İSTANBUL TAHMİNLERİM - GÜZEL PROGRAM

Birinci ayak, Günün ilk ayağında KAYA PINARLI startla beraber liderliği alacak ve muhtemelen rölanti tempoda düzlüğe kadar gelecektir. Ama her önde boş kalan at kazanacak diye bir kural olmadığı için KAYA PINARLI'nın eksik koştuğunu düşündüğüm sentetik pistte düzlükle beraber teslim olmasını ve gerilemesini bekliyorum. Bu sebeple koşuyu ön grupta takip edecek safkanlar şanslı konumda olacaklardır..
Favorim ve kazanmaya yakın gördüğüm isim DEMİRİZ'dir. Adım sıklığı fazla olan bu safkan, bana göre sentetik piste müthiş uyum sağlayacaktır.  G.Kocakaya aşırı bekleme yapmayı tercih etmez ve beklediğim gibi ön grupta saklanırsa, kısa ama etkili sprintiyle rakiplerini çaresiz bırakabilir.
Ekürilerden formunu yakalayan ve ciddi siklet dezavantajına sahip olan HIRÇINKAYA, son koşusunda kazanarak formunu bulduğu belli eden ve sentetik piste bayılan YENİ BEN, grubun gerisinde bekleme yapacak olan gidişat dezavantajına rağmen koşunun erken süratlenmesi durumunda devreye girecek KÖKAĞA ile yine ön grupta konumlanacak ve her an süpriz yapacak durumda olan FARUKİ yazarak ilk ayağı geçiyorum...   
   
İkinci ayak, Tüm ayaklar içerisinde en fazla hakim olduğum koşu kesinlikle ikinci ayaktır. Birbirini her zaman geçebilecek isimlerin bir araya geldiği koşuda, risk almak istemiyorum. Önerdiğim isimlerin dışında bir safkanın kazanamayacağına eminim ama kim kazanır bunu kestirmek oldukça güç..
Yine de sizlere yardımcı olabilmek adına bir sıralama oluşturdum, sıralamam şablondadır...   
   
Üçüncü ayak, HÜRDAĞ ilk metrelerle liderliği alacak, AŞIRIM BEY, KOCABAŞ, MERCANLI ve YESARİ ön grubun arkasına konumlanacaktır. Böyle bir gidişatta HÜRDAĞ önde boş kalacak gibi görünse de düzlüğe doğru ön grupta bekleyen isimler baskıyı arttıracaklardır.
Dolayısıyla bitirici bir sprinterin kazanmaya çok daha yakın olduğunu düşünüyorum. Bu isimlerden favorim KÜLHAN'dır. Tam oturmamış (Yarış karakteri olarak) bir safkan ve ileri de daha iyi yarışlar yapacağına adım kadar eminim. Ama karakteri tam oturmadığı için tutarsız performanslar sergileyebilir. Herşeye rağmen gidişat avantajı bulunan kalite safkan KÜLHAN favorimdir..
İlk ciddi rakibi binicisiyle çok iyi uyum sağlayacak HABERAĞA'dır. Sentetik pistte de farklı koşacağını düşündüğüm bu isim, sabırlı bir bekleme ile sonlarda müthiş bir sprint izlettirebilir..
Son olarak ön grupta konumlanacak bir isme şans vermek istiyorum. Bu safkanda tabi ki KOCABAŞ'tır. Uzun ara sonra iki yarış gören bu isim, hem koşularında hem de idmanlarında oldukça diri görünmüştü. Bugün, ara sonrası en verimli olacağı koşuya çıkacağı için sikletinin de vermiş olduğu avantajla düzlükle alacağı liderliği aynaya kadar koruyabilir..
Üç ismi ayrımsız kuponlara yazma taraftarıyım...   
   
Dördüncü ayak, İlk defa koşan taylarda detaylı yoruma gerek duymuyorum. Orjin, galop, at sahibi ve jokey tercihleri gibi detayları göz önünde bulundurarak toplam da 4 isme şans vereceğim. Sıralamam şablondadır...   
   
Beşinci ayak, ALTUNPINAR'ın liderliği alacağı koşuda, ZEMBELEK ve YARIŞALAN bu ismi 2-3 takip edeceklerdir. Koşuda tempo, birçok ismin nasıl performans sergileyeceği soru işareti olduğu için beşinci ayakta da risk almak istemiyorum..
Özellikle YARIŞALAN ve AFFAN'dan etkili performans beklesem de, SARRAF, BURAKEFE, ALTUNPINAR ve ÇETİNYÜREK yazarak beşinci ayağı sağlama alacağım...   
Son ayak, Banko önereceğim isim SHERE KHAN olacaktır. Bu sezon katılmış olduğu koşularla birlikte çıkış içerisinde olan bu isim, özellikle sentetik pistte çok etkili yarışlar yapıyor. Son başarısız kaldığı çim koşusunu ise hiç mi hiç ölçü almıyorum. Çünkü, binicisi gereksiz yere safkanı stili dışı koşturdu ve eksik olduğu çim pistte bu nedenle doğal olarak başarısız kaldı..
Bugün, sevdiği sentetik piste bir daha merhaba diyecek ve dişine göre bir grupta start alacak..
Mesafe 1300 - 1400 olsaydı çok daha iddalı sözlerle çok sağlam banko ifadesini kullanabilirdim ama binicisinin sabırsızca öne erken gelmesinden korktuğum için sadece banko olarak değerlendireceğim. Kesinlikle bekleme yapması gereken SHERE KHAN, aceleci olmaz ve son düzlüğe kadar sabırla beklerse, düzlükle beraber rakiplerinden kurtulup kazanmasını bilecektir..
Dolayısıyla SHERE KHAN, en fazla güvendiğim isim olup önereceğim bankom olacaktır...   
  
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:6,9,4,3,5
2.AYAK:8,1,2,9,5,10
3.AYAK:6,7,8
4.AYAK:5,1,4,7
5.AYAK:4,5,8,6,10,7
6.AYAK:4

Herkese bol şans dilerim.

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.