BURSA TAHMİNLERİM

 

Birinci ayak, Kazanmaya yakın gördüğüm hatta uzun süre banko önermeyi düşündüğüm safkan ŞEN MÜRVET'tir. Son koşularıyla beraber form sıçraması yapan bu isim, özellikle son metrelerdeki diri atakları ile dikkat çekiyor.
Bugünkü koşuda bu safkan ile riske girmemiş olmamın tek nedeni, koşu temposudur.
DİLŞANKIZI, MAHİDEVRAN ve ATİKKIZ gibi ön grupta giden isimler var ama hiçbir safkan çok süratli tempoda kaçmak istemeyecektir. Dolayısıyla koşu temposu muhtemelen düşük kalacak ve ŞEN MÜRVET gerçek gücünü gösteremeyecektir. Herşeye rağmen koşunun biraz sürat kazanması durumunda, sikletinin de avantajıyla ŞEN MÜRVET kazanacağından net favorimdir..
Önlerde yer tutacak olan ve koşu temposu lehine gelişecek MAHİDEVRAN, kazanma özürlüsü ve hiç beğenmediğim binicisine rağmen HİSARGÜL, ters mesafeye rağmen zayıf grupta start aldığı için BURUKKIZI, yine zor kazanan yapısına rağmen son koşusunda diri atakları ile beğenimi kazanan NAZARAT, eküri avantajıyla fazlaca tutmasam da AYÇİÇEK ile çim pistte eksik olmasına rağmen düşük tempodan ötürü mecburen yazdığım ATİKKIZ yazarak ilk ayağı geçiyorum...
DİLŞANKIZI, RÜYA GİBİ ve BİNNAZ şablon fiyatını şişirmemek için elediğim isimlerdir...

İkinci ayak, Son startında banko önerdiğim CASH AKÇE bir kez daha banko önereceğim isim olacaktır. Son koşusundan önce safkanın evrim geçirdiğini ve büyük aşama kaydederek beklenmedik şekilde sınıf atladığını detaylı bir şekilde yorumlamıştım. Ayrıca birçok pistte ve değişik tempolarda etkili olabildiğini koşu temposuna göre konumlanmasının en büyük artısı olduğu dile getirmiştim..
Bugünkü koşuda BORGATA gibi sert tempoda kaçacak bir isim olduğundan CASH AKÇE, MARDİNAR ve TRANSITION ile birlikte koşuyu 3-4 takip edecektir. 
S.Kaya'yı her ne kadar eleştirsem de, özellikle konsantre olduğunda müthiş bir jokey olduğunu asla inkar etmem. CASH AKÇE ile uyumu ve eküriye olan bağlılığı nedeniyle bugünde tam konsantre olacak ve kazanmak için doğru hamleler yapacaktır diye düşünüyorum..
BORGATA'nın düzlüğe doğru yavaş yavaş temposunun düşeceğini ve CASH AKÇE'nin bariyer dibine dalarak geriden gelecek MARDINAR ve TRANSITION ile mücadeleye tutuşacaklarını düşünüyorum..
Düzlükle beraber beraber beklediğim gibi liderliği almasını durumunda geriden gelecek ataklara inatçı yapısıyla karşı koymasını beklediğim CASH AKÇE, programda en fazla güvendiğim isim olup önereceğim bankomdur...
 

Üçüncü ayak, Günün bana göre tartışmasız en zorlu koşusu üçüncü ayaktır. Bu yüzden detaylı yorum yazıp kafa karıştırmak istemiyorum. Öncelikle kendi tuttuğunuz ve takibinizdeki olan isimleri değerlendirmenizi öneririm. 
Sadece İstanbul pistinden gelen ve potansiyelini bir türlü yansıtamayan BABA ADEM'i ıskalamayın uyarısını yapacağım.
Onun dışında üçüncü ayakta, birçok safkanın şansının eşit olduğunu ve koşunun her türlü sonuca açık olduğunu düşünüyorum..
Oluşturduğum sıralamam  şablondadır...

