KOCAELİ TAHMİNLERİM - GEÇEN BİR SENENİN ARDINDAN, YAZ SEZONU HAYIRLI OLSUN..

Öncelikle baş jokeyimiz Halis Karataş'ın eşi Begüm ATMAN KARATAŞ 28.03.2014 tarihinde vefat ederek hakkın rahmetine kavuşmuştur. Başta Halis Karataş olmak üzere tüm yakınlarının ve yarışçılık camiasının başı sağ olsun... 

Yaklaşık bir senedir kendi sitemde sizlere yorumlarım ve tahminlerim ile faydalı olmaya çalışıyorum. Bu süreç içerisinde, çok yeni bir site olmamıza rağmen kayda değer başarılara beraber imza attık. Tabii bu başarıları birlikte yaşarken nice zorluklara da beraber göğüs gerdik. Tek başına bu işi yapmak gerçekten çok zor ve açıkçası kimsenin uzun zaman diliminde (tek başına) bu işi başarabileceğini düşünmüyorum( mütevazi olmayacağım). Böyle düşünüldüğünde başarımızın ve istikrarın değeri çok daha iyi anlaşılıyor...
Mart ayının sonlarına yaklaşırken sitemizde altılı patlaması (MART ayında 17 altılı dile kolay) yaşatmanın ayrı gururu içerisindeyim. Evet, ufak tefek altılılar sizleri tatmin etmiyor olabilir ama perde arkasında o kadar büyük emekler var ki; en ufak altılı bile benim için son derece değerli ve önemlidir.
Ayrıca, teklerdeki isabet oranımız ortalamanın abartısız iki kat daha üzerinde. Hiç kimse korkmasın ve merak etmesin, bu başarılara önümüzdeki aylarda yepyeni halkalar eklenecektir. Sizlerden daima, özellikle en başarılı olduğum dönemlerde bir ricada bulundum. Ricam; en formsuz, şanssız ve talihsiz olduğum günlerde destek olmanız yönündeydi. Nitekim sizlerde daima destek oldunuz ve o dönemleri kolayca atlatmış olduk. Tek başına bozuk psikolojiyle tahmin vermek, bu meslekte bana göre aşılması en zor engeldir. Bu nedenle ortadaki başarı hepimizindir. 
Sitenin açıldığı ilk günden bugüne, hatta sonradan dahil olup desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum... 
Yaz sezonu ile beraber altılılar daha cazip hale gelecek ve programlar kalabalıklaşmaya başlayacaktır. Bu kadar sık altılı bulmak imkansız hale gelecek ama bulduğumuz altılılar mutlaka hatırı sayılır ikramiyeler verecektir. Bu geçiş döneminde ( programlar oturana kadar) özellikle dikkatli olmamız gerekiyor. Dengesiz sonuçlar oluşacağı için daha dikkatli ve seçici olmalıyız. Eğer dengesiz sonuçlar tahminlere olumsuz yansımış olur ise ( inşallah yansımaz) kimse paniğe kapılmasın. Aynı sözleri kış sezonuna girerken söylemiş ve o dönemi çok çabuk atlattıktan sonra isabetli tahminlerle fark yaratmayı başarmıştık. 
Yaz sezonu ve özellikle çim koşuları şimdiden hepimiz için hayırlı olsun.
 
 
     
NİNOŞUNKIZI - DENİZSUYU: Kısa bir ara verdikten sonra gördüğü yarışta fena görünmeyen NİNOŞUNKIZI, idmanlarında formunu yukarıya taşımış görünüyor. Bu defa çok daha uygun grupta ve lehine gidişatta start alacağı için formda jokeyiyle kazanmaya oldukça yakın görünüyor. Çıktığı gibi kazanmasını beklediğim NİNOŞUNKIZI ufak ve alternatif kupon yapan üyelerimiz için bankom olacaktır.
Bu safkana geniş kuponumda yine cazip bir ismi rakip önereceğim. Bahsettiğim isim DENİZSUYU'dur. Uzun zamandır takibimde olan DENİZSUYU, nihayet etkili olduğu mesafede start alacak. Koşunun rölanti tempoda geçmesi DENİZSUYU aleyhine olacak ama tempo biraz süratlenirse uygun sikletiyle ilk ayaktan süprizi gerçekleştirebilir. NİNOŞUNKIZI'nı kazanmaya yakın görsem de DENİZSUYU yazarak ilk ayağı iki isimle geçiyorum.  
  
AYBENİZ - TALLES GIRL - TINKERBELL: Sprinter isimlerden AYBENİZ ve TRALLES GIRL kazanmaya yakın gördüğüm isimlerdir. Bu isimlerden favorim AYBENİZ olacaktır. Güç bakımında grubun kesinlikle en dayanıklı ismi olan AYBENİZ, son metrelerde birinclik mücadelesinin içinde olursa muhtemelen kazanan isim olacaktır. Ciddi rakibi TRALLES GIRL ise, kazanma karakteri zayıf bir isim. Ancak ideal mesafesinde start alıyor. Eğer jokeyi sabırlı bekleyip TRALLES GIRL'ün gücünü son metrelere yayabilirse kısa ama etkili sprintiyle kazanabilir.
Bu iki ismin dışında önlem amacıyla şans vereceğim son isim TINKERBELL'dir. Önde istediği tempoyu bulması durumunda sprinter rakiplerimi çaresiz bırakabileceği için ayrımsız 3 safkanı yazarak rahat bir yarış izleme taraftarıyım.  
  
