İZMİR TAHMİNLERİM - ÇOK SÜPRİZ BANKO

ROKSANA - FEVRONYABAY: Son katıldığı koşusunu kazanırken sonlarda sallanmış izlenimiz vermiş olmasına rağmen ROKSANA'nın çok iyi performans sergilediğini düşünüyorum. Düzlüğe çıkmadan var olan temponun üzerine bir anda arttırıp liderliği alması ve son metrelere kadar direnmesi gayet başarılıydı. Bu koşusunda gösterdiği performansla en kötü kısa vade yarışlarda boy göstereceğini de dikkatli yarışseverlere bana göre göstermiş oldu.
Aradan sonra katıldığı dinçlik yarışından etkilenmezse, daha etkili olmasını beklediğim mesafede bir kez daha kazanması normal sonuç olur.
Bana göre tek ciddi rakibi idmanlarında çok iyi dereceler sergileyen FEVRONYABAY'dır. Bir önceki koşusunda sert rakiplerinden, son koşusunda ise tempodan dolayı gerçek gücünü gösteremedi. Bugün, dişine göre grupta ve sevdiği mesafede ROKSANA'nın eksik koşması durumunda devreye girecek tek isim olarak görünüyor.
Bu isimlerin dışında DISTANT LGHT güçlü bir safkan ama siklet dezavantajı nedeniyle elediğim isim oldu.   
   
SUN BURN - DESTAN AĞA - DEMİRAĞA: Test veya şıklar arasında doğru cevabı aradığımız zamanlar, eğer doğru cevabı bilmiyorsak yanlış seçenekleri eleyerek doğru cevaba ulaşabiliriz. Dördüncü ayak için çalışmamı bu doğrultuda gerçekleştirdim. Kazanacak ismi bulmak için olmayacak isimleri eleyerek sonuca ulaştığımı söyleyebilirim.
Bu yüzden önerdiğim isimler yerine, şans vermediğim safkanlara neden şans vermediğimi açıklamak istiyorum.
IAN TAPP, son derece vasat bir safkandır. Kazandığı koşusunda vasat bile sayılmayacak isimleri binicisinin liderliği alma hamlesiyle zorlukla geçebildi. Bugünkü rakipleri kendisinden en az bir değil iki gömlek üstün isimler. Liderliği de alacak çok ciddi rakipleri olduğundan şans verebilmem için kafama taş falan düşmesi gerekir.
DÖNÜM NOKTASI, kazandığı koşusunda son zamanların en büyük süprizlerinden birini gerçekleştirdi. Bu defa rakipleri daha zorlu ve DÖNÜM NOKTASI'nın siklet avantajı bulunmuyor. Kesin gelemez diyemiyorum ama kazanması bana göre uzak ihtimaldir.
LONDON EYE, maidendan çıktığı son startında önde boş kalmış ve vasat isimleri geride bırakmıştı. Bu defa özellikle DESTAN AĞA gibi ayağına oldukça seri olan stili bir rakibi bulunuyor. İlk metrelerde liderliği almak isterse yarışı bile zor bitirir. Binicisi akıllılık eder ve sabırla beklerse en iyi ihtimalle tabelayı tamamlar. Şanslı olması çok uzak ihtimaldir.
SEVİMLİGÜZEL, son koşusunda çok sağlam banko diye önerdiğim bu isim bana göre kolay kazanması gereken yarışı zorlukla kazanabildi. Önde boş kalmasına rağmen son metrelerde ecel terleri döktürmüştü. Bugün, liderliği alamayacak ve mesafe SEVİMLİGÜZEL'in aleyhine. Dişi bir safkana aleyhine gidişatta ve mesafede hele ki son koşusunda ışık görmediysem şans verebilmem mümkün değildir. Bültenlerde ön planda olmasına rağmen elediğim isimlerdendir.
Geriye kalan ve şans verdiğim üç isimden favorim uygun grupta start alacak olan SUN BURN'dür. İlk ciddi rakibi stili rakiplerine rağmen grubun en seri ismi olması ve formu nedeniyle DESTAN AĞA'dır. Son koşusuna göre azalan sikletiyle start alacak DEMİRAĞA, sevdiği uzun mesafe ve lehine gelişecek gidişatta önereceğim son isimdir.   
   
