BURSA TAHMİNLERİM

Birinci ayakDiğer bankoma yönelmeden önce banko önermeyi düşündüğüm isim GÜNGÖR BABA oldu. İlk startında hazır bir rakibe çarpılan ve son metrelerde düşen temposuyla 3.lük elde eden bu safkan, diğer maiden koşuyu kazanan isimden daha iyi derece yaparak gayet tatminkar performans sergilemeyi başarmıştı.
Bugün ilk defa çim piste çıkacak ama safkanın aksiyonları ve orjini gereği çim pistte de etkili koşması yüksek ihtimaldir. Ciddi rakiplerinin dişi olmaları ve rakiplerine göre avantajlı kulvardan yarışa başlayacak olması, GÜNGÖR BABA'nın diğer artılarıdır.
Alternatif ve ufak kupon yapan üyelerimiz GÜNGÖR BABA ile risk alabilirler.
Ben ise, ilk koşusunu çok beğendiğim DERMANIDILA'ya da şans vereceğim. İlk startında düzlükte 1. olan safkanın oldukça gerisinde olmasına rağmen, düzlük boyu diri ve istekli görüntüsü oldukça beğenimi kazandı.  Çim piste yatkın orjini ve önemli derecede siklet avantajı bulunduğu için DERMANIDILA'da yazarak ilk ayağı iki isimle geçmeye çalışacağım.
Eğer ilk ayaktan yatmak istemiyorum diyen üyelerimiz olursa; BLACK SWOOD, SAKAR BEY ve ASPORÇA yazarak ilk ayağı sağlama alabilirler.. 
 
 
İkinci ayak, Günün ikinci ayağında birçok isme şans vermeme rağmen rahat olduğumu asla söyleyemem. Bu tipteki koşularda daima farklı bir safkan çıkıp kazanabiliyor. Dolayısıyla kendi tuttuğunuz isimler varsa bu koşu için ilave yapabilirsiniz.
Yine de koşunun gidişatının bize yardımcı ve yol gösterici olacağını düşünüyorum. 
İlk metrelerle beraber NİNOŞUN KIZI, AHLATLI ve KAANKEREM önde tempoyu belirlemek isteyecek isimler olacaklardır. Bu isimlerin dışında FARUKİ, KARTOPU ve ÇAKIRKAYA ön grupta yer alacak ve en kötü ihtimalle düzlüğün ilk metreleriyle birlikte öndeki tempoya katkı yapacaklardır.
Kısacası temponun rölanti geçme ihtimali yok denecek kadar azdır. Bu nedenle, sprinter isimlerin şansının bir hayli fazla olduğunu düşünüyorum
Sprinter isimler BAŞYAZAR, MİRHABER, RÜYA GİBİ ve ŞERO ŞERO cazip durumda olmalarına rağmen bana göre kazanmaya yakın safkanlardır. Böylesine zorlu bir koşuda sadece sprinter isimlere bırakarak risk almak istemiyorum. Ön grupta bekleme yapacak isimlerden; ÇAKIRKAYA, FARUKİ ve KAANKEREM yazarak ikinci ayağı geçeceğim.
Yorumumun başında söylediğim gibi çok safkana şans vermiş olmama rağmen içim rahat değil. Özellikle bu ayakta tuttuğunuz, takibinizde olan veya neden olmasın dediğiniz isimler varsa mutlaka şans vermelisiniz.. 
 
 
Üçüncü ayak, Nereden bakılırsa bakılsın bana göre KING OF AGEAN dışında tüm isimlerin geliri olduğu zor bir koşu ile karşı karşıyayız. Mesela neredeyse hiç şans verilmeyen isimlerden AENEAS starttan düzgün çıkış yaparsa, ÇIKMAZHAN kendisi kadar seri olmadığı için büyük bir süprize imza atabilir. Tam tersi durumda ÇIKMAZHAN liderliği alır ve AENEAS startta kalırsa, ÇIKMAZHAN beyaz bayrak ayna yaparsa kimse şaşırmasın.
İki isimde starttan çıkar ve tempoyu erken yükseltirlerse o zaman aleyhine şartlarda start almak zorunda kalan GOLD TO GOLD bile lehine gidişatta kazanabilir.
MARDINAR, FREE CHI, GRADE BOY ve YEGANE zaten formdalar. Dolayısıyla üçüncü ayakta risk almak bana mantıklı gelmiyor. Sizlere yardımcı olabilmek adına yine de bir sıralama oluşturdum. Sıralamam şablondadır.. 
 