BAŞOĞUL: Zor kazanan bir yapıya sahip olmasına rağmen grubun üzerinde olduğunu düşündüğüm BAŞOĞUL, sevdiği uzun mesafede stiline çok uygun binicisiyle start alacak.
İlk metrelerle beraber KANDEMİR liderliği alacak muhtemelen KUBİLAY ve bankomuz BAŞOĞUL bu safkanı yakından takip edecektir. KANDEMİR preslere maruz kalmayacağı için son 1000 metreye kadar koşunun yüksek tempoya çıkacağını düşünmüyorum. BAŞOĞUL'un binicisi M.Çiçek eğer beklediğim gibi düzlüğe doğru tempoyu arttırıp zamanında yürürse düzlüğün ilk metreleriyle beraber alacağı liderliği inatçı yapısıyla aynaya kadar korumasını bilecektir. 
Tempodan dolayı sprinter isimlerin gerçek gücünü gösteremeyeceğini düşündüğüm beşinci ayakta, BAŞOĞUL'un dişine göre grubu lehine gelişecek gidişatta geride bırakması benim açımdan normal sonuç olacaktır. BAŞOĞUL en fazla güvendiğim isim olup önereceğim bankomdur.  
  
NOT: Şablonda en riskli koşu ilk ayaktır. İlk ayağı atlatmamız halinde altılı ganyanı doğru tahmin etmeye oldukça yakın olacağız. Dileyenler altılı yerine beşli ganyan oynayarak riski minimize edebilirler. Yedili plasenin ilk ayağında cazip durumda olmasına rağmen KUZEY'in yeterli olacağını düşünüyorum.  
  
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:7,,6
2.AYAK:3,8,9,7,2,4,5
3.AYAK:3,4,2,1,5
4.AYAK:3,4,1
5.AYAK:3
6.AYAK:3,5,7,9,11,2,12,1,4

ALTILI GANYAN(7/7/5/3/2/5) :1.765,49 t, BEŞLİ GANYAN(7/5/3/2/5) :798,01 t, DÖRTLÜ GANYAN(5/3/2/5) :105,04 t, ÜÇLÜ GANYAN(3/2/5) :9,68 t, İKİLİ(5/12) :22,95 t, SIRALI İKİLİ(5/12) :59,90 t, ÜÇLÜ BAHİS(5/12/2) :17,26 t, PLASE(5) :1,30 t, PLASE(12) :1,65 t, PLASE İKİLİ(2/5) :8,60 t, PLASE İKİLİ(2/12) :12,30 t, PLASE İKİLİ(5/12) :11,90 t, 5. ÇİFTE(2/5) :22,55 t, YEDİLİ PLASE(2,4/4,7/2,7/1,5/3,4/1,2/5,12) :106,79 t EFG:2
  1. Yazan : levent35

    Başlık : Sonuna kadar

    Her zaman hep beraberiz, sana inanıyoruz ve güveniyoruz. Allah yolunu açık etsin. Bu arada değerli jokeyimiz Karataş a allah sabırlar geride kalanlara allah uzun ömürler versin.


  2. Yazan : ilhaneses

    Başlık : HEP BİRLİKTE

    SEVGİLİ ÜMİT KARDEŞİM. Seni yakından takip ediyorum.İyiki de ediyorum.Bazen sana mail atarak tebrik ediyoruz bazende unutuyoruz.Ama şunu bilmen lazım seni her zaman takip ediyoruz. Sana yazamasak ta bilki takiptesin ve takip edilmeye devam edeceksin.Selamlar Başarılar. Halis Karataş kardeşimize de Allah Sabırlar versin.Başı sağolsun.


  3. Yazan : trevanian

    Başlık : Teşekkürler

    Böylesine belirsizlikler içeren, bu kadar değişkenin olduğu bir dalda ancak bu kadar başarılı olunabilir. Takipteyiz. Teşekkürler...


  4. Yazan : talata

    Başlık : teşekkürler

    ümit kardeş başarılarının devamını dilerim


  5. Yazan : BURAKPAŞA

    Başlık : YOU WILL NEVER WALK ALONE

    SEVGİLİ KARDEŞİM EMİN OL SAHAYA GİTTİĞİM GÜNLER EN AZ 4-5 KİŞİYE SİTENİN REKLAMINI YAPIYORUM HELE 9.400 BULDUĞUM GÜNDEN SONRA BİRÇOK KİŞİYE SİTENİ ANLATTIM O GÜN VERDİĞİN OYUNUDA GÖSTERDİM UMUYORUM ÜYE SAYISINDA ARTIŞ VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BEN HER ZAMAN SANA ŞUNU DEDİM ““ BİLDİĞİNDEN ŞAŞMA““ BAZEN BAKIYORUM ““ (ÇARŞAMBA BURSA 5. AYAK BANA GÖRE ÇİFTÇİBAŞI 3 NUMARA SÜR DİREKTİ NEYSEKİ GELDİ YANILTMADI BENİ AMA SEN ORADA 1-8-3-4 VERMİŞTİN VE YARIŞI BU 4 AT TABELA YAPARAK TAMAMLADI BU DA SENİN NE KADAR MUAZZAM TAHMİN VERDİĞİNİN KANITIDIR DEDİM YA BİLDİĞİNDEN ASLA ŞAŞMA SENİ SEN YAPAN ÖZELLİK BU!) BİZLER YUKARIDAKİ KARDEŞİMİN DEDİĞİ GİBİ SENİ HER DAİM DESTEKLİYORUZ VE TAKİP EDİYORUZ BUNU SAKIN UNUTMA!!!! ÖNEMLİ OLAN SENİN MORALİNİ BOZMADAN TAHMİNLERİNE DEVAM ETMEN!!


  6. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : Çıkan at hk.

    Son ayakta koşudan çıkartılan AKMEŞE şablondan eksiltilmiştir. (13:15)


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.