GOLD TO GOLD: Günün sonucu en fazla merak edilen koşusunda puanlamada neredeyse sonuncu sırada şans verilen GOLD TO GOLD banko önereceğim isim olacaktır. Bülteni elime ilk aldığımda bu koşu dikkatimi çekmişti. İlk etapta ÇIKMAZHAN, MIZRAK, OĞLUM MELİH ve COOL GIRL kesinlikle olmaz dediğim isimler oldu. Çalışmam bittiğinde de bu kanaatim değişmedi. Bu isimleri nedenlerim ile beraber eledim. 
Gelelim GOLD TO GOLD'u diğer rakiplerinden neden ayırdığıma..
MIZRAK ve TEREX'in ilk metrelerle beraber önde liderlik mücadelesi sert tempoda başlayacaktır. Ön grupta gitmek isteyecek safkanların sayısı ise bir hayli fazla. ÇIKMAZHAN, LEGEND RING, GRADE BOY, CASH AKÇE ve MADIBA liderlik için ısrarcı olmasalar bile düzlüğe doğru temponun artmasına neden olacak safkanlarıdır. Geriye kalan ve son derece lehine gidişatta start alacak isimler; GOLD TO GOLD, OĞLUM MELİH, LITTLE FACE, COOL GIR ve YEGANE'dir. OĞLUM MELİH'in uzun mesafede çok güçlü isimleri sprint atarak geçmesi bana çok uzak ihtimal geliyor. COOL GIRL'ü zaten baştan eledik. YEGANE ise, son koşusunda bankomuzu geride bıraktı. Ancak, YEGANE çok sert tempo karşısında o bitirici sprintini atamıyor. Kademe kademe hızlanan ve grubun toplanması durumunda gerçek gücünü gösterebiliyor. Son kazandığı koşusunda düzlüğe çıkarken GOLD TO GOLD, yer bulamayıp yerini kaybedince YEGANE'ye verdiği avansı kendisine göre kısa mesafede kapatamadı. Ama GOLD TO GOLD'un sonlardaki inanılmaz sprinti benim için yeterliydi. Bugün, mesafe 200 metre uzadığı için tanıdığı pistte YEGANE'ye çok çok daha ağır basacaktır. LITLLE FACE ise puanlama da çok gerilerde şans verilen isimlerden. Ama bana kalırsa şansı puanlamada ki kadar az değil. Ancak, böyle bir grupta bazen start sorunu yaşayan LITTLE FACE'ye güvenmek oldukça güç.
Gördüğünüz üzere ciddi gidişat avantajı olan isimlerden diri ve en uzun sprinti atan GOLD TO GOLD rakiplerinden ayrılıyor. Diğer şanslı isimler MADIBA, CASH AKÇE ve TEREX tamam müthiş durumdalar ama tempodan dolayı GOLD TO GOLD'un acı sprinti karşısında çaresiz kalacaklardır diye düşünüyorum.
Sonuç olarak düzlüğe doğru gruba yaklaşmasını beklediğim GOLD TO GOLD'un en dış kulvardan öldürücü ataklarıyla son sözü söylemesini bekliyor ve bu safkanı günün bankosu olarak öneriyorum.   
   

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:2,4,9,6,7,1,10
2.AYAK:3,9,6,11,14,8,1,12,5
3.AYAK:5,2
4.AYAK:1,2,3
5.AYAK:2
6.AYAK:1,2,9,18,4,5

ALTILI GANYAN(6/9/5/1/12/1) :3.702,42 t, BEŞLİ GANYAN(9/5/1/12/1) :427,20 t, DÖRTLÜ GANYAN(5/1/12/1) :67,45 t, ÜÇLÜ GANYAN(1/12/1) :13,63 t, İKİLİ(1/6) :29,55 t, SIRALI İKİLİ(1/6) :38,25 t, PLASE(1) :1,45 t, PLASE(6) :2,55 t, PLASE İKİLİ(1/6) :39,00 t, PLASE İKİLİ(1/8) :17,20 t, PLASE İKİLİ(6/8) :31,10 t, TABELA BAHİS(1/6/8/4) :175,80t, TABELA BAHİS SIRASIZ(1/6/8/4) :2,63 t, 6. ÇİFTE(12/1) :93,25 t, YEDİLİ PLASE(2,3,7/6,10/8,9/3,5/1,3/4,12/1,6) :387,42 t
  1. Yazan : umit.kahraman01

    Başlık : 2, TEK

    2, TEK SİZCE KİM OLUR ÜMİT BEY TEŞEKKÜRLER...


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.