BURSA TAHMİNLERİM

ADAM, AYBENİZ gibi tercih edilmeyen bankolarla fark yaratmamıza rağmen dün her iki altılıda da 5 te kalmak moral bozucuydu. Kocaeli programında normal şablon önersem kolaylıkla altılıyı tahmin ederdim ama ekonomik şablon sunayım diye altılıdan olduk. Akşam Adana da ise, üçüncü ayakta BELENGEZ eksik koşarsa koşunun karışacağını düşünüyordum. Not kısmında sadece üçüncü ayaktan korktuğumun özellikle altını çizmiştim. Nitekim korktuğumuz başımıza geldi ve üçüncü ayakta mantık dışı bir safkan kazandı.. Bu aralar geçenlerde de söylediğim gibi güzel bir ikramiyeyi hanemize yazdıracağımızı hissediyorum. Bakalım o gün bugün mü? olacak..
 
Bugün, Bursa da az atlı ama keyifli mücadeleler bizleri bekliyor. Bursa programı hakkında görüşlerim ve tahminlerim şu şekilde olacaktır;   
  
Birinci ayak; Öyle bir koşu ki, ERGENTAY ve FATİH ABİ dışında hangi safkan kazanırsa asla şaşırmam. Tabi gönlüm sevgili Cemil AMAÇ' ın sahibi olduğu SHINY MOON dan yana.. CEBELTAY olmasaydı SHINY MOON için iddalı sözler sarf edebilirdim ama CEBELTAY gibi stili rakibi olduğu için sıralamada ikinci şansı SHINY MOON' a verdim. Favorim ise, uzun mesafeli son koşularında form tutup aşama kaydeden PAYBACK olacaktır. İstanbul sentetik pistinde kısa ve orta mesafeli sürat yarışlarında etkili olabilen PAYBACK, uygun sikletiyle lehine gidişatta start alacak. Eğer, ilk metrelerde ön grubun arkasında yer tutabilirse siklet avantajını değerlendirip kazanabilir. PAYBACK favorimdir. Ama bu isimle risk alınacak bir koşu olmadığı için her türlü sonucun oluşabileceği ilk ayakta risk almıyor ve birçok safkana şans veriyorum sıralamam şablondadır..  
  
İkinci ayak; Tüm safkanları tek tek incelediğimde, takı değişiklikleri ve süratli bir ismin koşuda bulunmaması dikkatimi çeken detaylar oldu. İlk ayak gibi; PAŞA GÖNLÜM ve vasat bir safkan izlenimi veren ÇELİKZAR dışında kim kazanırsa şaşırmayacağım bir koşu. MESUDİYELİ ile OĞLUM BERKAY' ı beğenmediğim için elemek durumunda kaldım. Geniş şablon yapan üyelerimiz elediğim iki isme de şans verere ikinci ayağı sağlama alabilirler. Bütçem dahilinde şans verdiğim isimler ise, sırasıyla şablonumdadır..  
  
Üçüncü ayak; Banko önereceğim isim ŞAHPAZLI olacaktır. Uzun aradan sonra katıldığı ilk koşusunu kazanırken eski formuna çabuk kavuşacak sinyallerini veren bu isim, son koşusunda bana göre beklenmedik şekilde yine başarılı koştu. Çünkü, dinçlik yarışının hemen ardından güçlü rakipleriyle mücadele edecekti. Ama ŞAHPAZLI, dinçlik yarışı falan dinlemedi; GELİBOLU, SONALP gibi güçlü isimlerin arkasında çok yakın ara 4.lük elde etmeyi başardı..
Bugün, ara verdikten sonra en verimli koşacağı 3. yarışına katılacak. Üstelik kendisine göre son derece uygun grupta ve lehine gidişatta..
EMBİRHAN sınıf atladı ama ŞAHPAZLI' nın bu safkanı ilk metrelerde yakın takip etmesini ve düzlükten sonra yapacağı uzun sprintiyle rakibini çaresiz bırakmasını bekliyorum. Zaten geriden gelebilecek güçlü bir sprinter bulunmuyor. Rekor dereceli galoplarla hazırlanan ŞAHPAZLI' nın EMBİRHAN' ı yakın takip etmesi durumunda zorlanmadan kazanmasını bekliyor ve bu safkanı günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum..  Açıkçası tek endişem M.Gündüzeli' dir. Umarım hatalı bir binişe veya başka birşeye kurban gitmeyiz..
  
