ANKARA TAHMİNLERİM - TEK BANKO - ₺1.808,45

Birinci ayak, Günün ilk ayağı gidişattaki belirsizlik, kilo farklılıkları ve istikrarsız isimlerin bir araya gelmesi neticesinde oldukça zorlu görünüyor. Açıkçası THELMA ve GOLD DANCER dışında tüm safkanların gelirinin olduğunu düşünüyorum. 
Bu nedenle ilk ayakta risk almayıp THELMA ve GOLD DANCER dışında tüm safkanlara şans veriyorum. Oluşturduğum sıralamam ise şablondadır...
 
İkinci ayak, Koşunun kaderini SONGURTAY ile DAĞIVAR belirleyecek isimlerdir. İki isimde ayağına seri ve liderliği almadan etkili olmaları oldukça zor. Bu belirsizlik nedeniyle aynen ilk ayakta olduğu gibi ikinci ayakta da risk almayacağım.
Öndeki isimlerden mücadele gücü rakibine göre daha düşük olan ve uzun mesafede zorlanan DAĞIVAR'ı eledim. Onun dışında eski formundan git gide uzaklaşan MERTYUSUF ile yine performans olarak iyi durumda olmayan ELPECAN dışında tüm isimlere şans veriyorum. Sıralamam şablondadır...
 
Üçüncü ayak, İlk defa koşacak ve iyi hazırlanan 3 safkana karşı, iki defa koşup tatminkar performanslar ile 3.lükler elde eden koşan isimler içinde en hazır görünen SAINT TROPEZ kapışması izleriz diye düşünüyorum. Riske alınacak bir koşu olduğunu asla düşünmüyor ve toplamda 4 safkanı yazarak üçüncü ayağı rahat izleme taraftarıyım...
 
Dördüncü ayak, Bankom dışında en fazla risk aldığım koşu bu ayak olacak. Ama koşu temposunun bizlere yol göstereceğini ve bu ayağı da önerdiğim iki isimle geçeceğimizi düşünüyorum.
Şans vereceğim iki isim DASKYLEION ile BLACK KING'tir. 
Öncelikle KÜÇÜK MATRA ile SELAHATTİNBEY'in koşuya sürat kazandıracağını ve temponun düzlüğe kadar düşük kalmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 
MITELO ile DASKYLEION koşuyu 3-4 takip ederken, grubun gerisinde BLACK KING ile JACK BLAKE yer alacaktır.
Tek çekindiğim isim MITELO'nun gidişat ve siklet dezavantajı bulunuyor. Güçlü iki rakibiyle aynı anda sprinte kalktığı anda her iki rakibine de kafa tutabileceğini açıkçası düşünmüyorum. 
Dolayısıyla DASKYLEION veya BLACK KING'ten gününde olanın kazanması normal sonuç olacaktır...

Beşinci ayak, Banko önereceğim isim CASH AKÇE olacaktır. İstanbul pistinde beklenileni veremeyen CASH AKÇE, Kocaeli pistinde götürüldükten sonra büyük bir değişime uğradı ve sınıf atlamayı başardı. 
Daha sonra Adana ve Bursa pistinde müthiş birincilikler elde ettikten sonra, son startında Ankara pistindeki ilk startında sahadan ikincilikle ayrıldı. Bana göre 2. kalmasındaki tek sebep, S.Kaya'nın ÇAĞANRECAN'ı rakip görmemesiydi.
Doğruyu söylemek gerekirse ÇAĞANTERCAN'ın bende uzun mesafede bir şekilde keseceğini düşünmüş ve yanılmıştım.
Bugünkü koşuda S.Kaya'da ÇAĞANTERCAN'ı önemseyecek ve muhtemelen rakibine fazla avans vermeden peşine takılacaktır. Ayrıca TEREX gibi seri bir safkanın olması ÇAĞANTERCAN'ın elini kolunun sallayarak önde tempo kurmasına engel olacaktır. Sprinter isimlere bakıyorum AMERİKALI eksi formunda uzaklarda ve CASH AKÇE kadar fit durumda değil..
MADIBA zor kazanan bir isim ve son koşusunda pisti tanımadığı halde CASH AKÇE'den uzak yemişti. Bugünkü şartlarda da CASH AKÇE karşısında çaresiz kalır görüşündeyim.. KAFKASLI için grup sert, çekindiğim isimlerden ÇIKMAZHAN'da her koşusunda ataklarında gecikiyor..
Dolayısıyla Ankara pistini tanıyan ve son koşusunda öndeki rakibini fazla önemsemediği için geçilen CASH AKÇE, bugün daha temkinli olmasını beklediğim binicisiyle düzlükle beraber ÇAĞANTERCAN'dan kurtulup kazanmaya yakın görünüyor.
CASH AKÇE beklediğim performansı göstermesi durumunda kazanacağı için önereceğim bankom olacaktır...
 
Son ayak, Koşunun ağır favorileri ASMİN KIZI ile YILDIZGÜZELİ stil ve karakter olarak birbirlerine çok benzer yapıdalar. İki isimde seri yapılarıyla dikkat çekiyor ve yakalandıkları anda tekrar yarışa ortak olamıyorlar. 
Bugünkü koşu mesafesi bu iki safkan içinde sorun teşkil ediyor ve kendileri dışında başka seri isimlerin de olması nedeniyle gidişat dezavantajları bulunuyor. Safkanların sprint atıp tazeleme özelliği bulunmadığından, her iki safkanın da bir şekilde kazanamayacağını düşünüyorum.
İlk koşusunu beğendiğim potansiyel sahibi AMATÖR, özellikle 2. startında etkili olan AĞİTA, ilk iki koşusunda adaptasyon sorunu yaşayınca şansını baştan yitiren bugün daha etkili binicisiyle MESOPOTAMIA, koşu temposu lehine gelişecek grubun tecrübeli isimlerden DURUGÜL ile kısa ara sonrası fena koşmayan bu defa daha hazır vaziyette koşuya katılacak NİSAN GÜZELİ son ayağı kazanmasını beklediğim isimlerdir...
 
 
 
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında startta haddinden fazla takılmaması durumunda ALİŞİRİN OĞLU yeterli olacaktır...
 



ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:7,8,9,1,5,6,2
2.AYAK:5,4,3,7,11,12,9,1
3.AYAK:8,1,5,4
4.AYAK:4,3
5.AYAK:5
6.AYAK:8,5,15,3,16

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : erkan

    Başlık : olacak

    bu sefer tamam son ayakta 1 ile 2 nin dışına çıkarsa altılı iyi para verir şuan saat 16:42 ikramiyeye 20 dakika kaldı


  2. Yazan : fıratyılmaz

    Başlık : BOL ŞANS

    Şansa ihtiyacımız olacak.Emeklerine sağlık saygılar


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.