Dördüncü ayak, Banko önereceğim isim MOSTAR olacaktır. Açıkçası bu safkanın son tutarak kazandığı koşusundan sonra aldatıcı bir isim olduğunu ve güçlü bir rakibe denk geldiğinde diş geçiremeyeceğini düşünmüştüm. Programa baktığımda da MOSTAR'ın favori olduğunu görünce sevinmiş, altılının dördüncü ayaktan para yapabileceğini ön görmüştüm.
Ama çalışmalarım bittiğinde MOSTAR karşıma bariz bir şekilde banko çıktı:)) 
Bugün start alacağı rakiplerinin hepsi kaçarak etkili olmaya çalışan seri isimler. Bu isimlerden hiçbirisi MOSTAR'a kafa tutacak düzeyde de değiller. İçlerinden sadece FINISHER ile ilgili olumsuz birşey söyleyemem. Çünkü, ilk koşusunda tempoyu belirlerken zorlanmamış ve düzlükte hiç kesmeden beyaz bayrak ayna yapmıştı. Bugün FINISHER ilk defa çim piste çıkacak ve birçok stili rakibi temposunu kolay kurmasına izin vermeyecektir
Dolayısıyla MOSTAR'ın tecrübesi, çim pistte önümüzde duran başarısı, gidişat avantajı ve tecrübeli jokeyi ile FINISHER'a göre çok daha ağır basıyor..
Grubun gerisinde bariyer dibinde yer tutacak MOSTAR'ın süratli geçecek tempodan istifade ederek, düzlükte gerilemeye başlayan rakiplerini teker teker atlatmasını ve bir kez daha kazanmasını bekliyorum. MOSTAR en fazla güvendiğim isim olup önereceğim bankomdur.. 
 
Beşinci ayak, Henüz gerçek gücünü gösterememiş olmasına rağmen DASARA ile formunda birkaç yarıştır kıpırdamalar olan GAZİ BİNAJWAAD rakiplerine göre kazanmaya yakın gördüğüm isimlerdir. Ama beşinci ayakta da ikinci ayak olduğu gibi farklı bir safkanın kazanması beni asla şaşırtmayacaktır. DASARA ile GAZİ BİNAJWAAD'ın yanına; ATLANTIS TIGER, STARIN KIZI ve GİZEMİM yazarak bu ayağı geçmeye çalışacağım.
Sikleti nedeniyle NARKOZ, tek çim koşusunu vasat bulduğum için GALLOPING WISDAM elemek durumunda kaldığım safkanlar oldular.. 
 
Son ayak, Kalabalık ve zorlu görünen koşuyu önereceğim 4 isimle geçeceğimizi düşünüyorum. Bu isimlerden favorim PAYBACK'tir. Kesinlikle çim pistte daha etkili koştuğunu düşündüğüm PAYBACK, nihayet çim pistte ve uygun rakipleriyle mücadele edecek. Çok gerilerde bekleme yapmaz ve ön grubun arkasında konumlanırsa uygunlaşan sikletiyle şanssızlığını kırmaya yakın görünüyor.
Bir diğer şanslı olabilecek isimde MOUNTAIN WARRIOR'dur. Sitemizde 5 milyar kazandığımız gün, büyük bir süprize imza atarak kazanan ve iramiyeyi neredeyse tek başına belirleyen bu safkana ayrı bir sempati duyuyorum. Kum pistle alakası olmayan bu ismin, kum koşularını ise kesinlikle ölçü almıyorum. Katıldığı çim koşularında ise, tempo ve start sorunu başarılı olmasına engel oldu. Bu defa startta takılmaz ve koşuyu çok gerilerde takip etmezse kendisi kadar formda ekürisi ile muhakkak söz sahibi olacaktır.
Takibimde olan FLYING DAKOTA'da müthiş ciğerli bir isimdir. Uzayan her mesafe lehine olan bu safkan, koşunun erken tempoya girmesi durumunda etkili düzlük sprintiyle tüm rakipleri geride bırakarak kazanabilir.
Son olarak GOLDEN KING diyeceğim. Kum pistte katıldığı koşuları kesinlikle ölçü almamak gerekir. Nitekim safkan kumda bana göre hiç işlemiyor. İdmanlarında farklılaşan GOLDEN KING, formunu bulmuş ise çim pistte günün süprizini yapabilecek potansiyele fazlasıyla sahiptir.. 
 
NOT: Her ayakta şablonu yatırabilecek isimler olduğu için farklı kurgular yapan üyelerimize yardımcı olmak amacıyla kurgumuzu yatırabilecek isimleri paylaşmak istedim. Yorumların altında da paylaştığım bu safkanlar; BLACK SWOOD, SAKAR BEY, ASPORÇA, BEYAZATLI, IŞIKHAN, NESRETTİN DAYI, FINISHER, NARKOZ, GALLOPING WISDAM, SCENIC SON ve KING BLACK'tir.


 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:3,10
2.AYAK:8,4,10,11,3,6,9
3.AYAK:8,7,4,1,3,2,6
4.AYAK:2
5.AYAK:10,14,,5,4,6
6.AYAK:4,11,12,9

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : ahmet1234

    Başlık : döktürmüşsün

    Kardeşim uzun zamandır detaylı yorumlar yazamadığın için kendi adıma yorumlarına hasret kalmışım. Soluksuz okudum ve bir kez daha at yarışı bakış açına hayran kaldım. İsterse şablonun sıfır çeksin ama bilgi ve birikimin at yarışlarında uç noktada. Sonuçlara da yansıması durumunda bizlerden keyiflisi olmayacaktır. Emeğine, yüreğine ve ellerine sağlık. Tüm arkadaşlara da bol şanslar.


  2. Yazan : abbas375

    Başlık : ...

    gürkan , istanbul tahminlerini bekliyoruz...


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : abbas375

    Sevgili abbas375, soy adım gürkan değil GÜRGAN“dır. İstanbul tahminlerim ise, 15:10 gibi yayınlanmış olacaktır.


  4. Yazan : abbas375

    Başlık : ...

    ha k ha g ne farkeder be ümit, kalpler bir olsun....


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.