci ayağı iki isimle atlatacağımızı düşünüyorum. Bu isimlerden favorim BRACCIFERRO'dur. Kaba kumda hayatının ilk koşusunu kazandıktan sonra Adana ve İstanbul pistinde boy gösteren bu isim bir türlü o çıkışı yakalayamadı. Safkanın ilgilileri de artık bıkmış olacaklar ki, son koşusuyla beraber BRACCIOFERRO'yu tekrar kaba kuma getirdiler. 
Bugünkü rakiplerine oranla çok daha zorlu grupta tabela dışında kalmasına rağmen yakın ara koşuyu bitirmesi ve derecesi oldukça iyiydi. Bugün 5 kg daha azalan sikletiyle start alacak ve rakipler tam dişine göre..
Pisti de tanıyan BRACCIOFERRO'nun uygun grupta kazanmaya oldukça yakın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz..
Bana göre tek rakibi uzun zamandır uygun şartlarda start almasını beklediğim MARUF BEY olacaktır. Son zamanlarda kaçmak yerine gerilerde gitmeyi tercih eden bu isim, eğer bugün start çıkışıyla öne düşerse rölanti tempoda geçmesini beklediğim koşuda beyaz bayrak ayna yapabilir.. 
BRACCIOFERRO ile MARUF BEY zorlu görünen koşuda bana göre yeterli olacaktır...
Rakip arayanlar EL MİRADOR ile yavaş yavaş toparlanma yolunda görünen ve startta takılmaması durumunda farklı koşacak duruma gelen BELENGEZ değerlendirebilirler...
 
Üçüncü ayak, Banko önereceğim isim PRIZE FOR olacaktır. İngilizler de özellikle uzun mesafelerde siklet farklarına çok dikkat ederim. Açıkçası PRIZE FOR'u banko önerirken aklımı kurcalayan kalan tek soru işareti, rakiplerinden dezavantajlı sikletiyle start alacak olmasıydı. Ama diğer avantajları o kadar ağır bastı ki, PRIZE FOR'u banko önermeye karar verdim..
PRIZE FOR'un en büyük avantajı, koşu temposunun düşük kalacak olmasıdır. Stili gereği ön grubun arkasında konumlanan bu isim, kulvarının avantajıyla iyi bir çıkışla kendini öne atarsa mutlaka etkili bir yarış çıkartacaktır. Bu ismin bir diğer önemli avantajı da, binicisinin teşviklerine hemen cevap veriyor olmasıdır. Koşu temposunun düşük kaldığı koşularda bu tarz isimlerin başarılı olduklarını daima söyler dururum. Bugünde ön grupta konumlanacak PRIZE FOR, koşunun süratlendiği yerde iyi yerde olacak ve binicisinin teşvikleriyle kendini rahatlıkla öne atabilecektir.
Son olarak PRIZE FOR, tüm rakiplerine oranla çok daha formda ve tüm rakiplerinin kalite olarak bir adım önünde.
Tüm detayları birleştirdiğimde; PRIZE FOR'un önlerde yer tutacağını, koşu temposunun düzlüğe doğru hızlandığı yerlerde PRIZE FOR'un öne hamle yapacağını ve teşviklere cevap veren yapısı sayesinde  dişine göre grubu bir kez daha geride bırakacağını düşünüyorum..
Beklediğim gibi PRIZE FOR önlere düşer ve koşuyu ilk 3 takip ederse, bana göre kazanan da isim olacaktır. Dolayısıyla PRIZE FOR bankomdur...
 
