KOCAELİ TAHMİNLERİM - KOLAY GÖRÜNEN PROGRAM - ₺270,33

Birinci ayak; İlk koşusunda iyi bir çıkış yapmasına rağmen son metrelerde adeta duran ULTRASON, herkesin olduğu gibi benimde favorimdir. Bu defa gelişen kondisyonu ve artan tecrübesi ile kazanmaya yakın görünüyor..

Maiden koşulara her daim ( istisnalar hariç) mesafeli yaklaştığım için bu safkanla risk almayacağım..
Özel takibimde olan ve kısa ara verdikten sonra bir yarış gören MY BUG, ULTRASON' un en ciddi rakibidir.. 
İkinci katıldığı koşusunda formunu geliştirdiğini gösteren ALPELA bir diğer şanslı olabilecek safkandır..
Koşunun süprizini; İZMİT FATİHİ, ANUŞKABAY ile SHAMROCK gerçekleştirebilir. 
  
 

İkinci ayak; Eski formundan uzak olmasına rağmen LEGION DHONNEUR.. Son koşusuyla eski günlerine dönebileceğini gösteren GOLDEN AFFAIR.. Startta takılmaması durumunda koşuya ağırlığını koyabilecek güçte olan MELEKOĞLU.. Son koşusunda startta takılmasına rağmen başarılı bir 3.lük elden BONKOS ile birçok kapalı kutu konumda olan rakiplerinin olması sebebiyle kum pistte eksik olmasına rağmen MASSAI MARA ikinci ayak için yeterli olacaktır..   
   
Üçüncü ayak; Banko önermeyi düşündüğüm ama daha sağlam bankom olduğuna inandığım için vazgeçtiğim isim MORIŞIK olacaktır. Kocaeli pistindeki ilk koşusunu stili rakiplerine aldırış etmeden kazanan MORIŞIK, bu defa biraz daha zorlu grupta start alacak. BÜYÜLÜ GÖL dışında kendisinden liderliği alabilecek herhangi bir isim bulunmuyor. Tabii ilk metrelerde MORIŞIK liderliği alır ve BÜYÜLÜ GÖL ikincilikte gitmeye razı olursa bir kez daha çıktığı gibi bitireceğini düşünüyorum..
İlk ciddi rakibi son derece formda olan AKGİRAY olacaktır. Öndeki ikiliyi 3.lükte takip edecek AKGİRAY, düzlüğün ilk metreleriyle beraber MORIŞIK' ı sıkıştırmaya başlayacaktır. MORIŞIK önde preslere maruz kalırsa AKGİRAY devreye girmesini beklediğim isimdir..
Son olarak ısrarla ŞAH ŞEHRİYAR diyorum. Çok enteresan bir safkan olan ŞAH ŞEHRİYAR, eğer gerçek gücünü sergileyebilirse mutlaka birincilik mücadelesinin içinde yer alacaktır..
Üçüncü ayağı önerdiğim 3 isimle geçeceğimizi düşünüyorum.   
   
Dördüncü ayak; Alternatif ve ufak kupon yapan üyelerimiz için banko önereceğim isim INSPIRATION olacaktır..
İstanbul pistinde start aldığı ilk koşusunda çim pistte etkili olamayan bu isim, Kocaeli pistindeki ilk startında düzgün akiyonlarıyla kolay kazanmayı başarmıştı..
Bugün, rakiplerinin biraz daha sertleştiğini görüyoruz ama INSPIRATION' un son koşusundaki gösterdiği performans daha üst gruplarda da iş yapabileceğini gösteriyordu. Eğer INSPIRITAION, koşuyu önlerde kabul edebilirse uygun sikletiyle bir kez daha kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum. Ufak ve farklı kurgu yapan üyelerimiz INSPIRATION ile risk alabilirler..
INSPIRATION' un beklediğim performansı sergileyememesi durumunda, ÇÜRÜKSULU isimli safkanın şanslı konuma geleceğini düşünmekteyim..
Kocaeli pistinde katıldığı her iki koşuyu da kazanma başarısı ÇÜRÜKSULU, bugün süratli bir ismin olmaması sebebiyle liderliği alması durumunda birincilik serisine devam edebilir..
Sürekli iyi koşmasına rağmen bir türlü sprint mesafesini ayarlayamayan DEAD HEAT, eğer sprint mesafesini ayarlayabilirse sonlarda mutlaka adından söz ettirecektir. PANİKLİ ise koşunun bombasını yapacak safkandır.   
   
