İZMİR TAHMİNLERİM

TAKASHIMA: Sprinter yapıya sahip olmasına rağmen kısa sprinti nedeniyle TAKASHIMA'nın ideal mesafesi 1200 -1400'dür. Bugünde birçok süratli ismin start alacağı koşuda lehine gidişatta ve en etkili koşacağını düşündüğüm mesafesinde start alacak. Ayrıca ciddi rakiplerine göre siklet avantajına sahip. Beklediğim gibi ön grubun arkasında konumlanıp sabırlı bir bekleme yaparsa, kısa sprintiyle sonuca gidebilir. İlk ayakta kuponların olmazsa olmaz safkanı TAKASHIMA'dır. Bu safkanın eksik koşması ya da sprintini ayarlayamaması durumunda; ALMADOVAR, AIRTOUCH, HASKANTAY, JAW BREAKERARZUCAN ve FIRE OF KARŞIYAKA'dan gününde olan kazanacaktır. 
 


DEMİRAĞA: Son katıldığı koşusunu kolay kazanan bu isim, siklet dezavantajı olmadan start alsaydı kesinlikle yılın bankosu olurdu. Yine de siklet dezavantajına rağmen ön grubu yakın takip edip düzlükte güçlü atakları ile kazanmaya yakın olan isimdir. Ufak ve alternatif kupon yapan üyelerimiz DEMİRAĞA ile risk alabilirler. Bana göre tek ciddi rakibi ciddi siklet avantajına sahip olan CORDELYA STAR'dır. 
Tüm ayaklar içerisinde elediğim isimlerden en fazla çekindiğim safkan ise ILGINKIZI'dır. Yeri olanlar bu safkana da şans vererek üçüncü ayağı geçebilirler. 
 


RIGHT OR WRONG: Handikap puanından anlaşılacağı üzere grubun üzerinde olan bu isim, son koşusunda 2.likte gidip düzlükte güçlü rakiplerini çaresiz bırakırken oldukça formda görünüyordu. Bugün, son derece uygun grupta stiline uygun jokeyiyle start alacak. DESTAN AĞA kendisi gibi ayağına oldukça seri olduğu için bugünde 2.likte gitmeyi tercih edecektir. Düzlüğe doğru DESTENAĞA'ya yaklaşmasını düzlükle beraber rakibinden kurtulup kazanmasını bekliyorum. RIGHT OR WRONG en fazla güvendiğim isim olup önereceğim bankomdur.   
   
SALTABAŞ - EFEKAN - ALPKANCİHANSER ve ARASBEYİ gibi liderlik için ısrarcı olacak isimlerin yanı sıra, YAVUZSOY, SOYLUKRAL ve DÖNMEZBEY ön grubun arkasında konumlanmak isteyecek safkanlardır. Böyle bir gidişatta koşunun baştan düzlüğe kadar süratli geçmesi yüksek ihtimaldir. Dolayısıyla sprinter isimlerden gününde olanın kazanacağını düşünüyorum. Bu isimlerden bir türlü kazanamıyor olmasına rağmen SALTABAŞ favorim olacaktır. Hem SALTABAŞ hem de M.Çiçek bariyer dibini çok seviyor. Çok iyi uyum sağlayacağını düşündüğüm binicisi ile SALTABAŞ, uygun sikletiyle bariyer dibinden yapacağı etkili düzlük sprintiyle kazanmaya yakın olan isimdir.
Adana pistinde daha iyi gruplarda start alan EFEKAN, nispeten uygunlaşan rakipleri arasında start alıyor. Ters pistten etkilenmediği taktirde düzlükte birinclik mücadelesinin içinde yer alacaktır.
Son olarak ALPKAN diyeceğim. Eski formundan uzak olsa bile son derece lehine şartlar altında start alıyor. Bana göre grubunda en bitirici sprinteridir. Gününde olursa startta fazla takılmadığı sürece bambaşka bir performans sergileyebilir.   
   
NOT: Şablonu şişirmemek adına elediğim isimler;  UMUDURUN RENGİ, ILGINKIZI ve GONCA NİGAR'dır.Yedili plasenin ilk ayağında çıktığı gibi bitirmesini beklediğim GOLDEN HOOF yeterli olacaktır.  
   

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:8,,7,4,9,1,5,3
2.AYAK:1,3,2,5,7,8,4,9
3.AYAK:1,,5
4.AYAK:1
5.AYAK:7,2,6
6.AYAK:5,7,8,13,9,3

Herkese bol şanslar ve güzel hafta sonları dilerim.

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.