Dördüncü ayak, Koşunun kritik isimleri ŞİMŞEĞİM ile USAGARA'dır. İki isimde çok süratli tempoda kaçmıyorlar ama liderliği almadan da kolay kolay etkili olamıyorlar. Bu isimlerin dışında ASİ RUH, ESKİŞEHİRLİ ile SEZAR'da önlerde yer tutacaklar ve düzlüğe çıkmadan öndeki mücadeleye ortak olmak isteyeceklerdir. Tabi ASİ RUH'un mücadele ortak olacak düzeyde bir isim değil ve düzlükle beraber gerilemeye başlar. Ama koşunun süratlenmesi için bir başka kilit isim olabilir..
Böyle bir koşu temposunda sprinter isimlerin çok daha şanslı olacağını söyleyebiliriz. Bu sebeple benim kazanmaya yakın gördüğüm safkan ORÇUN'dur. Koşu temposu lehine geliştiği zaman daha iyi isimleri bile geride bırakabilecek ORÇUN için tüm şartlar lehine görünüyor. Uyum sağladığı binicisiyle uygun şartlarda çok iyi koşmasını bekliyorum. Hatta PRIZE FOR'a güvenmeseydim, başka ayakta da güvenebileceğim bir safkan olmadığından ORÇUN ile riske girebilirdim. Ama daha sağlam olduğuna inandığım bankom olduğundan bu safkanı sadece ufak kupon yapan üyelerimiz için banko olarak öneriyorum..
Ön grubun arkasında konumlanacak isimlerden SEZAR ile ESKİŞEHİRLİ favorim ORÇUN'un çok ciddi rakipleri konumundadırlar. ESKİŞEHİRLİ son koşusunu kazanırken, SEZAR'da son tabela dışında kaldığı koşusunda (sınıf isimler arasında) oldukça formda olduğunu göstermişlerdi.. Bu yüzden bu ikili birlikte ayrımsız değerlendirilmelidir..
Daha sonra USAGARA ve ŞİMŞEĞİM diyeceğim. Her iki safkan bir tanesi ikincilikte gitmeye razı olursa, önde kalan isim kesinlikle beyaz bayrak ayna yapabilir. Müthiş inatçı yapıya sahip USAGARA ile ŞİMŞEĞİM yine beraber değerlendirilmelidirler..
Son olarak ORÇUN eksik koşar ve koşu o beklediğim sert tempoya girerse etkin hale gelecek KAÇIN GELİYOR'a şans vereceğim. İdmanlarına hiç olmadığı kadar iyi işler sergileyen bu isim, koşunun süprizini yapabilir...
TUNAHANBEY çok formsuz ve her koşusunda geriye gidiyor, ASİ RUH'a grup çok sert tabela yapması bile çok büyük başarıdır. Elerken tek çekindiğim isim ALMAATA oldu. Yeri olanlar ve geniş kurgu yapanlar ALMAATA'da yazarak bu ayağı sağlama alabilirler...
 
Beşinci ayak, Uzun aradan sonra iki yarış gören ve çok daha hazır vaziyette uygun grupta start alacak SEVDAMSIN CAN, Sert gruplarda daima istikrarlı koşan ve bu defa dişine göre grubu bulan ALŞALLI, grubun en seri ismi olan ve diğer stili rakiplerine aldırış etmeden beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak KIYAMET ile bir türlü eski formunu yakalayamasa da birazcık koşayım derse kazanabilecek potansiyele sahip FATMACAN beşinci ayağı kazanmaya yakın görünen isimler..
Ağır sikletine rağmen son başarılı 2.liği sonrası daha etkili koştuğu pistte start alacak KIZIL KIR ve gördüğü yarışlar sonrası iyi duruma gelmeye başlayan önemli derecede siklet avantajına sahip BELGİTAY daha sonraki ihtimallerdir..
Elemek durumunda kaldığım ve çekindiğim tek isim SEVİMLİ HANIM'dır...
 
Son ayak, KANDAHAR, TOMURCUKHAN, BAHABEY, ÇİFÇİ BAŞI ve ERZANBEY gibi seri isimlerin yanı sıra birçok safkan da ön grubun arkasında konumlanarak etkili olmaya çalışacak. Dolayısıyla sprinter isimlerin kazanmaya çok çok yakın olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz..
Ağır sikletine rağmen süper durumda olan GÖLCÜK ASLANI, son koşularında sürekli iyi koşan ama bir türlü kazanamayan LENGÜR LÜNGÜR, sabırlı bir bekleme yapması durumunda kesinlikle birincilik mücadelesinin içinde yer alacak SARDES, son koşusunda uygun grupta kazanmasına rağmen yakaladığı formuyla bugünde kazanma ihtimali bulunan MİNİF KIZI, startta hiç oyalanmayacak olsa banko bile önerecek kadar tuttuğum DURANTAŞ ile ön grubun arkasında yer alacak isimlerden formu nedeniyle önlem amaçlı şans vereceğim SERKANAĞA son ayakta kazanmaya yakın olan isimlerdir..
AKAN NEHİR fazla tutmasam da son ayakta elediğim tek isim olmuştur...
 
 
 
 
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında, rakiplerine oranla ağır sikletiyle start alacak olmasına rağmen lehine gidişatta ve kulvar avantajıyla liderliği almasını beklediğim OĞUL SEFA'nın ilk ikide yer alacağını düşünüyorum...
 
 
 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:4,6,8,1,3
2.AYAK:6,7
3.AYAK:1
4.AYAK:4,5,2,8,6,3
5.AYAK:12,1,4,9,,2,7
6.AYAK:1,2,4,6,12,5

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : doc66

    Başlık : kaçırdık

    ah be ümit son ayağı bir önceki yarışta ki gibi 1.12 üzerine kursaydın tamamdı. Ben öyle oynadım ilk ayağı buldum ama 3ncü ayakta yattım. 5nci ayak için özel olarak tebriklerimi kabul et. Kısmet. Birgün tevzi olacağımıza inancım tam. Bu arada geçmiş olsun. Çok önemli birşey olmadığını formundan tahmin edebiliyorum inşallah öyledir...


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.