ADANA TAHMİNLERİM - RİSKLİ BAŞLANGIÇ

   

 

Birinci ayak; Günün ilk ayağından öncelikle koşunun gidişatından bahsetmek istiyorum. Startın verilmesiyle beraber liderliği GADDARINOĞLU, SAÇANBEY ve EMİRSULTAN almak isteyecek isimlerdir. ROKET, ANADOLUKAYA ve PANTER gibi ön grupta gitmeyi tercih eden safkanların olması sebebiyle koşunun temposu oldukça yukarılara çıkacaktır. Her ne kadar Adana çim pistinde sprint atmak zor olsa da böyle bir gidişatta sprinter isimlerin şansının fazla olduğu aşikardır. Öndeki isimleri gidişat sebebiyle elediğim için geride kalan sprinter safkanları gelin birer birer inceleyelim..

SIRRA KADEM: Son derece narin yapıya sahip olan bu isim kısa mesafede süratli tempoda geçecek yarışlarda etkili olabiliyor. Uzun mesafede sprintini yayamayacaktır.
ŞAH REMO: Açıkçası nasıl performans sergileyeceğini önceden kestiremediğimiz bazen önlerde bazen de en geride bekleme yapan bir isim. Ama artan sikleti ile boş kilolarla sergilediği performansı sergileyemeyecektir( Banko önereceğim safkana siklet avantajı varken hakim olamamasını hatırlatmak isterim).
KARAGÜZEL: SIRRA KADEM için söylediklerim aynen KARAGÜZEL içinde geçerlidir. Uzun mesafede sprintini yayması mümkün görünmüyor.
UÇARGİDER: Aslında son kum pistteki performansıyla oldukça beğenimi kazandı ama çim pistte eksik olduğu ortadadır. Eğer koşu kum pistte olsaydı ilk sıramı bu safkana verebilirdim ama çim pistte etkili olacağını düşünmüyorum.
EDOŞKAYA: Çok zor kazanan bir yapıya sahip olan bu isim bugüne kadar ki sergilemiş olduğu performans ile etkili olabilmesi oldukça zor görünüyor. 
Geride bahsetmediğim bir tek safkan kalıyor oda ELİFİM' dir.. Bir önceki koşusunda rölanti tempodan dolayı koşuyu gerilerde tamamlayan ELİFİM' in o koşusunu kesinlikle ölçü almıyorum. Son koşusunda ise, bugünkü ciddi rakiplerinin çoğunu geride bırakmayı başardı. Bugün, lehine gidişatta uyum sağladığı binicisi ile sevdiği yumuşak pistte kazanmasını beklediğim ELİFİM bankomdur.    
    
Üçüncü ayak; Banko önereceğim bir başka isim BORDALI olacaktır. Start almış tüm isimleri tek tek incelediğimde BORDALI' dan başka liderliği alacak başka bir safkan olmadığını gözlemledim. İlk defa koşan safkanlar nasıl koşar tabiki bilemiyorum ama koşan safkanlar içinde BORDALI' dan numarayı alacak herhangi bir safkan bulunmuyor. Ö.Yıldırım bu tarz safkanlarla başarılı olduğu için çıktığı gibi bitirebileceğini düşündüğüm BORDALI bankom olacaktır. Geniş kupon yapan üyelerimiz; son koşusunda S.Erkuş' un bir türlü yol bulamaması neticesinde kazanacağı yarıştan 3.lükle ayrılan UMUNÇ ile Adana pistinde bir yarış gören ve bu defa daha uygun grupta start alacak olan KABAKÇI' yı değerlendirebilirler.     
    
Dördüncü ayak; İki safkana şans vererek dördüncü ayağı kolay geçeceğimizi düşünüyorum. Bu isimler STAR OF MELİH ile SYMPHONY dir. Aslında son koşusuna göre SYMPHONY rakibinde bir adım daha önde görünüyor gibi olabilir ama ben öyle düşünmüyorum.. Çünkü, STAR OF MELİH aleyhine gidişatta yarıştı ve kendisini çok iyi tanımayan M.Akyavuz idaresinde start aldığının altını çizmek istiyorum. Ayrıca SYMPHONY ile aynı siklette start almışlardı. Bugün 2 kg daha avantajlı sikletiyle lehine gidişatta uyum sağladığı A.Kurşun idaresinde start alacak. Son koşusunda SYMPHONY' nin sadece 37 salise gerisinde kalan STAR OF MELİH, lehine şartlardan ötürü favorimdir. Ama en az kendisi kadar şanslı olan SYMPHONY ile kesinlikle birlikte değerlendirilmelidir diye düşünüyorum. İki safkanı yazarak rahat bir yarış izleme taraftarıyım.     
     
NOT: Diğer ayakları kendime göre kapalı gördüğüm için yorumlamadım. Yorumladığım ayakları kayıpsız geçersek altılıyı doğru tahmin edeceğimizi düşünüyorum. Yedili plase için ERMEÇ ve KARIKBEY' i rakiplerine göre avantajlı görüyorum.     
    
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:4
2.AYAK:3,7,2,4
3.AYAK:1/11,4
4.AYAK:8,4
5.AYAK:9,2,13,1,11,15,5,3
6.AYAK:7,5,10,2,4,,1,6,8,11,3,9

ALTILI GANYAN(6/7/1/4/5/4) :4.742,99 t, BEŞLİ GANYAN(7/1/4/5/4) :308,83 t, DÖRTLÜ GANYAN(1/4/5/4) :77,02 t, ÜÇLÜ GANYAN(4/5/4) :32,86 t, İKİLİ(4/7) :15,75 t, SIRALI İKİLİ(4/7) :33,80 t, PLASE(4) :2,85 t, PLASE(7) :1,95 t, PLASE İKİLİ(1/4) :31,20 t, PLASE İKİLİ(1/7) :8,60 t, PLASE İKİLİ(4/7) :16,30 t, TABELA BAHİS(4/7/1/3) :185,45 t, TABELA BAHİS SIRASIZ(4/7/1/3) :5,08 t, 6. ÇİFTE(5/4) :146,05 t, YEDİLİ PLASE(3,5/5,6,9/3,7/1,5/3,4/5,9/4,7) :15,98 t
  1. Yazan : onder6321

    Başlık : Tebrik etmek gerek.

    Parayı veren Ağınlı mevcut. Oyunun adaleti bu. Tebrikler. İzlemeye devam.


  2. Yazan : efamin

    Başlık : TEBRİKLER

    Sevgili Ümit, tahminin her ne kadar 5 te de kalsa benim gözümde tutmuştur. Tebrikler


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.