ANKARA TAHMİNLERİM - ₺521,37

Birinci ayak; Koşunun gidişatı nedeniyle sprinter isimlerin çok daha şanslı olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. ADIYAMAN ve ATEŞKARTALI grubun en seri safkanları. Bu safkanlarında dışında ARAPKIR, YAMAN AĞA hatta EKOBEY'de ön grupta gitmeyi tercih ediyor. Dolayısıyla temponun düşük kalma ihtimali oldukça zayıftır.
Kazanmaya yakın gördüğüm ve favorim YENİ BEN'dir. Uzun zamandır kazanamıyor olmasına rağmen son koşusunda starttan düzgün çıkış yapması ve aralarda sıkışmasına rağmen genel görüntüsünü beğendiğimi belirtmeliyim. Son metrelerde binicisinin safkanı zorlamaması da dikkatimden kaçmadı. Startta takılma huyu tekrar etmez ve pisti ağır bulursa YENİ BEN'den iyi bir yarış bekliyorum.
İlk ciddi rakibi ALYETİŞ olacaktır. Kısa ve orta mesafeli koşularda her daim iyi koşabilen bu isim, ıslanan pistte de daha etkili koşabiliyor. Öndeki grubun hemen arkadında yer tutacak ALYETİŞ, düzlükle beraber bariyer dibinden yürüyebilirse mutlaka 1.lik mücadelesinin içinde yer alacaktır.
Bir diğer şanslı olacak isimde SEYMANAĞA'dır. Son startında gereksiz yere önlere gelmiş ve kısa sprintini erken gerçekleştirdiği için etkisiz kalmıştı. Bu defa sabırlı bir bekleme yaparsa kısa ama etkili sprintiyle dişine göre grubu geride bırakabilir.
Son olarak EKOBEY diyeceğim. Grubun en kaliteli ismi ama eski gücünden oldukça uzaklarda olduğu da aşikar. Fakat, ağırlaşan pist koşullarında çarpı atılması gereken isimlerdendir. Binicisi ön grubun arkasında sabırla bekleyeceği için uygun grupta söz sahibi olabilir. İlk ayağı önerdiğim 4 isimle geçeceğimizi düşünüyorum.   
   
İkinci ayak; Koşuda start alan tüm isimler ne tesadüftür ki bekleme yaparak etkili oluyorlar. Bu nedenle tahminsel açıdan zorlu bir koşu bizleri bekliyor. Jokeyler ve safkanların stillerine göre GOLD DANCER, TANGO WINNER, SELNUR ya da FOREVER QUICK liderliği alabilecek isimler olarak görünüyorlar. Bu tarz koşularda kısa ama etkili sprinte sahip isimlerin daima etkili olduklarına defalarca şahit oldum. Nedeni ise, yavaş tempoda başlayan koşunun düzlükle beraber hızlanması ve bu tipteki isimlerin ağırkanlı olmayışlarıdır. Bu tanıma uyan safkan bugünkü koşuda GOLD DANCER'dır. A.Çelik ile bambaşka koşabilen bu isim ön grupta konumlanacak ve düzlüğün ilk metreleriyle akınlarına başlayıp koşuyu çalmak isteyecektir. Bunu da gerçekleştirebileceği için net favorimdir.
Bir diğer kazanmaya yakın isim TANGO WINNER'dır. Bu isimde yarış hayatı boyunca birkaç defa önde giderek etkili olmaya çalışmış, hatta bir koşusunu da beyaz bayrak ayna yaparak kazanmıştı. Uzun aradan sonra bir yarış görüp kondisyonunu geliştiren bu safkan, Ankara çim pistine yatkın orjiniyle mutlaka kuponlardaki yerini almalıdır.
Ağır sikletine rağmen Ankara pistine bayılan DANEHILL GÜL, eğer binicisi tarafından çok gerilerde bekletilmez ise şanslı olabilecek bir diğer isimdir. Uygun sikletleriyle koşunun süprizini yapabilecek isimler IMPASSIONED ile SELNUR'dur.
Bu ayakta elediğim ve çekindiğim tek isim FOREVER QUICK'tir.   
   