Dördüncü ayak, Dördüncü ayakta favorim genel görüşün aksine KÜLÜNK SULTAN'dır. İlk startında önemli bir kaynaktan geçilmez denen bu isim, hayal kırıklığı yaratmış ve sahadan üçüncülükle ayrılmıştı. Son koşusunda ise, hiç işlemeyen bu isim, çim pistte adım atmayacağını kum pistte bambaşka kimliğe bürünebileceğini göstermiş oldu.
Aynı şekilde bu safkanın ekürisi de çim pistte etkili olamamış ve katıldığı ilk kum koşusunu kolay kazanmayı başarmıştı. KÜLÜNK SULTAN'ın idmanlarında ekürisine kolay hakim olduğunu düşünürsek, KÜLÜNK SULTAN'ın kum pistte ekürisi kadar etkili olacağını rahatlıkla anlayabiliriz.
KÜLÜNK SULTAN'ın bugünkü koşuda bir diğer avantajı da, süratli bir rakibinin olmaması ve mesafenin 1200 olmasıdır. Tüm veriler ışığında kum pistteki ilk yarışında cazip durumda yakalamışken KÜLÜNK SULTAN'ı favori önermek gerekir diye düşünüyorum..
Bu safkanı banko önermiyor olmamın tek sebebi tabi ki LAVIN'dir. Daha önceki yorumlarımda da övgüyle bahsettiğim bu isim, son koşusunda GÜNGÖR BABA'nın süper performansı karşısında adeta çaresiz kalmıştı. Ama arka grubu ayırması oldukça önemliydi.
Bugünde koşu temposu düşük kalmaz ya da LAVIN ön grupta yer alabilirse, etkili düzlük sprintiyle koşuyu lehine çevirebilir..
KÜLÜNK SULTAN ve LAVIN yazarak dördüncü ayağı iki isimler geçiyorum...

Beşinci ayak, Dördüncü ayak gibi beşinci ayağı da iki isimle geçeriz diye düşünüyorum. Bu safkanlar UMUT EFE ve SONİPLOMAT'tır.
Favorim önereceğim safkan ise özel takibimde olan UMUT EFE olacaktır. Özellikle ilk startında ki üçüncülüğüne bayıldığım bu isim, son koşusunda sert grupta start aldığı için etkisiz kaldı. Bugün dişine göre grupta start alacağı için çok etkili koşmasını bekliyorum..
Bana göre tek ciddi rakibi kum piste ilk defa çıkacak SONDİPLOMAT olabilir. Çim pistte kazanamamış olmasına rağmen koşmuş olduğu iki koşusu da bugünkü rakipleri için yeterliydi diyebilirim. Galoplarında dikkat çekici işlere imza attığından,  kum pistte de iyi koşması gerekiyor. Kaliteli orjiniyle UMUT EFE'nin bana göre tek ciddi rakibidir...

Son ayak, Son ayakta süratli isimler SECRET STORY ile ÖZBAYLIM nedeniyle, koşu temposu ilk metrelerden itibaren yukarılara çıkacaktır. Bu isimlerin dışında LEGION DHONNEUR, DUMYAT ve GRAND PRIX'te iki seri isimden liderliği alamayacakları için ön grubun arkasında konumlanmak zorunda kalacaklar ama tempoya katkı sağlayacaklardır..
Böyle bir gidişatta önde diri kalıp kazanmak çok çok düşük bir ihtimal olduğundan, sprinter isimlere yönelmemiz gerekir.
Bu tanıma uyan isimlerden rakiplerinden ayrı kefeye koymamız gereken BISHAMON'dur. Grubun tartışmasız en kaliteli ismi ama son dönemdeki performansından anlaşılacağı üzere bir takım sorunlar yaşadığı aşikardır.
Bir önceki koşusunda tabela dışında kalmasına rağmen BISHAMON'u çok beğenmiştim. Bu nedenle son koşusunda özellikle BISHAMON'u dikkatli gözlerle izledim. Son koşusunda hiç arttıramayan ve düzlükte olduğu yerde sayan görüntüsü nedeniyle bugünkü koşuda BISHAMON'a bir türlü güvenemedim. 
Ağır sikletine ve eski görüntüsünden olmamasına rağmen BISHAMON son derece uygun grupta favori olmayı sonuna kadar hak ediyor..
BISHAMON eğer sikletinden veya son dönemdeki durgunluğunun gerçek sebebinden dolayı bugünde eksik koşarsa; boş sikletleri ile etkili olabilecek SILVER PLANE, ATALANTE ve DELİFİŞEK'ten gününde olanın kazanması normal sonuç olur..
Son olarak ön grubun arkasında sabırla bekleyecek isimlerden DUMYAT'a da şans vererek son ayağı sağlama almak istiyorum...
BISHAMON, diğer üç sprinter ve ön grubun arkasında emniyet amaçlı önerdiğim DUMYAT yazarak son ayağı toplamda 5 safkan ile geçiyorum...
 
 
 
 
 
 NOT: Boş koşulara hiç bakamadığım için plase ve diğer ayaklar için bugünlük yorumlarım olmayacaktır...





ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:8,,7,6,2,3,4,5
2.AYAK:2
3.AYAK:2,4,8,3,7,5,6,12
4.AYAK:5,1
5.AYAK:7,5
6.AYAK:1,11,13,7,9

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : abbas375

    Başlık : ...

    huuu huuu kimse yok mu :))


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.