ANKARA TAHMİNLERİM

Birinci ayak, Günün ilk ayağını önereceğim 5 isimle geçeceğimizi düşünüyorum. Bu isimlerden favorim ALY GIRL'dür.
Uzun mesafeye o bitirici sprintini yayabilir mi? tam olarak kestiremiyorum ama safkanın formu ve bu tarz safkanlara kusursuz biniş yapan jokeyiyle süratli geçmeye aday koşuda net favorimdir. 
İlk ciddi rakibi PRIZE FOR'dur. Bir önceki startında sert grupta 5.liği tatminkar olan bu isim, son koşusunda sert rakiplerinin arasında mesafede ötürü hiç yarışa karışamadı. Bu defa daha uygun grupta ve etkili olmasını beklediğim çim piste çıkacak. Etili jokeyiyle favorinin sert rakibidir.
Kolay grupları geride bırakmasına rağmen form olarak üst seviyede olan FROM THE SINOPE, son koşusunda büyük süprize imza atıp nihayet beklenileni veren ve yine etkili koşabileceğini düşündüğüm MANZANILLO ile ağır sahada eksik koşmasına rağmen uygun grubu bulan ve IN FOCUS tarafından koşu temposu tavan yapmazsa etkili olacağını düşündüğüm AKİLA yazarak ilk ayağı geçiyorum.

İkinci ayak, Tahminsel açıdan bana göre günün en zorlu koşusu ikinci ayaktır. ARAPKIR ve DURMAZBEY'in koşuya ne kadar tempo vereceği, bu tempoya CİHANEFE'nin katkısı ne olacak tam bir soru işaretedir. Bu nedenle toplamda 6 safkanı yazarak bu ayağı geçmeye çalışacağım. Sıralamam şablondadır.

Üçüncü ayak, Son koşusunda banko önerdiğim ENYALIOS, bir kez daha banko önereceğim safkan olacaktır. Aslında uzayan her mesafenin ENYALIOS, aleyhine olduğunu düşünüyorum ama muhteşem uyum sağlayacağını düşündüğüm binicisi ile start alması, pistin ağır oluşu ve koşu temposu ENYALIOS için çok önemli artılardır.
CEMCEM'in liderliği alacağı koşuda bu safkanı MITELO ve BE MY SHADOW yakından takip edecektir. Ama koşunun rölanti tempoda başlayacağını ve son 1000 metreye kadar sürat kazanmayacağını düşünüyorum
ENYALIOS ön grubun arkasında konumlanacak ve koşunun aniden sürat kazanmış olmasından şüphesiz en fazla yararlanacak isim olacaktır. Bir anda arttırabilme kabiliyetine sahip bu isim, bu tarz isimlere kusursuz biniş yapan jokeyiyle 200 geçilirken grubun önüne çıkıp alacağı avansla geriden gelecek isimlere şans vermeden kazanmayı başaracaktır diye düşünüyorum. ENYALIOS bana göre günün en güvenilir ismidir.

Dördüncü ayak, HİSARBEY liderliği alacak bu safkanı KARAESER yakından takip edecektir.  BABAMEVLÜT, GELİBOLU, BESLENEY ve ŞAHPAZLI ise öndeki isimlerin arkasında yer tutacaklardır. 
Böyle bir gidişatta ve uzun mesafede sprinter bir ismin zaferi en olası netice olacaktır. Bu tanıma uyan KARAÜZÜM net favorimdir. Son koşusunda bugünkü grubun tamamın geçen bu isim, bugünde lehine gelişecek tempo ve pist koşullarında bir kez daha kazanmaya yakın görünüyor.
Bana göre ilk ciddi rakibi uzun zamandır suskun olan YALNIZEFE olacaktır. Geçen sene birçok açık yarışa damgasını vuran bu isim, bu sezon bir türlü gerçek gücünü gösteremedi. Ancak yavaş yavaş kendine geldiğini ve geriye dönüş sinyalleri verdiğini düşünüyorum. Koşu temposu ve pist koşulları nedeniyle günün anlamlı koşusunda tatlı bir süprize imza atabilir.
Şampiyon BABA MEVLÜT, biraz daha geri planda şans vereceğim isim olacak. Gücünü ve kalitesini asla inkar etmediğim bu ismi, koşu temposu nedeniyle geri planda tutuyorum. Ama düzlükle o bilindik bindirmeleri yapıp liderliği alabilirse, aynaya kadar tüm ataklara inatçı yapısıyla direnebilir.
İkinci baharını yaşayan GELİBOLU ile önde KARAESER tarafından preslere maruz kalmazsa büyük bir bomba yapabileceğini düşündüğüm HİSARBEY diğer ihtimallerdir.

Beşinci ayak, Son koşusunda banko önerdiğim DUST CATCHER bir kez daha favorim olacaktır. Son koşusunda tabela dışında kalmasının sebebi, koşu temposu ve aprantisinin etkisiz biniş sergilemesiydi diyebilirim. 
Bugün çok daha etkili jokeyi ile daha iyi koşması gereken uzun mesafede şansını deneyecek. Tek endişem koşunun bir kez daha rölanti tempoda geçme ihtimalidir. Bu nedenle DUST CATCHER sadece favorim olacaktır.
İlk ciddi rakibi son koşusunda ara vermiş olmasına rağmen dikkat çekici performans sergileyen NEGHBOUR SOLDIER'dır. Ön grupta konumlanacak bu isim, ciddi rakiplerine göre siklet ve gidişat avantajına sahip görünüyor. Binicisinin yürü dediği anda vites değiştirebilen bu isim, dinçlik koşusundan etkilenmezse lehine pist koşularında rakiplerini ikincilik mücadelesinde bırakabilir.
Son olarak SECRED FAIR diyorum. Uzun aradan sonra bir yarış görüp kondisyon açığını gideren SECRED FAIR, gidişat konusunda bilinçli jokeyiyle ön grupta konumlanmasını beklediğim bir başka isimdir. Grubun uygunluğunu ve gidişat avantajını düşünerek bu safkanı da ilave ederek beşinci ayağı üç isimle geçmeye çalışacağım.

Son ayak, Birbirlerine devamlı üstünlük sağlayabilecek isimlerin bir araya geldiği koşuyu 5 isimle geçeceğimizi düşünüyorum. Ön plana çıkaracağım ya da öveceğim bir isim olmadığı için KATI KAZAN, ERZANBEY, SERKANAĞA, GENCERHAN ve YAKŞIGÜZEL sıralamasını değerlendirmenizi tavsiye ederim.


NOT: Çekindiğim ve şablonu yatırabilme ihtimali olan isimler; İkinci ayak yazmadığım tüm isimler, CEMCEM, JUNIOR PIANISTBESLENEY, BONKOS, SAN VICENTE, ve AKAN NEHİR'dir.

 

 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:2,7,4,6,1
2.AYAK:2,7,4,5,6,3
3.AYAK:6
4.AYAK:7,9,2,,4,5
5.AYAK:8,4,5
6.AYAK:2,10,1,3,11

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : tulumba

    Başlık : ALTILIYA DAHİL KOŞULAR ÇİMDE

    ÇİM Pist Ölçümü 4.9 AĞIR


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.