Üçüncü ayakSon koşusunda ağır sikleti,tempo ve mesafeden dolayı etkisiz kalan TEKELİHAN'ın son koşusunu kesinlikle ölçü almıyorum. Uzayan her mesafede daha farklı koşabilen bu isim bugün; lehine gidişatta, dişine göre grupta ve siklet dezavantajı bulunmadan start alacak.
İlk metrelerle BAHABEY öne düşecektir. Bu safkanı ASABİ, ARTVİNLİ ve AKAN NEHİR yakından takip edip düzlüğe çıkmadan preslerine başlayacaklardır. Düzlükle beraber öndeki isimler tempodan dolayı gerileyecekler, gerilerden TYPHOON ile TEKELİHAN ataklarına başlayacaktır. Güç olarak rakibinden daha üstün olan TEKELİHAN'ın son metrelerde TYPHOON'a hakimiyetine hissetirip kazanmasını bekliyorum. Bankom TEKELİHAN'dır.  
Bankomun en ciddi rakibi ise bana göre TYPHOON'dur. 
   
Dördüncü ayak; Favori isimlerden CEPHEI eski gücünde değil, AKİLA'da zaman zaman start problemi yaşıyor. AYŞENAZ kesinlikle güvenilecek karakterde değil, AMARILLO ile İKİBAKİ'de koşunun süratli tempoda geçmesi durumunda etkili olabiliyorlar. Ama tempoda rölanti geçecek gibi görünüyor. Kısacası, önereceğim 5 safkanın da kazanamaması için geçerli nedenler mevcut..
Hiçbir ismi ön plana çıkarmadan bu ayakta ayrımsız 5 safkanı yazarak geçiyorum. Yine de bir sıralama oluşturdum. Sıralamam şablondadır.   
   
Beşinci ayak; Alternatif banko adayım son koşusunda kolay kazanacağını dile getirdiğim SUMMER STORM'dur. SUWAKO gibi bir safkan ile anneden kardeş olan bu isim, aynen SUWAKO gibi geç açıldı. Son kazandığı koşusunda rahat görüntüsü ve aksiyonları daha iyi yerlere geleceğini açıkça gösteriyordu. Eğer mesafeden dolayı çekinmesem tereddütsüz banko olarak önerecektim ama mesafeden ötürü sadece alternatif bankomdur.
Daha geniş kupon yapan üyelerimiz; bu pistteki ilk koşusunu gösterişli kazanan BEST OF ELİF ile potansiyelli bir safkan olduğuna inandığım ÜMİDİM'i yazarak bu ayağı geçebilirler.
Elemek durumunda kaldığım safkanlar; BLACKOUT ile TAMERLANO'dur.   
   
Son ayak; Birbirinden vasat maiden isimlerin bir araya geldiği son ayakta yoruma gerek duymuyorum. İlk defa koşan safkanların daha şanslı olduklarını düşünsem de birçok isme şans vererek son ayağı geçiyorum. Sıralamam şablondadır.   
  

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:7,4,2,1
2.AYAK:6,8,1,7,9
3.AYAK:2
4.AYAK:1,2,7,3,4
5.AYAK:3,,2,4
6.AYAK:8,4,1,7,6,3,5

 
6'lı ganyanda dağıtılacak tutar 1.457.752,00 t dir.6'lı ganyan 521,37 t vermiştir.
Yarış Sonuçları Yarış Programı(Son Güncelleme 18:15)
1 7 - YENİ BEN 1.37.31 3,95
2 7 - IMPASSIONED 1.41.26 3,00
3 2 - TEKELİHAN 2.33.67 1,80
4 2 - CEPHEI 2.02.52 1,60
5 2 - BEST OF ELİF 1.13.96 1,65
6 4 - HÜNKAROĞLU 1.07.46 3,10
 
  1. Yazan : faydo

    Başlık : zorlanmadık

    Tebrik ederim, zorlanmadan kolay bir şekilde yakaladık... Geçen hafta RUDE BOY“u YARAMAZ ÇOCUK“un yanına yazmamıza rağmen ikinci ayaktan yattım. 10 misliydi ve büyük ikramiyeye çok yaklaşmıştım... Tek misli yapsaydım zorlanmadan sayenizde yakalardık. Kısmet değilmiş...


  2. Yazan : sadık

    Başlık : TEBRİKLER

    TEBRİKLER ÜMİT BEY.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.