BURSA TAHMİNLERİM - RİSKLİ TERCİHLER

Birinci ayak; Uzun zamandır start almamış olmasına rağmen rekor galoplar yaparak hazırlanan ARMY OF FORTUNE ufak kupon yapan üyelerimiz için banko önereceğim isim olacaktır. Eğer galoplarında bir anormallik yok ise idmanlarının yarısını koşması durumunda zorlanmadan kazanması gerekir. İlk ayaktan risk almak isteyecek üyelerimiz tercihini ARMY OF FORTUNE'den yana kullanabilirler.
Ben ise, yine müthiş hazırlıklar ile bu koşuya hazırlanan ve kalitesine inandığım HYPER SONIC ile ilk iki koşusunda beklenileni verememiş olmasına rağmen peşini bırakmadığım FIRKATEYN yazarak ilk ayağı geçiyorum. 
 

İkinci ayak; Günün en zorlu koşusunu önereceğim iki süpriz isimle geçeceğimizi düşünüyorum. Bu isimler CANKOPARAN ile TOYDEMİR BATUR'tur. Öncelikle koşuda süratli bir ismin olmadığını ve koşunun ilk metrelerden düzlüğe kadar süratlenmeyeceğini belirterek başlamak istiyorum. Böyle bir senaryoda birçok sprinter isim gerçek gücünü gösteremeyecektir. 
Önerdiğim isimler ise, son koşularında gayet formda göründüler ve koşuyu ön grupta takip ediyorlar. Ayrıca bir anda arttırma yeteneğine sahip olmaları koşunun hızlandığı noktalarda sıkıntı yaşamayacaklarını gösteriyor. Siklet avantajları bir diğer artılarıdır.
Beklediğim gibi koşunun rölanti tempoda geçmesi durumunda ön grupta konumlanmasını beklediğim CANKOPARAN veya TOYDEMİR BATUR'dan gününden olanın kazanacağını düşünüyorum. Riskli gibi görünse de ikinci ayakta önerdiğim iki isme güveniyor ve ikinci ayağı CANKOPARAN ve TOYDEMİR BATUR yazarak geçiyorum. 

Üçüncü ayak; Önde boş kaldığı koşularda daha iyi isimleri geçebilecek yeteneğe sahip olan WILD AVALACHE, INTO STORM ile WALKS IN DARK tarafından preslere maruz kalmazsa bir tık uzun mesafeye rağmen çıktığı gibi kazanmaya bir hayli yakın görünüyor. Önde istediği tempoyu bulamaması ya da mesafeden dolayı sonlarda emeklemeye başlaması halinde grubun üzerinde olan STOP STOPPING ME'nin devreye gireceğini düşünüyorum. Ağır sikletine ve ters mesafeye rağmen grubun uygunluğu ile koşuya ağırlığını koyabilir.
Önlem amaçlı şans vereceğim son safkan ise INTO STORM olacaktır. Ara verdikten sonra gördüğü ilk koşusu dışında uzun mesafede start almıştı. Tekrar mesafesinde start alacak olan INTO STORM, tam olarak hazır gireceği bu koşuda koşunun süprizini gerçekleştirebilir. DİKKAT!!! 
 

Dördüncü ayak; Kazanmaya yakın gördüğüm isim puanlamada geri planda kalmış olmasına rağmen GALLOPING WISDAM'dır. Bir önceki koşusunda bugünkü rakiplerinden PAŞA GÖNLÜM'ü geçerek maiden a veda eden bu safkan, son koşusunda SASANİBEYİ ve PAŞA GÖNLÜM'ün hemen arkasında 3.lükte kaldı. Ancak, o gün siklet farkları yoktu. Bugün ise, GALLOPING WISDAM son koşusuna göre 10 kg azalan sikletiyle start alırken, PAŞA GÖNLÜM 3kg azalan sikletiyle start alacak. SASANİBEYİ ise aynı sikletiyle start alıyor. Özellikle uzun mesafeli koşularda (3 yaşlı ingilizlerde) siklet farkları çok çok önemlidir. Arada büyük güç farkı olmadığı için GALLOPING WISDAM'ın geçildiği PAŞAGÖNLÜM ile SASANİBEYİ'ni bu defa siklet avantajıyla geçeceğini düşünüyorum. Bu nedenle favorim GALLOPING WISDAM'dır.
Bana göre tek rakibi yine sikleti azalan isimlerden WOW SO FAST olacaktır. Son koşusunda hayal kırıklığı yaratmasının iki önemli sebebi olduğunu düşünüyorum. Bu sebepler koşunun temposu ve safkanın dezavantajlı sikletiydi. Bu defa siklet azalmış vaziyette daha lehine dönmüş gidişatta start alacağı için GALLOPING WISDAM beklediğim yarışı yapmazsa WOW SO FAST'in devreye gireceğini düşünüyorum. 
 

Beşinci ayak; Kazanma karakterine güvenmesem de dişine göre grupta start alacak BULUTHAN, ilk koşusunda son 200'e kadar birincilik mücadelesinin içinde yer alıp son metrelerde düşen temposuyla 6.lık elde eden bu defa artan kondisyonuyla ALVINA, son koşusunda sabırlı bekleme yapınca etkili olan bugünde aynı taktikle koşması durumunda ÇİFTÇİ AĞA ile ilk yarışından son koşusuna kadar sürekli takip ettiğim fakat bir türlü beklenileni veremese de ısrarcı olduğum DARK SUN yazarak beşinci ayağı geçeceğimizi düşünüyorum. 
 

Son ayak; Günün nereden bakarsanız bakın bana göre en karışık koşusu son ayaktır. Öndeki birçok seri ismin buluşacak olması, siklet farklılıkları koşuyu oldukça zorlaştıran başlıca faktörlerdir. TEXASLI BEGÜM, NILSU ve CHANKARA'dan etkili bir yarış bekliyorum ama bu isimlerle risk almak istemedim. Umarım son ayağa kadar gelir ve en cazip ismin kazanmasıyla güzel bir ikramiyeyi hanemize yazdırırız. Birçok isme şans verdiğim son ayakta sıralamam şablondadır. 
 




ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:2,,5,4
2.AYAK:9,11
3.AYAK:3,2,7
4.AYAK:4,3
5.AYAK:1,8,3,4
6.AYAK:4,8,9,6,1,2,3

Herkese bol şanslar dilerim.

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.