KOCAELİ TAHMİNLERİM

Birinci ayak; POSTACI ve WILD AVALACHE bilindiği üzere ayağına çok seri isimler oldukları için ilk metrelerde liderlik mücadelesine girişeceklerdir. Son koşusunda önde kaçmak isteyecek bir rakibi olmadığı için liderliği ilk metrelerde alıp beyaz bayrak ayna yapan TINKERBELL, bu defa koşuyu öndeki isimlerin arkasında takip edecek olup, LION ROCK ve JEST BLUE ön grupta en iyi yeri almayı çalışacaklardır. Grubunda gerisinde ise MURATHAN yer alacaktır..

Böyle bir gidişatta gözler net bir sprinteri arıyor. Bu tanıma uyan MURATHAN var ama eski gücünde olmadığı için MURATHAN' ı kendisine göre bir tık kısa mesafede eliyorum.. Öndeki isimlere bakıyorum iki safkanda son derece süratliler ama son metrelerde resmen duvara çarpmışcasına duruyorlar.. JEST BLUE ise liderliği alamayacağı bir koşuda aprantisi ile bu rakiplerini geçmesi bir hayli zor görünüyor.. Geriye sadece LION ROCK kalıyor. Bu safkanda kazanma özürlüsü.. Tutarak geliyor ama iş mücadeleye kaldığında öndeki rakibini bir türlü atlatamıyor..
Tüm rakipleri ve gidişatı incelediğimde bu koşuyu TINKERBELL' in kazanacağı kanaatine vardım. Öndeki süratli iki ismin arkasında koşuyu 3-4 takip etmesini beklediğim TINKERBELL' in düzlük boyu yapacağı atakları ile öndeki isimleri son metrelere doğru geride bırakmasını bekliyorum..
TINKERBELL önereceğim ilk bankomdur...  
   

İkinci ayak; Tüm safkanları tek tek izlediğimde en fazla LILY PAD' i beğendiğimi söyleyebilirim. Hayatının ilk koşusunu saymazsak,ilk kez katıldığı kaba kum startında bugünkü rakiplerinden LUCINE' yi geride bırakırken rakibinden daha dirençli görünüyordu. Son koşusundaki görünümünü sergilemesi durumunda, kazanmaya en yakın isim olacak olup net favorimdir.
İlk ciddi rakibi LUCINE olacaktır. İlk koşusunda LILY PAD' e mağlup olan ve koşudan 3.lükle ayrılan bu safkan daha fazla deneyim kazandığı için bu defa daha farklı koşabilir. LILY PAD' in eksik koşması durumunda devreye girebilecek ilk isimdir..
Daha geniş kupon yapan üyelerimiz; PRENSES GÜLŞAH, DASARA, FLAIR STAR ve KUZEY YILDIZI sıralamasını yazıp ikinci ayağı sağlama alabilirler...
   
   
Üçüncü ayak; Son koşusunu kazanırken başarılı yarışlar yapabileceğini ispatlayan OĞLUMALİHAN, yine bomboş sikletiyle uzayan mesafede kazanmaya bir kez daha yakın görünüyor. Tek endişem koşunun çok fazla rölanti tempoda geçme ihtimalidir. Bu sebepten dolayı OĞLUMALİHAN sadece favorim olacaktır. Bana göre ilk rakibi MAGRİB' tir. Öndeki TUNCELİ arkasında koşuyu kendi temposunda 2-3 takip edecek olan MAGRİB, son koşusunda geçildiği KADBEY' e göre siklet avantajını elinde bulunduruyor. Gidişat avantajına da sahip olan MAGRİB, formda binicisi ile OĞLUMALİHAN' ın en ciddi rakibi konumundadır..
Daha geniş kupon yapan üyelerimiz; önde boş kalacak olan TUNCELİ, son koşusunu kazanan KADBEY ile öndeki TUNCELİ' yi yakından takip etmesi durumunda etkili olabilecek BEY KARAN yazarak bu ayağı kapatsınlar...   
   
