İSTANBUL TAHMİNLERİM - SAĞLAM BANKO

Dün ilk ayakta POMPACI NİHAT ile yüzde yüz kazanacağı koşudan 3.lükle ayrılan U.Polat' tan sonra, akşam çok daha büyük faciaya tanıklık ettik.. Türkiye'nin baş jokeyi H.Karataş, birçok seri isim arasında liderliği alarak ilk etapta şansını bir hayli azalttı. Üstüne düzlüğe çıkmadan temposunu iyice yükseltince sonlarda duvara çarpmışcasına durdu ve tabelaya bile giremedi..
Özellikle yorumumda, DARK MAGIC' in 3.lükte kendi temposunda gideceğini ve düzlüğe çıkmadan rakiplerinden sıyrılıp fark yapacağını belirtmiştim. Ve bu şekilde koşması durumunda geçilmeyeceğinin altını çizmiştim. İdda ediyorum, eğer H.karataş sabırlı bir biniş sergileseydi DARK MAGIC, kesinlikle koşuyu kazanırdı..
DARK MAGIC gelse ne olur altılı para vermeyecekti diyebilirsiniz ama ben olaya o açıdan bakmıyorum. Türkiye' nin baş jokeyi bu tarz hatalar yapıyorsa hangi jokeye güvenip tek yazacağız merak ediyorum doğrusu...
İstanbul programında özellikle maiden koşularda favorilerin ön plana çıktığını görüyoruz. Diğer ayaklarda ise zorlu mücadeleler bizleri bekliyor olacak..
İstanbul programında tuttuğum isimler hakkında görüşlerim ve tahminlerim şu şekilde olacaktır;   
   

KARA İNCİ:Son koşusunda start çıkışında gerilerde kalıp, düzlüğün ilk metrelerinde trafik sorunu yaşamasına rağmen gayet başarılı performans ortaya koyan KARA İNCİ, son derece uygun grupta start alacak..
Diğer isimleri incelediğimde BIG CAT dışında ciddi bir rakibinin olmadığına kanaat getirdim. BIG CAT' te son koşusunda KARA İNCİ' den uzak fark yemişti. İdmanlarında çok fazla gelişme göstermediği için KARA İNCİ karşısında bugünde çaresiz kalacaktır.
Sonuç olarak kendisine göre uygun grupta potansiyelli isim KARA İNCİ kazanmaya yakın görünüyor. Bana göre günün en sağlam ve mantıklı bankosudur...    
   
NOGAY TUĞ: Diğer maiden koşuda olduğu gibi beşinci ayaktaki maiden yarışta da favoriler ön plana çıkıyor. Bu isimlerden NOGAY TUĞ, alternatif bankom olacaktır..
Henüz maiden bir isim olmasına rağmen en kötü kısa vade yarışlarda boy göstereceğini düşündüğüm NOGAY TUĞ, son koşusunda ataklarında geç kaldığı için aynadan 2. olarak çıktı. H.Karataş safkanı daha iyi tanıdı ve aynı hataya uzayan mesafede bugün için düşmeyecektir diye düşünüyorum..
Ufak ve alternatif kuponlar güçlü yapısıyla NOGAY TUĞ ile risk alabilirler. 
Bana göre tek rakibi KARABEKMEZ olacaktır. Eğer gücünü son metrelere saklarsa NOGAY TUĞ' u geride bırakabilir. Geniş kupon yapan üyelerimiz beşinci ayağı iki isimle geçebilirler...   
   
SONYAĞMUR - BURUKKIZ: Tüm koşular içerisinde en fazla risk aldığım yer bana göre son ayaktır. Ama neredeyse grubun yarısı kaçak isimlerden oluştuğu için önerdiğim iki sprintere de çok güveniyorum. Özellikle SONYAĞMUR' un sentetik pistteki koşusuna bayıldım diyebilirim. Aynı şekilde sabırla beklerse uygunlaşan rakiplerini eküri avantajı ile geride bırakabilir.
BURUKKIZI' da aynı koşuda SONYAĞMUR' un kafa burun hemen arkasında koşuyu tamamlamıştı. Son koşusunda ise, eksik olduğu uzun mesafede 3.lüğü gayet tatminkardı. Sevdiği pist ve mesafede avantajlı gidişatı değerlendirebilecek bir diğer isimdir..
Son ayakta riski alarak çok iyi performans sergilemesini beklediğim iki sprinterle bu ayağı geçiyorum...   
   
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında sabırlı bekleme yapmaları durumunda ekürilerin yeterli olacağını düşünüyorum..   
   
ALTILI ŞABLONUM

1.AYAK:3,1,8,2,9,5,4,6
2.AYAK:7,5,12,10,1,17,8,13,15,3
3.AYAK:6
4.AYAK:4,5,3,2,10,7
5.AYAK:7,,5
6.AYAK:17,10

ALTILI GANYAN(3/5/2/4/7,12/4) :1.815,33 t, BEŞLİ GANYAN(5/2/4/7,12/4) :439,80 t, DÖRTLÜ GANYAN(2/4/7,12/4) :21,65 t, ÜÇLÜ GANYAN(4/7,12/4) :3,77 t, İKİLİ(4/8) :13,35 t, SIRALI İKİLİ(4/8) :21,25 t, PLASE(4) :2,70 t, PLASE(8) :2,20 t, PLASE İKİLİ(4/10) :10,30 t, PLASE İKİLİ(4/8) :12,00 t, PLASE İKİLİ(8/10) :10,60 t, TABELA BAHİS(4/8/10/17) :169,71 t, TABELA BAHİS SIRASIZ(4/8/10/17) :5,27 t, 6. ÇİFTE(7/4) :4,25 t, YEDİLİ PLASE(7,9/3,7/4,5/2,3/1,4/5,7,12/4,8) :3.413,11 t
  1. Yazan : MSB4592

    Başlık : JOKEYLER

    ÜSTAD BU KADAR REZİLLİK OLMAZ BURSA GÜNÜN TEKİ OLAN ADI JOKEY BİLE BİLE AT GELMESİN DİYE NELER YAPIYOR. BOŞUNA OYUN OYNUYORUZ. İSTETİKLERİNİ YAPIYORLAR YAZIK SENİN EMEĞİNE VE BİZİM AZ VEYA ÇOK PARAMIZA


  2. Yazan : mirgehts

    Başlık : selahattin bey

    Bu at icin dusuncelerini ogrenebilirmiyim umit.


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : mirgehts

    Son kosusunda karabekmezden uzak yemisti. Bu defa nogay tug da oldugu icin her iki safkana ustunluk saglamasi uzak ihtimaldir. Ama siz tutuyorsaniz neden olmasin. Bok sanslar


  4. Yazan : nalbantcı_34

    Başlık : adam adam olucak

    Kara inci safkan ne yapsin uzerindeki karektersizse yazik oldu umit kuponuna


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.