İZMİR TAHMİNLERİM - ₺9,08

Birinci ayak; Öncelikle Sevgili Cemil AMAÇ abimin sahibi olduğu SHINY MOON a ayrıca başarılar diliyorum. Umarım kazanan isim olur ve Cemil abimin yüzünü güldürür.
Tabi duygusal yaklaşmadan sizlere her zaman objektif yorumlar sunmak zorundayım. Bu yüzden kazanmaya yakın gördüğüm isim HAPPY LOVE dır. Son startında verdiği araya rağmen çok etkili koşmuş ve başarılı bir 2.lik elde etmişti. Bugün, SHINY MOON ilk metrelerde liderliği alacak ve tempoyu istediği gibi belirleyen isim olacaktır. HAPPY LOVE, ARZUCAN ve EXTRA GÜZEL ise SHINY MOON arkasında bir üçlü oluşturacaklardır. WESTERN LADY startta kalıyor ve gidişat aleyhine olacak. Zaten sikleti ve acemi aprantisi ile kazanması çok çok büyük süpriz olur. BAY BLESSING sık koşmaya başladı ve tempo aleyhine gelişecek. Son metrelerde sprinte kalksa bile en fazla tabelaya koşar görüşündeyim. NORTHERN WARRIOR ise son derece formsuz. Bekleme yapan safkan aleyhine tempoda sprint atıp kazanırsa benim açımdan büyük süprize imza atmış olur. Kısacası bekleme yapan isimlerin işinin zor oldukların düşünüyorum. ARZUCAN da kum pistte bir tık eksik koşan isimlerden. İyi koşacağını ama kazanamayacağını düşündüğüm için elediğim isimlerden oldu. SHINY MOON u yakın takip edecek HAPPY LOVE, dinçlik yarışında etkilenmez ise düzlük sprintiyle kazanmaya bir hayli yakın görünüyor. Aksi halde önde boş kalacak SHINY MOON ile koşuyu ön grupta takip edecek isimlerden EXTRA GÜZEL in devreye girmesini bekliyorum.  
  
İkinci ayak; THERMESOS, KOÇARLI, KISASLI YİĞİT, GÜNDÜZHAN ve KERASUS un birbirlerine yapacakları pres direk sonuca yansıyacaktır. Favori ve gruptan üstün olan isimlerin gidişat dezavantajları oldukları için ikinci ayakta riske girmeyeceğim. KERASUS, KOÇARLI, SERAMİS, BİRCANKAYA ve SOYLUKRAL sırasıyla şans verdiğim isimlerdir.  
  
Üçüncü ayak; HASSA kazandığı ilk iki koşusuyla favori olmayı sonuna kadar hak ediyor. Ama siklet dezavantajı nedeniyle bugün için HASSA ile risk almak istemiyorum. SNOW STORM, HAKUNA MATATA ve MY GOLD yazarak üçüncü ayağı rahat izleme taraftarıyım.  
  
Dördüncü ayak; SAYDA ve SNEIJDER arasında geçmesini beklediğim dördüncü ayakta iki ismi yazarak dördüncü ayağı geçeceğim.
Bu isimlerden favorim ve kazanmaya yakın olan isim SAYDA dır. SNEIJDER ve diğer isimlere defalarca üstünlük sağlayan SAYDA startla beraber liderliği alacaktır. SNEIJDER de bu safkanı ilk metrelerden itibaren yalnız bırakmayacak ve düzlüğe kadar fazla avans vermeden SAYDA yı takip edecektir. Düzlükle beraber SAYDA fark yapmaya çalışacak SNEIJDER ise SAYDA nın temposunun düşmesini bekleyecek. Müthiş bir kapışma beklediğim dördüncü ayakta SAYDA bir adım görünüyor ama H.Karataş SNEIJDER ile SAYDA yı avlamak için elinden gelenin fazlasını yapacaktır. Bu yüzden ayrımsız iki ismi yazarak bu ayağı geçiyorum.  
  
Beşinci ayak; Seri birinciliklerinden önce hiçbir tahminci FESTINA LENTE yarışında LAST EXIT e benim kadar güvenmiyordu. O gün FESTINA LENTE ye N.Şen in berbat performansı yüzünden geçilmiş ve bizi 10.000 TL den etmişti. Daha sonra katıldığı tüm koşuları kazanan LAST EXIT son koşusuna kadar her daim tek önerdiğim isim oldu. Son startında önde boş kalacak TEREX in rakip olabileceğini belirmiştim. Ama LAST EXIT ön tarafa yakın koştu ve düzlükte yine uzayarak kolay kazanmayı başardı. Geçtiği TEREX in son startında aleyhine şartlarda neler yaptığını gördük. Bugünde ARBOND liderliği alacak, OĞLUM MELİH, LEGEND RING, LADY SMITH ile beraber LAST EXIT öndeki ARBOND un arkasında sıralanacaklardır. Grubun gerisinde ise, GOLD TO GOLD ve KOŞUCU konumlanacak koşunun sürat kazanmasını bekleyeceklerdir.
LAST EXIT, son koşusunda olduğu gibi ön gruba yakın giderse her zamanki gibi düzlükteki akıcı sprintiyle kazanmayı başaracaktır. Bir aksilik yaşamadığı taktirde geçilmesi uzak ihtimal olan LAST EXIT bir kez daha banko önereceğim isimdir.
Olurda LAST EXIT kötü koşar ve geçilirse ARBOND, KOŞUCU ve GOLD TO GOLD tan gününde olan EGE derbisini kazanmayı başaracaktır.  Ama mantık çerçevesi içerisinde LAST EXIT in kazanması normal sonuç olacaktır.
  
Son ayak; ERSANAĞA ilerleyen zamanlarda çok daha iyi gruplarda start alacaktır ancak, ikinci startında siklet dezavantajı nedeniyle bugün için bana güven vermiyor. Belkide yine kolay kazanacak ama ERSANAĞA geldiği taktirde altılı ganyan ikramiyesi tatmin edici olmayacağından yanına rakip önermeye karar verdim. Önerdiğim isimler ise sırasıyla şablonumdadır. 
  
NOT: Yorumlar yayınlandıktan 5 dk. sonra son ayağa 10 numaralı TAVŞANABİ eklenmiştir. İkinci ayakta yarştan çıkartılan KOÇARLI şablondan eksiltilmiştir. KOÇARLI yarıştan çıktığı için KERASUS un şansı artmış olup, alternatif tek arayan üyelerimiz KERASUS u banko olarak değerlendirebilirler.
 


ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:6,7,2
2.AYAK:6,,2,3,1
3.AYAK:2,3,1,4
4.AYAK:6,,4
5.AYAK:4
6.AYAK:1,,2,5,11,9,4,3,10

Herkese bol şanslar ve güzel hafta sonları dilerim.
  1. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : Son ayak ilave hk.

    NOT: Yorumlar yayınlandıktan 5 dk. sonra son ayağa 10 numaralı TAVŞANABİ eklenmiştir.


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : çıkan at hk.

    İkinci ayakta yarıştan çıkartılan KOÇARLI şablondan eksiltilmiştir. KOÇARLI yarıştan çıktığı için KERASUS un şansı artmış olup, alternatif tek arayan üyelerimiz KERASUS u banko olarak değerlendirebilirler.


  3. Yazan : fearless

    Başlık : güzel program

    Dünkü bulunan iki altılı için de Teşekkürler başarılarının devamını dilerim..


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.