BURSA TAHMİNLERİM

 

THERMESOS: Pistlerden iki sene uzak kalan bu isim, gördüğü üst üste koşularla kendine geldi ve son katıldığı koşusunu kazanarak eski formuna ulaştığını bizlere göstermiş oldu.
Bugünkü rakiplerinden bariz üstün ve kalite olan THERMESOS için tek endişem koşu temposudur.
Ama iç starttan çıkış yapmasının avantajıyla grubun öne çıkacağı da aşikardır.
HÜRDAĞ ve DELİ RÜZGAR gibi stili rakiplerine aldırış etmeden tempoyu belirlemesini beklediğim THERMESOS, beklediğim gibi düzlüğe önde çıkarsa geriden gelecek ataklara güçlü ve inatçı yapısıyla karşılık verebilir.
İlk ayaktan riske girmek isteyen üyelerimiz THERMESOS ile risk alabilirler. Benimde alternatif bankom THERMESOS'tur..
THERMESOS stili rakiplerinden ötürü temposunun üzerine çıkmak zorunda kalırsa, sonlarda sallanacağı için sprinter isimlerden PELİKAN, kısa ama etkili sprinte sahip olan GÖRKEMBEY, uzun zamandır iyi yarışlar yapamasa da her an patlama yapabilecek BURUKKIZI ile piste çıktığında çelimsiz yapısına rağmen bazen cüssesinden çok daha büyük işlere imza atan FETHİYE yazarak ilk ayağı geçiyorum... 
 
 
 
FAST FRIEND: Sentetik pistte beklenileni veremeyen FAST FRIEND, katıldığı ilk ve tek koşusunda Bursa kaba kumunda dikkat çekici performansa imza atmış ve takip listeme girmişti.
Aslında bir ara bu safkanı banko önermeyi düşündüm ama mesafeden ötürü bir türlü riske giremedim. Ağırkanlı yapısı gereği geç toparlanan bu isim, koşuyu ön grubun arkasında kabullenirse güçlü düzlük sprintiyle tüm rakiplerini geride bırakabilir.
Çok cazip durumda olan bu safkanı cazip kurgu oluşturacak üyelerimiz risk edebilirler.
Ben ise, ilk defa kumda koşacak güçlü orjiniyle YOLARKADAŞIM, kaba kumdaki tek koşusunu beğendiğim TIME ATTACAK, son startında çimde işlemeyen ama ilk kum koşusu dikkat çekici olan SAYGINTAY ile grubun tecrübeli ismi kazanma karakteri zayıf olsa da, iyi koşacağını hissettiğim BULUTHAN yazarak ikinci ayağı geçmeye çalışacağım.. 
 
 
 
LAVIN: Diğer alternatif bankolarım gibi uzun süre banko önermeyi düşündüğüm bir başka isim LAVIN oldu. Katıldığı her iki koşusunu da etkili düzlük sprintiyle kazanan bu isim, güçlü yapısı ve bitirici sprinti nedeniyle şimdiden büyük sempatimi kazandı diyebilirim.
Kum pist ve ağır çimde kazanmasından ötürü, bugünkü koşuda normal çim pistte start alacağı için bazı tereddütlerim yok değil. Ama safkanın ilk iki koşusundaki görüntüsü, bugünkü tüm rakiplerinin koşuyu önlerde kabul edecek olmaları LAVIN'in bir kez daha kazanmaya yakın olduğunu işaret ediyor.
Sabırlı bir bekleme yapması durumunda sonlarda kuvvetli gelerek bir kez daha kazanacağın düşündüğüm LAVIN, bir diğer banko adayımdır..
Kurguyu cazipleştirmek ve bu safkanın kazanacağını hissetmemiş olmamdan dolayı PAPULIM harici tüm isimleri yazarak dördüncü ayağı sağlama alma taraftarıyım... 
 
 
 
DARK BOY: Diğer bankolarımdan vazgeçmemi sağlayan isim DARK BOY'dur.
Sentetik pistte start aldığı her koşusundan önce övgüyle bahsettiğim DARK BOY, ilk defa kaba kumda start almasına ve rakiplerinden fazla koşmasına rağmen dikkatimi çeken bir 5.lik elde etti.
Ayrıca son startında koşu temposu lehine gelişmemiş ve mesafe ise kendisine göre biraz uzundu.
Bugünkü koşuda pisti tanıma avantajının yanında, koşu temposu lehine gelişecek ve mesafenin 200 metre kısalması DARK BOY'a artı kazandıracak detaylardır..
Dolayısıyla, WHITE MIST, AENEAS, MARUFBEY, SÜNNETÇİ BEYİ ve VEDO gibi seri isimlerin sürat kazandıracağı koşuyu etkili düzlük sprintiyle kazanmaya yakın olan DARK BOY ile risk alıyorum.
Zor koşuda cazip durumda olmasına rağmen bankom DARK BOY olacaktır... 
 
 
NOT: Gördüğünüz üzere birçok alternatif tekim olduğu için, sizler istediğiniz ve içinize sinen isimlerle risk alıp farklı kurgular oluşturabilirsiniz. Bugünkü koşuda şablonumu yatırabilecek birçok isim mevcut ve özellikle bugün şansa büyük ihtiyacımız olacak. Umarım şans yanımızda olur ve güzel bir gün geçiririz.
Yedili plasenin ilk ayağında, ters mesafeye rağmen lehine gidişattan ötürü ALBURAK KIZI ilk ikide kalır görüşündeyim...






ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:9,11,2,10,1
2.AYAK:4,,18,10,8,1
3.AYAK:4,8,6,10
4.AYAK:2,,4,1,3,6
5.AYAK:13
6.AYAK:9,2,1,7

Herkese bol şanslar dilerim
 
  1. Yazan : MSB4592

    Başlık : YORUMLAR

    ŞABLON İLE YORUMLARININ FARKI ÜSTAD 4 VE 5 AYAKLAR


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : msb4592

    Duzeltme yapildi, uyarıniz ve dikkatiniz için teşekkürler. .


  3. Yazan : şemin

    Başlık : merhaba

    ümit son ayakta oğlum berkay hakkında ne diyorsun


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : semin

    Not kisminda da belirttiğim gibi bircok ismi elemek durumunda kaldim. Bunlardan bir tanesi de oglum berkay dir. Kazanma karakteri zayif oldugu için elediğim bu safkani sablonunuzda yer varsa ilave edebilirsiniz. Yazmama sebebim sansinin olmamasi degil yerimin kalmaslmasidir..


  5. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : son dakika değişikliği hk.

    Thermesos kosudan çıkartıldığı için gidişat avantajını elinde bulunduran HÜRDAĞ sablona ilave edilmiştir. Gidisata göre ilk ayaktaki siralama da değişmiştir. . (15:00)


  6. Yazan : LEPOTAN

    Başlık : LEPOTAN

    Ümit bey senin üstüne oyun Kuran adam tanımam altılım da 4ayak 2 5ayak 13 son ayak9 tekti 5 kaldım ama sağlık olsun sanada helal olsun . Çalışmalara devam


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.