BURSA TAHMİNLERİM

Birinci ayak; Günün ilk ayağı son ayakla beraber beni en fazla zorlayan koşular oldular. Ancak, koşunun gidişatı önemli ipuçlarını bizlere veriyor. KARADENİZ GÜZELİ ve DELİJET ayağına seri isimler. AHLATLI, GURBETKAYA, FİLİNTAY ve YALINAY ön grubun arkasında en iyi yeri almaya çalışacaklardır. Grubun gerisinde bekleme yapacak safkanlar MAGMA, POWER ve AKBARAN'dır. Böylesine süratli geçmeye aday koşuda bitirici sprinter olarak POWER göze çarpıyor. Eski formunda değil ama gününde olduğu zaman her daim etkili olabilecek kabiliyette bir isim diyebilirim. 
Bir önceki koşusunu kazanırken süper bir performans gösterirken, son koşusunda bana göre hayal kırıklığı yarattı. Tutarsız performansa sahip olmasa banko olarak önerebilirdim ama bu şartlarda en fazla ufak kupon üyelerimiz için bankom olabilir.
Beklediğim performansı sergileyememesi durumunda; başta sprinter isimler AKBARAN ile MAGMA'nın devreye girebileceğini düşünüyorum. AHLATLI, DELİJET, GURBETKAYA ve YALINAY daha sonraki ihtimallerdir.   
   
İkinci ayak; Kazanmaya yakın gördüğüm isim CEZVE'dir. Yaklaşık 4 aydır start almamasına rağmen düzenli bir şekilde koşuya hazırlandı. En önemli avantajı rakiplerinin son derece vasat isimler olmasıdır. Eğer verdiği aradan etkilenmezse koşuya ağırlığını koymasını bekliyorum.
Bana göre eksik koşması durumunda kapalı kutu konumunda olan ERPERİ ile NURAYASI devreye girecektir. Her iki isimde ilk defa kaba kuma çıkacakları için uygun grubu geride bırakabilirler.   
   
Üçüncü ayak; Banko önereceğim isim İDİL SULTAN olacaktır. Bir önceki koşusunda tempodan dolayı gerçek gücünü gösterememiş olmasına rağmen 2.liği gayet başarılıydı. Son koşusunda BÜREBEY ile 2.lik mücadelesine girişti ama rakibine zorlu anlar yaşatmasına rağmen 3.lükte kaldı. Tabii BÜREBEY gibi bir isim bugün bu grupta start alsa kesinlikle 1.05 ganyana koşardı. Yani, İDİL SULTAN'ın artan formunun olduğunu ve bugün nispeten dişine göre grupta start alacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Pistin koşu saatine kadar ıslanacak olması da çimi biraz daha iyi koşan İDİL SULTAN'ın avantajına olacaktır. Geriye sadece koşunun gidişatı kalıyor. GÜNEBAKIŞ ilk metrelerle beraber sert tempoda liderliği almak isteyecektir. QUEEN, HİLVAN GÜZELİ ve ATİKKIZ öndeki GÜNEBAKIŞ'ı yakından takip edecek isimlerdir. GÜNEBAKIŞ bahsettiğim isimlerin herhangi birinden pres yerse, İDİL SULTAN için gününde olması yetecektir. Diğer ihtimalde düzlüğe doğru hızlanacak koşuda İDİL SULTAN'ın çok gerilerde kalmaması gerekiyor. Ben, her halükarda İDİL SULTAN'ın aynayı ilk geçen isim olacağına inanıyor ve bu safkanı günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum.   
   
Dördüncü ayak; TUNCELİ, POTİFOR ve OCEAN GOLD gibi seri isimlerin bir araya geldiği koşuda sprinter safkanlar GRAND SEA ve INSCRIPTION ön plana çıkıyor. Bu isimler gidişat dışında potansiyel ve form durumlarına göre de rakiplerinden farklı durumda oldukları için iki safkan ile dördüncü ayağı geçiyorum. Bu isimlerin eksik koşması durumunda ön grupta bekleme yapması durumunda OCEAN GOLD devreye girebilecek tek isim olarak görünüyor.   
   
Beşinci ayak; Özellikle takibimde olan ACIMASIZ ve ÖZBEKAY'ın grupta bir adım öne çıktıklarını düşünüyorum. Ayrıca ciddi rakiplerinin dişi isimler olması bir diğer artılarıdır. Eğer yağış etkisini arttırır ise, ağırlaşan pistte iki safkan beşinci ayak için yeterli olacaklardır.
Daha geniş kupon yapan üyelerimiz; diğer isimlere göre potansiyelli olduklarını düşündüğüm NAZLI BİLGİN ve MOR ELMAS yazarak bu ayağı geçebilirler.   
   
 
Son ayak; Son ayak yoruma gerek duymuyorum ama birçok safkana şans vermeme rağmen son ayaktan çekinmemin sebebi temponun belirsizliğidir. HAVE A NICE FLIGHT, EUDEMOS ve GOLDEN BIRD dışında ön grupta gidecek bir isim bile bulunmuyor. Hangi safkan önlere gelir hangi safkan en geride gider kestirmek oldukça zor. Özellikle tempodan dolayı EUDEMOS ve HAVE A NICE FLIGHT' tan etkili bir koşu beklesem de birçok isme şans veriyorum. Diğer şans verdiğim isimler sırasıyla şablonumdadır.   
   
NOT: Elemek durumunda kaldığım ve çekindiğim isimler; FİLİNTAY, KARADENİZ GÜZELİ, KAR GÜZELİ, GOLDEN BIRD, SILVER PLANE ve ALL IN'dir.   
   

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:5,,6,8,2,7,1,9
2.AYAK:9,11,12
3.AYAK:7
4.AYAK:2,4,,1
5.AYAK:1,5,11,10
6.AYAK:4,11,14,12,13,8,7,6,
 
ALTILI GANYAN(9/12/6/4/5/3) :46.405,12 t, BEŞLİ GANYAN(12/6/4/5/3) :3.368,07 t, DÖRTLÜ GANYAN(6/4/5/3) :170,18 t, ÜÇLÜ GANYAN(4/5/3) :5,81 t, İKİLİ(3/12) :32,90 t, SIRALI İKİLİ(3/12) :74,90 t, PLASE(12) :2,60 t, PLASE(3) :3,30 t, PLASE İKİLİ(12/13) :18,50 t, PLASE İKİLİ(3/12) :16,50 t, PLASE İKİLİ(3/13) :29,20 t, TABELA BAHİS(3/12/13/14) :622,91 t, TABELA BAHİS SIRASIZ(3/12/13/14) :10,24 t, 6. ÇİFTE(5/3) :41,45 t, YEDİLİ PLASE(1,4/3,9/9,12/4,6/4,5/5,8/3,12) :210,98 t
  1. Yazan : emrecan34

    Başlık : 3 ayak

    nurgülüm için yorum yapma şansın varmı saygılarlmla


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : emrecan34

    Alt grup ve üst gruplarda daima istikrarlı yarışlar yapıyor. Ancak, kazanma karakteri düşük bir isim. Özellikle kısa mesafeli yarışlarda daha iyi koştuğunu düşünüyorum. İDİL SULTAN tek atmayı düşünmüyorsanız değerlendirebilirsiniz.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.