İSTANBUL TAHMİNLERİM - SÜPER PROGRAM

Birinci ayak, İlk defa koşacak taylarda idman pisti programında dikkatimi çeken ve en fazla beğenimi kazanan BERKARAR oldu diyebilirim. Formda eküriye ait bu isim, iyi bir start alabilirse ters kulvarına rağmen kazanabilir. 
Ama ilk defa koşan safkanlara çoğu zaman güvenmediğim gibi bugünde güvenmeyeceğim. PERFECTUS, LIONPAX, AY İNCİSİ ve İKRAM KIZ dışında tüm isimlere şans veriyorum. Sıralamam şablondadır... 
 
İkinci ayak, Koşunun kilit noktası UÇBEYİ ve KANDEMİR'in koşuya ne kadar tempo vereceğidir. TUŞ KİLİDİ ve ATACAN KAN gibi ön grupta giden isimlerinde olması sebebiyle sprinter yapıya sahip safkanları biraz daha avantajlı görüyorum. 
Eski durumunda olmasa bile son derece uygun grupta start alacak ÇETİNYÜREK, yine kendisine göre uygun grupta start alacak bir başka isim ABJARKAYA, yaşça büyük rakiplerine rağmen sabırla bekleme yaparsa OKYAY ilk etapta değerlendirilmesi gereken isimlerdir.
Önde tempo yapacak isimlerden en dirençli ve inatçı isim UÇBEYİ ile sert gruba rağmen çıkış içerisinde olan YİĞİT HORSE daha sonraki ihtimallerdir... 
 
 
Üçüncü ayak, Kazanmaya yakın gördüğüm isim tabi ki STAVE JOBS'tur. Müthiş bir performans gösterip üst gruplarda start alacak duruma gelen bu isim, önde rahatsız edilmediği zaman çok daha başarılı olabiliyor. Yetenekli safkan STAVE JOBS ayrıca, önde tempoya karışmayıp sabırla bekleyince de kazanabiliyor. 
Bugünkü koşuda ister OCEAN SOUND'a liderliği verip ikincilikte gitsin, isterse de liderliği alıp tempoyu belirlesin. STAVE JOBS'un her halükarda düzlüğü rakiplerinden önce görmesini ve düzlüğe kadar sermayeli çıkacağı için siklet avantajıyla tüm ataklara direnebileceğini düşünüyorum.
Bana göre en ciddi rakibi WOLFS BREATH'tir. Ama bu isimde haddinden fazla beklediği için STAVE JOBS'a yetişemeyecek diye düşünüyorum. Dolayısıyla alacağı avans ile kazanmasını beklediğim STAVE JOBS, günün bana göre en sağlam bankosudur... 
 
 
Dördüncü ayak, Bana göre iki safkanı yazarak  dördüncü ayağı geçeriz diye düşünüyorum. Bahsettiğim iki isim MENGÜBERT ve ULUER'den favorim MENGÜBERT'tir. Kaya ekürisine ait olmasına rağmen MENGÜBERT'in kaliteli ve potansiyelli bir isim olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Rakibine göre koşması ve teşviğe hemen cevap verip diri kalması çok önemli artılarıdır.
Bugünkü koşuda kendisi dışında sabırlı bekleme yapacak başka bir isim olmadığından, gidişat avantajını değerlendirip bir kez daha kazanabilir. Net favorim MENGÜBERT'tir.
MENGÜBERT ile risk almak istedim ama buna engel olan safkan ULUER oldu. İlk startında binicisinin safkanı fazla zorlamaması neticesinde zor kazanmış havası veren ULUER, ilk koşusunu çok daha kolay kazanabilirdi. Dolayısıyla sınırlarını göremediğim safkanlardan her zaman çekinirim. Bu yüzden MENGÜBERT'i avantajlı görsem de, ULUER'de yazarak dördüncü ayağı sağlama alma taraftarıyım... 
 
 
Beşinci ayak, Özel takibimde olan iki isim BEAUGAZON ve GALİPHAN yazarak beşinci ayakta risk alacağım. Öncelikle iki safkanın da gerçek gücünü göstermediklerini belirtmek isterim. Her iki safkandan özellikle GALİPHAN, maiden bir isim olmasına rağmen açık yarış kazanacak kumaşa sahiptir. Uzunca bir tedavi döneminin ardından bir yarış gören GALİPHAN, ara sonra ilk koşusunda ağırkanlı yapısına rağmen liderliği alarak dikkatimi çekmişti. Düzlüğün ilk metrelerinde teslim olmasına rağmen safkanın düzelme sinyallerini verdiğini söyleyebiliriz.
Bugünde liderliği alacak herhangi bir isim olmadığı için GALİPHAN, öne düşecek ya da ön grubun arkasında konumlanacaktır. Dolayısıyla gidişat avantajına sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Geriye sadece GALİPHAN'ın gerçek gücüne biraz olsun yakın koşması kalıyor. Eğer birazcık koşayım derse, bu koşusuyla beraber kazanıp çıkışa geçecek olup net favorimdir.
Tek rakibi BEAUGAZON'da gücünü beğendiğim ve özellikle ön grupta konumlandığı zamanlarda etkili olabilen bir isim. Bugünde tempo lehine gelişecek ve sevdiği uzun mesafede start alacak.
Liderliği almasını beklediğim bu isim, stili dışı koşmazsa muhakkak birincilik mücadelesinin içinde yer alıp etkili olacaktır. En az GALİPHAN kadar şanslı olacağını düşündüğüm için iki safkanı ayrımsız yazmanızı tavsiye ediyorum.
Çok beğendiğim bir isim olmasına rağmen siklet ve gidişat dezavantajı bulunan KIRBY DRIVE, elediğim tek isim olmuştur... 
 
 
Son ayak, Günün bana göre tartışmasız en zor koşusu son ayaktır. Özellikle DONT MAKE ME CRY'dan etkili performans beklesem de, son ayakta risk almak istemedim. Ayrımsız tüm isimlere şans verdiğim son ayakta, sıralamaya göre daha az isme şans verebilirsiniz. Sıralamam şablondadır... 
 
 
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında ters mesafeye rağmen lehine gelişecek tempoda BİÇER'in ilk ikide kalacağını düşünüyorum. Son ayak virgülden sonrasını eleyecek üyelerimiz, STAVE JOBS yanına  WOLFS BREATH yazarak teksiz ve farklı kurgu oluşturabilirler... 
 
 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:2,1,10,11,4,6,7
2.AYAK:3,1,6,,4,5
3.AYAK:8
4.AYAK:3,6
5.AYAK:4,5
6.AYAK:8,10,9,11,6,4,,,1,12,3,7,5,2

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : şemin

    Başlık : MERHABA

    İSTANBUL u bekliyorum gözlerim kapalı


  2. Yazan : dauntlees

    Başlık : DONT MAKE ME CRY

    sevgili ümit bu atı koştursan biraz..belki tek atarım :)ufak bi yorum lütfen...selamlar


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : Dauntlees

    Onde boş kalacak, gördüğü koşularla formunu bulma yolunda ve rakipler dişine göre. . Babangida ikincilikte gitmeye razı olursa dont make me cry ın çok şanslı olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. .


  4. Yazan : tulumba

    Başlık : Bankodan yattık

    ikinci ayak hem 6 , hem de 9 vardı...3. ayaktaki bankomuz biraz daha direnebilse iki altılıyıda yakalıyordum...Kısmet değilmiş...


  5. Yazan : samsam

    Başlık : tahminler

    umit bey çalışmalar ürüyor herhalde


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.