Dördüncü ayak; Son günlerde en fazla antipati beslediğim jokeylerin başında M.Gündüzeli geliyor. GREY CORAL ile resmen yarışı hediye etmesi ve SİVEREK BEYİ gibi bir isimle geçilmemesi gereken isimlere geçilmesi antipati sağlamamı tetikleyen faktörler oldu.
Bugünde DEMİRDÖVEN ile Türkiye' nin en fazla tek yazacağı safkan ile piste çıkacak. Normal şartlarda yaşça büyük rakipleriyle start alacak olmasına rağmen DEMİRDÖVEN' in kazanması normal sonuç olacaktır. Son günlerde yaşanan olaylar olmasaydı DEMİRDÖVEN ile risk alabilirdim ama M.Gündüzeli' ne güvenim kalmadığı için ve son koşusunda yarışın bitimine doğru safkanın acı çeker gibi dışarı doğru açılması sebebiyle bu ismi alternatif kupon yapan üyelerimiz için banko öneriyorum..
Daha geniş kupon yapan üyelerimiz; başta ÇOŞARTAY olmak üzere, YALIMSOY ve KARABEDİR yazarak bu ayağı kapatabilirler...   
   
Beşinci ayak; Banko önereceğim bir başka isim CASH AKÇE olacaktır. Kocaeli pistindeki ilk koşusunu verdiği araya rağmen kolay ve gösterişli kazanan bu safkana, dinçlik yarışında etkilenebileceği ve acemi aprantisinden dolayı son koşusunda temkinli yaklaşmıştım. Ama safkan kas ağrısı falan dinlemedi ve acemi aprantisiyle bile kolay bir yarış kazanmayı başardı. Bu tarz safkanların ara verdikten sonra üst üste iki defa kazanmaları durumunda genelde 3. yarışlarını da kazandıklarını sürekli dile getiriyorum. CASH AKÇE' de istim üzerinde olduğundan dolayı; KASABA BEYİ, CANBAZ ve ALBİTAY' ın arkasında koşuyu 4-5 takip edip düzlükle beraber ataklarına başlayıp rakiplerinden kurtulup fark yapmaya çalışacaktır. Üst üste 3. yarışını kazanmaya yakın olan CASH AKÇE önereceğim bir başka bankomdur..
Çok daha geniş kupon yapan üyelerimiz; birçok seri ismin bir arada olması sebebiyle sprinter safkan GALLARDO' ya şans vererek bu ayağı sağlama alabilirler...   
   
Son ayak;  Günün tartışmasız en zorlu koşusunu son ayaktır. Gidişat ve diğer faktörlerden hiç bahsetmeye gerek duymuyorum. Bütçem dahilinde toplamda 10 isme şans vererek son ayağı geçiyorum. Sıralamam ise şablondadır...   
   
NOT: Kuponun geniş hali bütçeleri zorlayabilir ama o kadar alternatifli bir kurgu sundum ki, dileyenler bugünkü kurgudan misli kupon bile çıkarabilirler. Yedili plasenin ilk ayağında ÇELİKPENÇE uygun grupta çıktığı gibi bitirmesini beklediğim isimdir..   
   
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:5
2.AYAK:4,5,,7,1,2,3
3.AYAK:5,4,,2,1,3
4.AYAK:5/2,1,3
5.AYAK:4/3
6.AYAK:5,11,1,3,2,7,8,6,10,4

ALTILI GANYAN(5/5/4/5/4/3) :25,74 t, BEŞLİ GANYAN(5/4/5/4/3) :5,93 t, DÖRTLÜ GANYAN(4/5/4/3) :1,46 t, ÜÇLÜ GANYAN(5/4/3) :0,33 t, İKİLİ(3/8) :11,80 t, SIRALI İKİLİ(3/8) :15,90 t, PLASE(3) :1,55 t, PLASE(8) :2,30 t, PLASE İKİLİ(3/10) :12,00 t, PLASE İKİLİ(3/8) :8,70 t, PLASE İKİLİ(8/10) :13,80 t, TABELA BAHİS(3/8/10/2) :95,46 t, TABELA BAHİS SIRASIZ(3/8/10/2) :4,41 t, 5. ÇİFTE(4/3) :6,45 t, YEDİLİ PLASE(1,2/1,5/1,5/4,5/3,5/3,4/3,8) :1,63 t

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.