Beşinci ayak; Favorim CANBERKTAY olacaktır. Son iki koşusunda stili rakipleri olmasına rağmen başarılı 3.lükler elde eden bu isim, daha önceki koşusunda istediği gibi tempoyu belirlemiş ve çıktığı gibi kazanmayı başarmıştı..
Bugün, ÇELİKSOY dışında herhangi bir safkanın temposunu bozması mümkün görünmüyor. Startın verilmesiyle beraber liderliği alıp tempoyu belirlemesini beklediğim CANBERKTAY, koşunun en şanslı ismidir..
CANBERKTAY' ın önde istediği tempoyu kuramaması halinde, ilk ciddi rakibi POWER olacaktır. Son koşusunda binicisi kamçısını düşürünce kazanabileceği koşudan 2.likle ayrılan POWER, bu defa çok daha formda bir binici ile start alıyor..
Kolay tempoda gidebilen safkanlara ekstra iyi bindiğini gözlemlediğim binicisi ile CANBERKTAY' ı yakın takip ederse POWER, tutarak bile kazanırsa şaşırmam..
Startta takılmaması durumunda son derece formda olan KULALIGİL ile son koşusunda ağır sikletine rağmen toparlandığı gözlemlediğim KARAHANLI daha sonraki ihtimallerdir.   
   
Son ayak; Banko önereceğim isim HAYMAANA olacaktır. Son koşusunda ilk defa kaba kumda start almasına rağmen yakın farkla biten koşuyu, aslında kolay kazanmayı başarmıştı. İlk metrelerde önlerde yer tutan bu isim, öndeki safkanların devrilmesi neticesinde bir anda kendini öne atarak liderliği aldı.. Koşunun temposu da rölanti geçince, HAYMAANA stili dışı koşmasına rağmen ilk metrelerden sonra aldığı liderliği aynaya kadar korumayı başardı. İlk kaba kumdaki startında aksiyonları ve rahatlığı ile dikkat çeken bu isim, bu defa çok daha uygun grupta start alacak..
Son koşusunun aksine seri isimlerin olması sebebiyle bugünkü yarışta bekleme yapmayı tercih edeceğini düşündüğüm HAYMAANA, düzlükle beraber ataklarına başlayacaktır. Kolay tempoda gidebilme özelliğine sahip olduğu için HAYMAANA' nın kolay tempoda gelip tutarak kazanmasını bekliyorum. HAYMAANA uygun grupta start aldığından dolayı bir kez daha kazanmaya yakın görünüyor. Bankomdur...  
     
NOT: Dördüncü ayakta çıkan PANİKLİ yerine 1 nolu APPEL CANDY şablona ilave edilmiştir. (12:50)  
  
    
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:5,8,1,,2,6,4
2.AYAK:1,7,3,5,2
3.AYAK:5,,1,3
4.AYAK:5,,3,,4,1
5.AYAK:1,6,,3,4
6.AYAK:5

Herkese bol şans ve güzel hafta sonları dilerim.
  1. Yazan : Rosicky

    Başlık : Başarılar

    Hafta sonuna kazançlı girmek dileğiyle emeğine ve yüreğine sağlık Ümit bol şans ve teşekkürler.


  2. Yazan : faydo

    Başlık : Kocaeli

    Ümit Bey her pistin kendine has özellikleri vardır, örneğin sizin de dediğiniz gibi Adana“nın son düzlüğü kısadır. Peki Kocaeli pisti için ne gibi tespitleriniz oldu? Bu pist için genel olarak nelere dikkat edilmeli? Saygılar...


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : faydo

    Kocaeli pistinde şu ana kadar dikkatimi çekenler; önde tempo yapan atların başarılı olması ve özellikle sentetik pistte iyi koşan safkanların bu pistte de etkili olmalarıdır. Onun dışında dikkatimi çeken başka bir detay yoktur.. Bol şanslar dilerim...


  4. Yazan : nalbantcı_34

    Başlık : selam_sevgi_saygı

    degerli kardeşim ümit ikinci bir tek önerin olsa en az HAYMANA kadar saglam banko hangi safkanı önerirdin saygılar teşekkürler şimdiden


  5. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : nalbantcı_34

    HAYMAANA kadar sağlam bir bankom olsa zaten önerirdim. Ama ikinci teki mutlaka atmam gerekiyor diyorsanız, INSPIRATION veye MORIŞIK“ I tercih edebilirsiniz. Üçüncü ihtimalde ilk ayakta start alan ULTRASON olabilir. Son karar sizindir. Bol şanslar dilerim..


  6. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : ÇIKAN AT HK.

    Dördüncü ayakta çıkan PANİKLİ yerine aynı koşuda 1 nolu APPEL CANDY şablona ilave edilmiştir. (12:50)


  7. Yazan : ahmet1234

    Başlık : tebrikler

    Üstad kolay dedi bizde aynen yatırdık. dördüncü ayak çıkan atla 2 misli olmuş. teşekkürler kardeşim. Emeklerine sağlık


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.