Dördüncü ayak; Kazanmaya yakın gördüğüm ve bir ara banko önermeyi düşündüğüm isim ÇİFTÇİ KIZI' dır. Bir önceki koşusunda bugünkü rakiplerinden MY KONOS' a geçilen bu isim, ART WOMEN nedeniyle liderliği alamamış ve düzlüğe doğru liderliği alabilince; MY KONOS' a erken teslim olmuştu. Bu defa ÇİFTÇİ KIZI ilk metrelerde liderliği alacak ve ciddi rakipleri MY KONOS ile TUĞÇE HANIM startta takılacaklardır. ROCKS biraz seri ama ÇİFTÇİ KIZI kadar hem seri değil hem de ilk metrelerde sert başlasa bile 2.likte gitmeye razı olacaktır. Düzlüğe kadar istediği tempolarda çıkmaya yakın olan ÇİFTÇİ KIZI, beyaz bayrak ayna yapmaya da yakın olduğu için net favorimdir. 
İlk ciddi rakibi MY KONOS olacaktır. Sprinter yapıya sahip olan bu isim, düzlüğe doğru teşviklere cevap verip 600 metre aynı şekilde sprint atabiliyor. Yani, hem bir anda arttırabilme yeteneğine sahip hem de uzun sprintine devam edebiliyor. Genelde bu tarz aniden arttırabilen safkanlar kısa sprinte sahip olurlar ama MY KONOS istisna bir örnek teşkil ediyor.
MY KONOS için tek soru işareti startta ne kadar takılacağıdır. Eğer, 1 boy geç çıkıp önlerdeki yerini alırsa yapacağı uzun sprintiyle son metrelerde sallanmaya başlayan ÇİFTÇİ KIZI' nı geride bırakabilir.
Bu iki safkanın dışında start sorunu yaşamaması durumunda inanılmaz yarışlar yapabilen TUĞÇE HANIM yazan üyelerimiz, dördüncü ayağı sağlama almış olacaklardır.. 
 
NOT:SIGNORINA aslında güçlü ve ileride iyi yarışlar yapabilecek kumaşa sahip bir isim ama düzlüğe doğru tempo bir anda yükseleceği için tempoya ayak uyduramamasını bekliyorum. ROCKS ise, TUĞÇE HANIM ve MY KONOS' un haddinden fazla startta takılmaları durumunda ancak tabelaya girebilir.. 
  
Beşinci ayak; Kendimce en fazla riskli gördüğüm koşu beşinci ayaktır. Son zamanlarda ne zaman böyle söylesem korktuğum ayaktan maalesef yatıyoruz. Bakalım bu şansızlığı bugünkü koşuyla aşabilecek miyiz? hep beraber göreceğiz..
Koşuya dönecek olursak, en fazla üzerinde durduğum koşu olduğunu ilk etapta bilmenizi isterim. İlk metrelerde KORBATUR seri stiliyle muhtemelen öne çıkacak isim olacaktır. İşte buradan sonra soru işaretleri başlamış oluyor. DELİ RÜZGAR, son koşusunda kaçmayı tercih eden SIRKAYA ve önlerde gitmeyi seven BAŞOĞUL önde kaçacak KORBATUR' a nerede ve ne kadar pres yapacaklar bunu kestiremiyorum. Eğer, diğer isimler KORBATUR' a avans verirler ve ikincilikte gitmeye razı olurlarsa ara sonrası 3. yarışına daha hazır bir şekilde katılacak olan KORBATUR beyaz bayrak ayna yapabilir. Aksi durumda ise, son koşularında sürekli önde boş kalan rakiplerine çarpılmasına rağmen formda olduğunu kanıtlayan AZMİCAN' ın bitirici sprintiyle kazanmasını bekliyorum..
Sizlerde bu koşunun değerlendirmesini buna göre yapabilirsiniz. Ben, riski en zor koşu olan beşinci ayakta alıyorum. Son karar sizlerindir..  
  
Son ayak; Günün tahminsel açıdan en zorlu koşularından biri tanesi de son ayaktır. BONJOUR, SURREŞ, ÖZTURNA ve FITRAT ön grupta gitmeyi seven isimler ama hangi safkan liderlik için ısrarcı olur kestirmek son derece güç..
Bu yüzden ve birçok kapalı kutu konumunda olan safkanın olması sebebiyle, son ayakta birçok isme şans veriyorum. Sıralamam şablondadır..  
  
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında TUMBUL YAPRAK yeterli olacaktır. Şablonu daha fazla şişirmemek adına elediğim kurguyu yatırabilecek isimler; MESUDİYELİ, OĞLUM BERKAY, ABJARKAYA, SIRKAYA, BAŞOĞUL ve BONJOUR' dur.. Dileyenler alternatif tekleri değerlendirip elediğim isimlere şansa vererek farklı kurgular oluşturabilirler.  
  
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:6,7,1,3,2,5,4,9
2.AYAK:3,4,5,9,2,10
3.AYAK:2
4.AYAK:2,1,,5
5.AYAK:4,2
6.AYAK:8,3,6,4,2,5,10,9,7

Herkese bol şanslar dilerim..

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.